Šta je novo?

Naponi na napajanju!

Punkass je napisao(la):
Cemu uopste sluzi tih +5V? Sta to napaja?

Elektroniku na Hard diskovima, CD romovima ; MB je potrbno 5V za kojekakve gluposti.
5V ocigledno ima veliku ulogu, jer ima ogromni strujni kapacitet.

i USB-ovi su na 5V, tu iste vuce veliku struju

Zamenio sam memoriju i stavio hiperX na 466.Za sada sve radi OK.Upravo ga testiram sa prime95.Stavio sam ga na 11*210, sa 1.75V.Temperatura u full load mu je skocila na 49-50.

Ploca je Epox 8rda+ sto znaci da ne mogu magistralu da teram preko sa200.Probao m sa 230 ali nece i sada radi na 210MHz,Da li smem da podizem napon na chipsetu i do koliko?

Sta je previse?

Default je 1.6, a imam opciju da dignem na 1.8 ili na 2V

iskreno se i nesecam rda nemam vec par godina ali 100% nemoj na 2v sa onim heatsinkom koji je na njoj, 1.7 bi bilo verovatno ok mozda cak i 1.8. probaj malo optereti komp i pipni kuler da vidis koliko je vruc (samo pazi jer moze da bude vreo)

Imam ventilator od stare asus ploce, pa mislim da ce on taman da pase. Ne znam koliko cu da dobijem sa tim ventilatorom, jer najvise sto sam uspeo da je teram bez podizanja napona je 215MHz.Ako je u pitanju par megaherza da ne cackam bez veze.
Ne znam kakva su tvoja iskustva sa tom plocom?

moja je bila prva revizija koja je jedva stizala do 200mhz i nije imala podesavanje cipset voltaze, tako da su ta i tvoja kao dve totalno razlicite ploce......koliko memorije imas? ako koristis 2x512mb onda je moguce da vise neces moci sa bilo kojom voltazom

Moze ona i na 215 sa default naponom.
Mene zanima koliko mogu da dobijem, posto bih uzeo brzu memoriju pa bi hteo FSB da teram sinhrono na recimo 230.

nazalost morao bi da probas sa drugom memorijom prvo jer veca voltaza na nf2 nemora uvek da znaci veci fsb.......na mojoj AN7 najbolja voltaza joj je bila 1.65 bolje je radila nego 1.7.............

postoji sansa da vec imas dobre module jer KHX2700 se pravio sa par vrsta cipova od kojih su i Winbond BH-6 (koji su super) a i Winbond CH-5 (koji su prilicno dobri)... probaj kako se ponasaju moduli kada im zadas najvecu voltazu sto mozes, ako uspes da bootujes komp sa tajminzima 2-3-2-5 moguce je da su jedna od ovih vrsta.....napravi memtest flopi i bootuj na njega kada se igras sa memorijom i malo zavrti test #5 ..... jedna stvar so sam ranije primetio sa memtestom (doduse odavno sa starijim verzijama) je da ako ploca nemoze da izdrzi magistralu onda se zaledi memtest.... a naravno postoje i par vrsta KHX2700 sa ne bas nesto dobrim cipovima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno