Šta je novo?

Naplata GPRS na 063 vrlo uskoro!

nikolatx

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
604
Podesim danas drugarici gprs na telefonu, pozovem call centar 063 da im kazem da ukljuce, kad djavola, kaze tip nema vise.... Od 6.2.2004. ne odobravaju pristup prepaid korisnicima koji do tada nisu trazili ukljucenje gprs-a. Kaze, ne moze do daljnjeg, a od tog daljnjeg ce da pocne naplacivanje.
Cudi me da na ovom forumu to niko nije pomenuo!
Ako sam ja negde pogresio, ispravite me....

ja sam na par 063 kartica ukljucio gprs, a nikog nisam zvao u Call centru, e sad mozda to sljaka ako je stariji broj samo ?

Koliko ja znam ne moze da shljaka dok ne pozovesh i ne kazesh da ti "puste"! Barem se secam da meni nije radilo 2-3 dana dok se oni nisu skrasili da to odrade!

@vodnik
Isti slucaj ... 064 ... dajte mi MMS .... oni dadose sve ! ( prepaid) od pre koji dan
ajd' ako ne steti onda mora da koristi !

Moze biti,moze biti...
Konekcija mi je neuporedivo bolja(DL oko 3-4kB/s) pa i ja slutim da ce poceti naplata(063)
Ali,ne bojte se Telekomovci...Kad pocnu jedni da naplacuju "istog" dana ce poceti i drugi...
I ovo je tema za Mobtel-ovce a ne za vas :rtfm:

Ajde ljudi sa 063, javljajte se...

Nemoguce da se nikom drugom to nije desilo od 6. februara

Koliko vremena treba da prodje od kada se zatrazi ukljucenje MMS-a dok ne ukljuce (na 063)?

Jeste, i meni se desilo isto. Pre neki dan čika nije hteo da aktivira GPRS, ali nešto nisam siguran da je to počelo do 06.02. pošto sam pre 7-8 dana ćaletu aktivirao bez problema. Samo ne znaju kao od kad će da počnu da naplaćuju. Pre nego što počne da radi treba da prođe sat do dva, mada pošto imaju službu koja prima zahteve (služba za tehničku podršku), i onu koja aktivira GPRS, MMS i sl. hoće da se zaglupi.
Ja pozovem 064 BESPLATAU tehničku i kažem da mi samo uključe MMS a oni mi uključe i GPRS stvarno su neverovatni, uključuju ti i ono što ne tražiš i još me pitaju da li još nešto možemo da učinimo za Vas!

Pa kako mi se čini, da bi radio MMS, MORAŠ da imaš aktiviran GPRS. Sada što na 064 čekaju da vide šta uradi 063 da bi shvatili šta ''novo postoji na polju mobilnih komunikacija'' :confused:
Verovatno je 064 i uvela GPRS samo da bi mogao da im radi MMS, nije ni čudo što ih niko i ne uzima za ozbiljno

Ja sam kupio telefon oko 10-og u mesecu i GPRS je radio bez da sam zvao podršku. Čim sam ubacio karticu (063 post paid) GPRS je radio, naravno, uz sva ona podešavanja.

Za MMS sam zvao kad sam došao kući i devojka reče da će mi biti aktiviran u roku od dva sata. Ja sa napravim naivan i pitam kako ide tarifiranje GPRS-a i MMS-a, a ona reče da je sve to besplatno DO DALJNJEG.

Pošto se sve to izdešavalo posle 6-og, ne znam kakve su to priče i da li je istina. Namestio sam i ortaku GPRS na 063 post paid i opet sam zvao za MMS - ni reči o naplati.

dobro, covek nije upucen, nema razloga da tako reagujes. 064 ne uvodi prva najnovije tehnologije, GPRS im nije ni za sta, ali je zato pokrivenost bolja i ima vise korisnika. Ne samo to, 064 je daleeeeko jeftiniji, cak i kada pogledamo inace dobre mobipro pakete...

@ vodnik: ja kad zovem ljude na 064 svaki drugi put nije dostupan! na 063 to se desava vrlo retko, gotovo nikada! dalje, 063 ima znatno bolju pokrivenost... a zasto 064 ima vise korisnika? zato sto je jeftinija - a jeftinija je zato sto je losija!

ako ce telefon koristiti neko u velikom gradu i to samo za zvanje i SMS, onda je svejedno 063 ili 064... medjutim, ako koristis za nesto malo ozbiljnije i ako ides po Srbiji, onda je jedino resenje 063!

vodnik je napisao(la):
Samo cu ti reci kada cujes ono za vise informacija pozovite 9863 A NIGDE TI NE KAZU DA SE TO NAPLACUJE i ako to zakon nalaze TI ponovo razmisli KO JE OZBILJAN a ko nije.
hm... meni je logicno da se svaki poziv naplacuje! naravno, lepo je sto je podrska na 064 besplatna!

Ima i mobtel besplatan broj za informacije 9636
Jeste govorni automat ali je besplatan :D

A da lepo pozoves ponovo jer mnoooooogo operatera ne zna sta prica.Vrlo je moguce da ti neki drugi operater omoguci prikljucak za GPRS

Zasto u svakom thread-u odredjeni ljudi moraju da se jave i pricaju kako je 064 bolji...Okanite se ljudi tih decjih prica i ostalog...Ako bas zelite da pricate o tome,otvorite novu temu a ostale zaobidjite jer svima je muka da citaju vise offtopic teme :!:

ZoNi je napisao(la):
@ vodnik: ja kad zovem ljude na 064 svaki drugi put nije dostupan! na 063 to se desava vrlo retko, gotovo nikada! dalje, 063 ima znatno bolju pokrivenost... a zasto 064 ima vise korisnika? zato sto je jeftinija - a jeftinija je zato sto je losija!

ako ce telefon koristiti neko u velikom gradu i to samo za zvanje i SMS, onda je svejedno 063 ili 064... medjutim, ako koristis za nesto malo ozbiljnije i ako ides po Srbiji, onda je jedino resenje 063!

Jel ti zivish u '96 godini ? :) MTS odavno ima vecu pokrivenost od 063, a ono shto se deshava da nemozesh par puta da dobijesh, ili je zauzeto, to je isto na obe mreze, i mislim da sa njima to nema veze...A druga stvar, nedaj boze da sam na 063 postpaid, pa sudio bi se sa njima svakog meseca pored vecih cena u startu...

da meni se to isto desilo preksinoc kada sam pokusavao da namestim gprs i nije imalo sanse pa sam pozvao callcentar i takvu drskost nisam video (cuo) nikad ,na kraju mi je tip spustio slusalicu

Kao sto rekoh, radi se o PREPAID korisnicima, a ne postpaid!
Postpaid dobija automatski gprs.
Da li MMS moze da radi ako se trazi aktiviranje u call centru i bude prihvaceno, ako nije aktiviran gprs ?

MMS se šalje preko GPRS-a. Tako da to što sada operateri pričaju da aktiviraju MMS a ne mogu GPRS to je u suštini to. Dakle traži samo aktivaciju MMS-a i završio si. Pa ovo je oduvek bilo vako na 64-orci samo mi nije jasno šta se sad ovi Mobtelovci fenserišu:)

Evo vam i zvanicne informacije od Korisnickog servisa 063:

izvor: http://www.elitesecurity.org/tema/42438

>>>odgovor na postavljeno pitanje (copy/paste):

"Aktivacija MMS-a" kako se popularno kaže, tj. mogućnost pristupa MMS AccessPoint-u i dalje je omogućeno i prepaid korisnicima.

Informacija koja nam je trenutno dostupna je da mogućnost pristupa GPRS AccessPoint-u trenutno ne postoji za prepaid korisnike. Prebacivanje "ovlašćenja", u smislu deaktivacije GPRS-a na jednom, a aktivacije na drugom broju nije moguće. Deaktivacija je moguća, ali aktivacija, čak ni na tom istom broju nije trenutno moguća. Razlozi su tehničke prirode i do daljnjeg ostaje ovako.

driver je napisao(la):
1. Jel ti zivish u '96 godini ? :) MTS odavno ima vecu pokrivenost od 063

2. a ono shto se deshava da nemozesh par puta da dobijesh, ili je zauzeto, to je isto na obe mreze,

3. A druga stvar, nedaj boze da sam na 063 postpaid, pa sudio bi se sa njima svakog meseca pored vecih cena u startu...
1. ne slazem se: to mi najbolje pokazuju telefoni, kada putujem po Srbiji (Vojvodina, Sumadija i istocna Srbija)...

2. nije isto! znatno cesce su nedostupni 064 brojevi (pogotovu po Vojvodini), nego 063!

3. ja sam bio na 063 prepaid, a sad sam na postpaid... u principu sam zadovoljan racunima...

ZoNi je napisao(la):
3. ja sam bio na 063 prepaid, a sad sam na postpaid... u principu sam zadovoljan racunima...

Da li si vec isao u Rajfajzen banku da trazis kredit za otplatu dugova prema mobtelu? :d

I ja sam bio na post-paid-u 4 meseca i sve je bilo OK

Da i meni se ortak zalio da ne mogu da mu aktiviraju GPRS. I ko je pustio buvu za naplatu, da uskoro krece, nema to veze ocigledno..

ZoNi je napisao(la):
1. ne slazem se: to mi najbolje pokazuju telefoni, kada putujem po Srbiji (Vojvodina, Sumadija i istocna Srbija)...

2. nije isto! znatno cesce su nedostupni 064 brojevi (pogotovu po Vojvodini), nego 063!

Apsolutno si u pravu. Burazera koji je na 064 dobijem tek svaki drugi put iako je u centru BG-a.

Nazad
Vrh Dno