Šta je novo?

Napast na desktopu

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako da uklonim ovu ikonicu da desktopa (attach)?
Nije u pitanju klasicna ikonica niti je u pitanju shortcut (nesto tipa Bluetooth Places). Moze da se ubije samo ako se skener izbaci iz Scanners & Cameras ali to nije resenje jer skener posle ne radi.

Tweak UI i ostali Tweak programi nisu pomogli. Pretraga reg baze isto.
Hilfe.

Prilozi

• icon.JPG
    icon.JPG
    10.5 KB · Pregleda: 143
A sta dobijes kad kliknes na properties(ako moze screenshot) ,da li ima target location ?

Dobijes properties skenera :)
Nema location...

Probaj desni klik miša na desktop - properties - desktop - customize desktop...- i tu imaš koje ikone su na desktopu, odatle se isključuje recimo ikona za ie.

Ako ovo ne pomogne, probaj sa Tweak UI.

ok.trebalo bi ovo da pomogne ides na ovaj link http://www.tropictech.de/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=1&lid=5/ skines program
Shell Object Editor i instaliras,pokrenes ga, kad se pojavi prozorcic desni klik na njega pa cekiras expert mode, pojavice ti se razne precice u njemu, i tu ces naci tvoj scaner i odatle ga obrisi.. i ja sam obrisao jednu takvu iconicu od sonyericsson file menagera

Poslednja izmena:
Sorry, nisam video da si probao tweakUI.

Koliko vidim na slici, imaš cannon LIDE skener. Imam LIDE i ja, verovatno ne isti model.

Od cannon softvera ja imam samo drajver i ScanGearStarter. Ikonu za scan gear sam ja izvukao na desktop, verovatno imam stariju verziju drajvera, kod mene je ceo scan gear u C:\WINDOWS\twain_32\CNQSG\SGST.exe, možda je tako i kod tebe...

Ma ja necu da je izvlacim vec da je uklonim. Probacu Shell editor...

Edit: Shell editor je pomogao, napast je ubijena.

Poslednja izmena:
Vrh Dno