Šta je novo?

Napajanje

Somebody

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
604
Zanima me koje je napajanje bolje
Mercury ili MS od 300w?
Ista je cena...

Sto volim ovakve odgovore ctp;
Covek recimo pita, da li da kupim juga ili ladu, a neko dodje i kaze mu "bolje ti kupi golf4". A to se ovde redovno desava. Bez ljutnje samo :)
Znam i ja da je bolje DTK, ali me konkretno zanima od ova dva koja su bolja iskustva. Ovo MS ima kao 2 ventilatora, jedan je napolju a drugi je okrenut ka unutrasnjosti kucista.

Kupi sta god,ali nemoj taj mercury da mesas u svoj racunar.......ne znam da li bih koristio i njihove patent olovke posto sve sto naprave je losiji kvalitet od najlosijeg na trzistu........mercury FUJ! :zid:

Sva Mercury napajanja koja sam prodao , korektno rade za sada ctp; (da cuknem vo drvo)
ali problem nastaje kada prestanu da rade (sta sve sa sobom povuku u vecna lovista)
Jeftinije je da das jos 15 eura na Mercury i uzmes kvalitet (posle ne boli glava)

Pored DTK imas i Chieftec napajanja :
300W je oko 30 eura (veruj mi vredi svaki cent)
360W je oko 40 eura

Pozdrav

ovo nema nikakve veze sa yugom i golfom, radi se o tome da ti masinu od 500 evra ostavljas na milost i nemilost napajanju od 15 evra, a da pritom mozes za jos nekih 15 evra kupiti pouzdano napajanje.

znaci ti rizikujes 500 evra zbog nekih 15. po meni to je los odnos. a ti kako hoces.

pozdrav.

ovo nema nikakve veze sa yugom i golfom, radi se o tome da ti masinu od 500 evra ostavljas na milost i nemilost napajanju od 15 evra, a da pritom mozes za jos nekih 15 evra kupiti pouzdano napajanje.

znaci ti rizikujes 500 evra zbog nekih 15. po meni to je los odnos. a ti kako hoces.

pozdrav.

Odkud ti znas koliko para cu da dam za masinu, zbog cega je uzimam, koliki mi je budzet...?
Po meni je glupo dati i tih 15e vise na napajanje za durona, GF2 mx, memoriju, flopi i hdd... Nece imati ni CDROM. Sada izracunaj koliko to zajedno kosta i to jos polovno, i da li ce malo losije napajanje od 300w da izdrzi to.
Volim da na konkretno pitanje dobijem konkretan odgovor.
pozdrav

Dobio si dobronameran odgovor i nemoj da zamerash choveku. To shto ti ocesh da terash na kung fu napajanju vredi dovoljno da ne bi trebao da rizikujesh sa djubretom od 15€. A ako si vec reshio da ne dajesh vishe para svejedno je koje cesh da uzmesh, jer to da li ce da crkne ili nece i shta ce da povuche sa sobom zavisi samo od tvog horoskopa i srece otprilike... kad birash izmedju ta dva...

poz

Somebody je napisao(la):
Sto volim ovakve odgovore ctp;
Covek recimo pita, da li da kupim juga ili ladu, a neko dodje i kaze mu "bolje ti kupi golf4". A to se ovde redovno desava. Bez ljutnje samo :)
Znam i ja da je bolje DTK, ali me konkretno zanima od ova dva koja su bolja iskustva. Ovo MS ima kao 2 ventilatora, jedan je napolju a drugi je okrenut ka unutrasnjosti kucista.
Ako se vec dvoumis izmedju fice i trabanta, a problem je mali budzet, mozda ne bi bilo lose da razmislis o nekom kvalitetnijem (mislim na pomenuti DTK ili eventualno malo skuplji Chieftec), ali polovnom napajanju po ceni novih "Kung Fu" :beat:.

Ako ipak iz nekog razloga insistiras da uzmes novo, pa se dvoumis izmedju ta 2... Neke bitne razlike nema, a ljudi su ti dali iskren savet u zelji da ti pomognu ;).

:wave;

Mislim ovo "bez ljutnje samo" i smajli jasno govore da zameram nikome ;)
Ako je neko pomislio da sam zamerio nekom, ja se izvinjavam :)
Delim vase misljenje oko kalitetnijeg napajanja, u kucistu imam chieftec 360w. Takodje mislim da nije pametno dati para na napajanje 1/3 kompletne cene onoga sto je u kucistu. To je vec moje i vase subjektivno misljenje, i nema mnogo veze sa njegovim pitanjem. Racunar nije za mene, covek je imao u ponudi ova dva napajanja, nije hteo da da vise para i zanimalo ga je koje je bolje. Ja sam samo prosledio njegovo pitanje. Uzeo je Mercury i.... radi... :mrgreen:
pozdrav i hvala na odgovorima

Nazad
Vrh Dno