Šta je novo?

Napajanje za USB hub

Markosmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
725
Imam USB hub eminentnog proizvodjaca "Made in China" model "Made in China"

Ima konektor za dodatno napajanje, ali ne znam da li ima i gde da se kupi kod nas.
Koje napajanje bi mu pasovalo. Pitam zbog velicine konektora.

Ja za takve stvari koristim punjač od Nokie, konkretno 6670 i fercera godinama bez greške.
Edit: prvo proveri polaritet.

Poslednja izmena:
Napon mora biti točno 5V. Za punjač od Nokie nisam siguran da to zadovoljava, ali bi neki zamjenski punjači mogli odgovarati, iako niti jedan neće dati 2 A struje.

To i ja gledam. Ovaj moj Nokijin daje 5,7V i 800mA. Secam se da je ranije bilo onih kineskih sa promenljivim izlazom i 4 razlicita konektora (za sintisajzere su se koristili uglavnom).
A ionako Nokijin konektor ne odgovara ovom hub-u

7805..

tj. stabilizuj na 5V..

Poslednja izmena:
imas tih kineza za 150-200 din, 5-6 promenljivih izlaza, ali nisam uspeo da nadjem neki koji bi davao preko 1A. (trebalo mi za SNES :D)

Poslednja izmena:
imas tih kineza za 150-200 din, 5-6 promenljivih izlaza, ali nisam uspeo da nadjem neki koji bi davao preko 1A. (trebalo mi za SNES :D)

ti kinezi su u 80% slucajeva direktno povezani na "transformator"...
daleko bilo da poveze externi hard na to..

jednom recju - katastrofa.

Poslednja izmena:
Ja sam imao jedan hub koji je imao ulaz za napajanje isti kao sto punjac od moje BT sluske ima jack (Samsung WEP-150).
Stavio sam punjac na hub ali nisam nista zakacio na hub i ostavio tako..
Citao sam neke novine i cujem posle nekih 5-10min neki onako bzzz zvuk sa rastucom frekvencijom.. Sledece sto sam cuo je jedno veliko boom. Skocim, pogledam, komp radi i rekoh, brzo da iskljucim prekidac na produznom i imam sta da vidim.. Punjac mi se raspao, tj.prepolovio.. izvadio sam to iz struje, bacio i nikada vise mi na pamet nije palo da turim nesto u taj hub (mislim, izvor struje). Hub, radi i dana danas, samo ne kod mene.
Punjac je 5V koliko i pise na hub-u. Ne znam sta je bilo pa je eksplodirao

Update:

Raspitao sam se kod priznatih elektricara (eg. Moj cale :D) i dobio informaciju da bi bilo totalno neisplativo praviti napajanje za postojeci uredjaj, posto zahteva dosta veliku amperazu i cifra gotovog proizvoda bi bila jako blizu (razlika 200 din) novom HUB-u koji vec ima napajanje u paketu. (Nasao sam za 1000 rsd) A da ne pricam da bi napravljeno resenje bilo daleko glomaznije od fabrickog resenja made in PRC... Tako da bataljujem majstorisanje po ekonomskoj i prostornoj osnovi i prelazim na trazenje novog hub-a.

Nazad
Vrh Dno