Šta je novo?

Hardver Napajanje za RTX 5070

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

nanoRobot19

Zapažen
Učlanjen(a)
23.09.2025
Poena
5
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav.

Nedavno sam, po preporuci sa foruma, kupio RX 9060 XT kojom smo prezadovoljani. Za praznike smo sestra i ja dobili novu graficku kartu MSI RTX 5070 12GB koja (prema specifikaciji) iziskuje jace napajanje od (trenutnog Asus ROG Strix Gold) 550w.
Da li je "650w BeQuiet Pure Power 13 M BP025EU" dobar izbor? U suprotnom, zamolicu za preporuku neke bolje i povoljnije opcije sa Gold sertifikatom, ako takva postoji.

Link do graficke karte: https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-5070-12G-INSPIRE-3X-OC/Specification

Imam jos jedno pitanje vezano za kolicinu VRAM-a. Uzevsi u obzir da je RTX 5070 kartica sa 4GB VRAM-a manje i vise sirove snage, da li je dobar izbor za naredne tri godine?

Imam vec kupca za graficku kartu i napajanje.

nisi naveo cpu ni rezoluciju monitora. A to je bitno za odgovor.

Procesor je Ryzen 7 5700x3d, a rezolucija monitora 1920x1080. RTX 5070 je overkill za ovu rezoluciju i trebalo bi da sluzi u naredne tri godine bez ikakvih problema. Istini za volju, pomalo me zbunjuju preporuke i insistiranje nekih YouTubera na "obaveznih" 16GB. Odatle i dodatno pitanje.

650W je minimum za RTX 5070 i AMD Ryzen 7 5700x3d napajanje koje si naveo je dobar izbor. Modularno je i 80+ Gold, sto je pozeljno.

Nazad
Vrh Dno