Šta je novo?

Napajanje za moj komp

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte RTX Windforce OC 5070 12 GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
Be Quiet Pure Power 13M 850W
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hteo bih da zamenim sadašnje napajanje s novim, s obzirom da ovih 430W očigledno nije dovoljno ni da blago overklokujem 8800GT (zakucava već na 630/1575). Šta biste mi predložili da je u nekom normalnom cenovnom rangu, recimo 70-80 evra najviše?

Chieftec ili ThermalTake od 550w.

Poslednja izmena:
Nije li 450W premalo? Kako vam se čine 550W LC6550GP LC Power SilentGiant Green Power ili LC Power 6560T Titan, 560W, ATX 2.0, 14cm fan?

Nije li 450W premalo? Kako vam se čine 550W LC6550GP LC Power SilentGiant Green Power ili LC Power 6560T Titan, 560W, ATX 2.0, 14cm fan?
Taj LC realno ima oko 400-450W, s tim shto je Corsair za 3 klase kvalitetniji.😀 Napajanje je sposobno da vozi bilo koju graficku karticu ukljucujuci 8800Ultra (GTX).
Jednostavno, ne treba porediti Cheiftec-ovih 450W i Corsair-ovih 450W.😉

Ma, dao bih i 80 evra za taj 450w ako ste sigurni da je to dosta.

Samo još jedno pitanje: po vama, da li je bolje da uzmem taj Corsair od 450W ili Chieftec od 550W koji je i jeftiniji oko 20 evra? Nije mi do te razlike u ceni, jednostavno mi treba snažnije napajanje.

Daaaa, ovo baš deluje kao trajno rešenje 🙂

Pa ništa, sutra idem do dilera i tražiću mu to napajanje od 90 evra kao prvu opciju, a onda idem na Corsair i na kraju neki Chieftec od 550w (za koga sam jedino siguran da će ga imati)...sve zavisi od cena i koliko šta brzo može da nabavi, jer mi trenutno svaka igra zakucava komp...plavi ekran ili nestajanje slike, kako kad.
Najbitnije bi mi bilo da imam trajno rešenje, ne svaki put da mi kupovina novog procesora i grafičke znači i nabavku novog napajanja, iako me već boli glava koliko sam dao na komp u zadnjih par nedelja. Hvala vam svima na savetima, i naravno, javiću šta sam uzeo i kako se komp ponaša.

Poslednja izmena:
Poručio sam Chieftec od 550W danas i dobiću ga popodne, diler mi je obećao da mogu slobodno da ga vratim ako budem imao ikakvih problema. S obzirom da imam APC surge protector, mislim da ovo nije toliko loša varijanta. Javiću kakav je epilog.

Poručio sam Chieftec od 550W danas i dobiću ga popodne, diler mi je obećao da mogu slobodno da ga vratim ako budem imao ikakvih problema. S obzirom da imam APC surge protector, mislim da ovo nije toliko loša varijanta. Javiću kakav je epilog.

Mislim da neces imati problema, na napajanju iz moje konf. 8800gt radi na 720/1800/2000 :wave:

Еvo sad sam bio po napajanje, i ko najvećem baksuzu, desilo mi se da je umesto njega stigla nekakva TV kartica, tako da moram da čekam sutra! Inače, primetio sam nešto jako čudno - komp danas radi normalno, normalno sam prošao 3D mark i to sa procesorom overklokovanim na 2,7ghz i grafičkom na 650/1600 uz solidnih 10500 poena. Juče npr. u Crysisu nije izdržao više od 3-4 minuta, u Test Drive-u ni toliko, a danas je sve radilo duže od 15 minuta (mrzelo me više da testiram).

Stavio sam Chieftec od 550W i sve mi se čini da problem nije ni bio do napajanja 🙁 3D Mark 06 mi se i dalje zakucava sa procesorom na 2,4Ghz i grafičkom na 650/1625. Ne znam više šta da radim osim da ga ostavim sutra u servisu na testiranje. Trebalo bi da dobiju još neki 8800GT, možda je ovaj jednostavno neispavan 🙁

Poslednja izmena:
Posle višesatnog testiranja, zaključio sam da mi je jedini problem u 3D Marku - iz ko zna kog razloga on zakucava u 50% slučajeva, a igre evo rade već nekoliko sati bez problema i to na 680/1750. Izgleda je ipak bio problem do napajanja.

Nazad
Vrh Dno