Šta je novo?

Napajanje za miniITX PC

• Začetnik teme Začetnik teme ledio
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ledio

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2007
Poena
319
Dali ima kod nas i gde da se kupi napajanje oko 200w ali da je malih dimenzija da bi mogao da se sklopi sto manji racunar.Mislim na custom kuciste mala ITX ploca,2,5" hdd bez optike...

Hmm...mene bas zanima ima li negde tih napajanja sto koriste adapter?
Sad mi je procesor na 1ghz i 0.85v..ventilator mu je ugasen...samo jos da ima takvo napajanje i fanless🙂

Probajte u netiks-u i pcx-u

bilo je 1U sfx napajanja po 30 i nesto eur. Ali su ta prilicno bucna.

Probaj u PCX.

Skoro sam kod njih video FPS napajanje malih dimenzija i po svemu sudeci jako kvlitetno, ali cena je....

Da održim temu u životu ...

Mani je lično potrebno FlexATX (150mm*81mm*40mm) kao zamena za crknuto KME napajanje. PCX nema ništa slično, niti izgleda planira da nabavlja - zbog slabe potražnje. Imaju APEX mini ITX kućišta, sa SFX napajanjima i dosta naduvanom MP cenom (test: itsvet, silentpcreview).

Uvozi li iko u Srbiju FSP napajanja? U Hrvatskoj se prodaju pod Fortron brand-om.

ima netiks po 30+pdv valjda

O kakvom se kompletu radi?

Koliko vidim, u Nemačkoj pomenuta kućišta iz serije 13x0mi koštaju oko 40€. Primaju samo 5.25 slim optiku i 2.5 notebook HDD.

Intel mini-itx imas u asbisu? Ili u nekoj od maloprodaja. Pinsoft ima za AMD J&W MINIX...

J&W MINIX ja planiram da uzmem u pinsoftu, a trebalo bi neko jace napajanje 160+ jer na nju stavljam amd x2 4200.Inace po meni je ovo ploca sa najvise mogucnosti u tom formatu

Steta sto nisi uzeo neki 4850e ili 5050e 45W je za tu plocu izmisljeno. Jedino sto mi se ne svidja kod te ploce je manjak PCI slota i SODIMM memorija 🙁

Poslednja izmena:
H:crash:......i meni crklo KMZ Flex ATX napajanje (120w)....kinesko dju..re!
Inače doslo je uz kuciste koje prodaje ASBIS tj DPM computershttp://www.itsvet.com/tekst/kmzmini-tower/1829/
U njemu je Atom dual core 330,i samo kuciste je ok izrade.....ali napajanje trash...
zaobici u sirokom luku......
Napajanje je crklo posle 2 meseca,gospoda iz DPM computers su bila uvidjajna da mi isto poprave,ali mi ne pada na pamet da stavljam to isto djubre u kuciste(ah da zaboravio sam da kazem da je crklo uz obilje varnica:crash::crash🙂.....a sto je najgore kod nas NIKO NE PRODAJE
(zvao sam sve moguce firme,dilere,uvoznike...)doticna Flex ATX napajanja.......

Dakle ako vam se desi nesto ovako imate 3 opcije u zemlji Srbiji:
1.Kupis novo kuciste sa napajanjem(u tom slucaju ispadas :wall:magarac sa jednim kucistem viska)
2.Nadjes nekog da ti popravi doticno napajanje(budzevina:d)
3.KUPIŠ SERVERSKO NAPAJANJE (sto cu ja da uradim)😀😀😀😀😀ZA 1U RACK........(dimenzije su priblizne Flex ATX-u
,ali je kvalitet izrade znatno bolji,i cena znatno znatno veca).....ima ih u Netiksu......
http://www.newegg.com/Product/ShowImage.aspx?CurImage=17-147-019-07.jpg&Image=17-147-019-08.jpg%2c17-147-019-02.jpg%2c17-147-019-03.jpg%2c17-147-019-04.jpg%2c17-147-019-05.jpg%2c17-147-019-06.jpg%2c17-147-019-07.jpg&S7ImageFlag=0&WaterMark=1&Item=N82E16817147019&Depa=0&Description=iStarUSA%20TC-1U%2f25%20Server%20Power%20Supply

Pronašao napokon U Netiksu zamenu za Flex napajanje iz nesrećnog KMZ-a (dužina 150mm). Proizvođač R-Senda(?), 200W(peak 250), cena 31e + pdv 18% (ne vodi se kao PC napajanje). Bočni prorezi za ventilaciju opet sa "pogrešne" strane pa bi verovato morao da pravim rupu na kućištu da i ovo ne bi crklo zbog pregrevanja. U Plutosu za iste pare imaju LC-Power 1320mi kućište, sve sa open-frame napajanjem (pločicom) i eksternim adapterom - dakle, tiho skroz. Tih 75W bi mi sada vršilo posao ali kada se pojave Core i3 mitx ploče - teško. Baš se dvoumim.

Obrati paznju da je to napajanje iz Netiksa verovatno namenjeno 1U rack kucistima i ima samo 4cm ventilator koji moze da napravi poprilicno buke.

Obrati paznju da je to napajanje iz Netiksa verovatno namenjeno 1U rack kucistima i ima samo 4cm ventilator koji moze da napravi poprilicno buke.

Veruj mi, znam to jako dobro. Ventilator iz crknutog KMZ-a čuo se iz druge prostorije kroz zatvorena vrata. Već sam navikao da je prva stvar koja se menja na kompu ventilator iz napajanja :wall:. Kibicujem Sunon Maglev četvorku (bivši Radioklub), pa me interesuje ima li ko iskustva sa njima?

Posto vec budzis napajanje, zasto ne iseces bocnu stranu i stavis 8cm ventilator? Kuciste bas ima lepo mesto za veliki ventilator, steta bi bilo to seci da se ugradi recimo ovakav chieftec:

http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=302

To mi je, recimo, opcija 3. Dajem sliku u prilogu sa idejom šta želim da uradim, ali pretpostavljam da je i budženje SFX napajanja tehnički izvodljivo. Na slici se lepo vidi sva glupost u konstrukciji-izboru napajanja. Bočna strana kućišta potpuno pokriva otvore za ulaz hladnog vazduha (razmak je 1-2mm). Pri tome je to malo vazduha već zagrejano od samog napajanja, pa je isti u stvari već topao. Rezultat je očekivan. Trebalo je obezbediti perforacije na kućištu (što planiram) ili napajanje sa prorezima ka unutra (ne mogu ga naći). Najlakše bi bilo zarotirati napajanje za 180 stepeni, ali opet, onda je ventilator dole i toplota se skuplja u gornjem delu.

Ako modding ne ispadne kako treba, odustajem. Nije vredno ni dosadašnjeg vremena, truda i novca. Uskoro ionako stiže mitx Chieftec.

Prilozi

• CI-xx91-2.jpg
    CI-xx91-2.jpg
    31.2 KB · Pregleda: 41
Hhehe 🙂 I ja cekam Chieftec BT-02

Mislio sam da seces sa druge strane (isto mesto gde je na napajanju obelezeno - samo strana ka procesoru), i sa spoljne strane kucista od napajanja nasrafis jedan 8cm ventilator da duva u PSU, a nazad samo da izlazi vazduh (skines 4cm ventilator).

Nazad
Vrh Dno