Šta je novo?

Napajanje preporuka

• Začetnik teme Začetnik teme Kluzo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kluzo

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
620
Treba mi napajanje koje ce gurati masinu koja je kvazi server i koja se nece gasiti po mesec dana, bitnaje kontinuirana izdrzljivost, bice zakaceno na ups tako da ce struja biti ok bitno mi je dali neko ima slicnu situaciju pa da mi preporuci, inace 400w je sasvim dosta .

Do 50-take,znam da je receno, ali tu se na forumu prica o napajanjima koja su za standardne igracke konfiguracije, overklok i sl, meni treba nesto sto ce da radi 3g a da se gasijednomu 3meseca nakratko.

Antec TP-TRIO 430W

Koristim ovo napajanje.

Nije mi bila potrebna tolika snaga, ali ovo je najslabije napajanje sa garancijom od 60 meseci koje sam našao na tržištu prilikom kupovine računara.

Kupio sa ga pre svega zbog:
AQ5-Antec Qualitity five-year parts and labor warranty 🙂

Skuplje je oko 20€ od onoga što ti nameravaš da potrošiš.

Poslednja izmena:
Ja sam kopao za napajanje i zanima me vase misljenje(ubacih se ovde cisto da ne otvaram nov topic)
Zanima me misljenje o Q-tec napajanjima(odlicno su uradjena,zlatno sace boje a takav imaju i zastitnik preko kulera i eska su poprilicno) ovako nasao sam 550W za 35e
Takodje me zanima misljenje o Xilence napajanjima(crna lepo izgledaju e sad kaka su) lepa im je cena oko 30e za takodje 450-500W

Para nemam za bolja a i sve preko 50e mi je psiholoska granica koju ne prelazim...Napajanje ce morati samo da izdrzi normalan rad ne ovreklok(ok mozda mali ali samo grafe) sledece konfe...3800+ X2,MSI K9N NEO-F,2*1gb Transcend 800mhz,Gainward 8600GT GS,250GB WD

Treba mi preporuka za sto tise napajanje u cenovnom rangu do 60-70 evra, min. 450W..
Kakav je LC 6550GP u poredjenju sa Chieftec GPS-550 po pitanju buke? Ili neko trece, ako treba i za malo vise para, samo da je super tiho 😉
fala

Mislim (samo mislim) da je Chieftec tisi, posto su mnogi modovali 6550GP da mu vent radi na 7V, a nisam cuo da je to neko radio kod GPS-550W. Super tiho je Corsair HX520W, ali je ono 105e.🙂

izgleda da si u pravu.. evo sta kazu na silentpcreview:.

"The HX620W and HX520W deliver clean, ultra-stable power under a wide range of demanding conditions. They also happen to be about the quietest fan-cooled PSUs we've tested to date"

ali opet, 105€ :S: teska odluka...

pa koliko ti vredi ostatak racunara? sigurno vise od tih 105€

Danas sam isao sa drugarom i za njega uzeli LC 6550GP v2.0. Nakon ubacivanja u komp jedino sto se culo je tih rad ventilatora na procesoru. Napajanje se uopste nije culo da radi. Vizuelno se vidi da radi i kada se stavi ruka oseti se protok vazduha. Nakon 2 sata rada napajanje je i dalje bilo i hladno i neverovatno tiho.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno