Šta je novo?

Napajanje od 600W

djurik

Poštovan
Učlanjen(a)
18.08.2017
Poena
59
Da li je napajanje Cooler Master 600W ELITE V3 dovoljno za sledece komponente?

Maticna ploca: Gigabyte B450 Aorus M
Procesor: AMD Ryzen 7 2700
Graficka kartica: Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8GB
RAM: 2x Kingston HyperX Predator 8GB DDR4 2933MHz

To je lose napajanje, ne kupuje se za skuplju konfu. Uzmi FSP Hexa 85+ 650W za 8.200 ili 550W model za 7.500.

Tema treba da bude u "sta da kupim" podforumu.

Poslednja izmena:
Da li bi mogao da pojasnis sta si ovim mislio?
Naizmenicnu struju (AC) iz uticnice napajanje pretvara u jednosmernu struju (DC) koju komponente koriste. U tom pretvaranju se jedan deo struje gubi u vidu toplote, sto bi u ovom slucaju bilo 25%, a to je prilicno mnogo dodatnih Watt(i) potrosnje i toplote pod punim opterecenjem.

To je lose napajanje, ne kupuje se za skuplju konfu.
Naravno da se ne kupuje, ali kontam da mu je ostalo od stare konfe pa da zato pita...

Odgovor na pitanje je da jeste dovoljno, ali da bi ga valjalo zameniti za bolje, ne samo zbog potrosnje, toplote i buke, vec i zbog samog kvaliteta komponenti u samom napajanju, kvaliteta struje koju isporucuje, i zastita koje poseduje.

Razmisljam o novom napajanju da kupim a zelim Cooler Master. Koje je onda najbolje uzeti od Cooler Master-a? O ovome sam ramisljao zbog toga sto je 600W dovoljno a V serija je najtisa.

Koji ti je max budžet i gde kupuješ: domaće radnje ili KP? Inače sva Cooler master napajanja su precenjena, tako više se isplati ići na Seasonic, EVGA, Antec, FSP...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nemam neki max budzet posto kupujem skuplje komponente a znam da je struja bitna za njih. Kupujem u Novom Sadu - Emmi, WinWin, Gigatron. Gde sta nadjem jeftinije.

Za V seriju od CM-a je OEM Seasonic(ako se dobro secam), to je vrh platforma i vrh napajanje, ali kao sto je vec napisano, to nema veze sa low-end Elite V3 serijom.

Focus Gold je vrh napajanje, nema greske, ako je u budzetu ne vredi ni razmisljati o drugima.

Poslednja izmena:
Mislim da je velika greska sto se ogranicavas na jedan brend a pogotovo na Cooler Master. Ne sporim njihov kvalitet, odlican je to proizvodjac, medjutim Cooler Master ne treba gledati u entry level napajanjima, nikako. Pomenuto Elite V3 moze da sluzi kao eventualno office napajanje, komponente u njemu su slicnog kvaliteta kao i LC600H a kosta 7.000RSD sto je po meni pljacka. Za te novce, su najbolja vec pomenuta Seasonic napajanja, najbolje Focus (skuplja varijanta) ili M12II i S12II (jeftinija).

Ako bas zelis da robujes brendu, uzmi MasterWatt Lite 600W. Samo bezi od Elite V3, njega nikako u ovu konfiguraciju.

samo Cooler Master MWE Bronze 600w i navise imaju DC-DC i za 3.3v i 5v konverziju, nisu ni 450 ,500 i 550 los izbor, al danas crossload je skoro 100% rasprostranjen, pa ako imas izbora zavisno od cene uzmi 600w i navise.

Odlican su korak ispod hexa 85+ fsp modela.

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=14786&page=2

MWE Gold je dobar izbor isto, izgleda da je bazirano na Xilence Performance X seriji, jedino sto izgleda ima varijacija u kondenzatorima izmedju razlicitih verzija za zlatno, a MWE Bronze obe verziju imaju pristojne kondenzatore svuda.

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?p=145828#post145828

Antec NeoEco je isto dobar izbor, ako imaju jos uvek u atomu Antec NeoECO NE550C za 6000din na snizenju to je najbolji odnos cene/kvaliteta na nasem trzistu trenutno.

Ako ne kreni, da trazis najeftinije 500w/550w od FSP Hexa 85+ pa NeoEco pa Cooler Master MWE Gold.

Ako nema nista, i ako ti je preskupo Cooler Master MWE Gold za 11000 din ne gine ti Cougar VTX 500w za 7600 din. Ne prilicno dobar izbor, nesto ispod bronze efikasnosti, i tu i tamo kvalitet, ali sam naisao na nekoliko review-ova gde ga preporucuju kao dobru budzet opciju.

Ako bas zelis da robujes brendu, uzmi MasterWatt Lite 600W. Samo bezi od Elite V3, njega nikako u ovu konfiguraciju.

MasterWatt Lite je isto poprilicno lose:

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=563

Poslednja izmena:
Zato sto ce se napajanje videti u kucistu i ne zelim da gledam kako svaki kabl izlazi iz njega. Ovako ce biti u jednom snopu a sa zadnje strane cu provuci kablove koje mi trebaju.

Uzecu FSP 650W HEXA 85+ i to je to.

Da li si uzeo ovo napajanje na kraju. Ja moram da podelim loše iskustvo, zavojnice ili možda druge elektronske komponente su bile toliko glasne da je to bilo neizdrživo. Čuveno cičanje zavojnica. Reklamirao sam i tražio zamensko, ali su mi ipak ponudili povraćaj novca jer valjda drugo napajanje nije bilo dobavljivo. Možda i bolje jer se bojim da je cela serija takva, plus znam da nije presudno ali težina samog napajanja je u rangu nekih low end modela, što ne ostavlja neki utisak da ima više elektronskih komponenti unutra.

Tezina tehnicki nema nikakve veze sa kvalitetom, ... efikasno dizajnirano napajanje ne zahteva velike heatsink-ove, ergo nije tesko, kompletan vise od deceniju star mit od iskustva praistorijskih, isto kao mit o kineskim kondezantorima cija problematicnost je imaginarna vec dobrih 10-15 godina ako ne i vise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno