Šta je novo?

Napajanje JNC 400W

• Začetnik teme Začetnik teme Trajce
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Trajce

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2005
Poena
645
Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje za poznavaoce tematike (a to bi bili valjda svi koji se nalaze na forumu 😛 ).
Pošto planiram zamenu trenutne konfiguracije (iz potpisa), interesuje me hoće li mi postojeće napajanje biti dovoljno (upotrebljivo) ili da ipak nabavljam drugo? Na stranu proizvođač (znam da nije sam svetski vrh), ali, zaista ne pratim toliko novosti sa hardware scene, a naročito ne kada su napajanja u pitanju, pa mi treba savet. U pitanju je stariji tip napajanja, ima 20+4 pina. Ono što me interesuje je, hoće li biti dovoljno za neku moderniju ploču (AM2 ili Conroe ploče), makar privremeno (kao prelazno rešenje), jer nemam nameru da se bavim OC-om ili da skorije ubacujem neke jače komponente . Dakle - za sada: jedan HD, dva DVD-ROM/RW uređaja, SB 5.1 Live, Modem, neka grafička ranga 6600GT/7300GT/7600GS!

Interesuje me hoće li biti moguće priključiti takvo napajanje na ploču uopšte ili mi ne gine novo (nisam upoznat sa ATX 2.0 specifikacijama nimalo)?

Hvala unapred

Prakticno, mozes da ga prikljucis i da to sve radi, ali bih ti toplo preporucio da kupis bilo kakvo kvalitetnije napajanje, jer kao sto vidim to napajanje je bar 2 godine staro tako da je sto se tice JNC-a odavno zrelo za kontejner 🙂

Tri godine - da budemo tačniji! ,) ,) ,) I planiram da uzmem neko malo bolje, ali mi nisu jasni konektori 20+4/24 pina?!:S: Na nekim pločama se ubadaju zajedno u 24 pin konektor, na nekim nemože... nije mi baš najjasnije, pa rekoh da pitam.

ne znam sta ti tu nije jasno , postoje ploce sa 20 i one sa 24 pinskim konektorom za napajanje , isto tako postoje 20 i 24 pinska nappajanja . s tim sto kod nekih 24 pinskih napajanja ona cetiri pina mogu da se odvoje pa ih mozes koristiti i kod starijih ploca (sa 20 pinskim k.) a kod nekih napajanja je potrebno koristiti adapter 24 na 20 . u svakom slucaju zbog buduce kompatibilnosti ti preporucujem da kupis to napajanje sa 24 pina , a ako imas stariju plocu prakticnije je ako moze da se odvoje ona 4 pina .
Poz.

s tim sto kod nekih 24 pinskih napajanja ona cetiri pina mogu da se odvoje pa ih mozes koristiti i kod starijih ploca (sa 20 pinskim k.) a kod nekih napajanja je potrebno koristiti adapter 24 na 20

E, to!!! To me je interesovalo - znači, mogu da se odvoje!!!:banana: :banana: :banana:
OK! Ipak nemam stalnog dodira sa komponentama, pa nisam upućen u "sitna crevca". Dakle - sada da uzmem neko fino napajanje... hmmmm... još samo da u ovom KG-u nađem nešto fino (uglavnom se nudi Chieftec 350/400W).

roba moze da se i nariuci da stigne post express do tebe iz BG 200-250din

nije lose za 3135din Codegen PSU Dual 12V ATX2.0 480W Codegen PSU Dual 12V ATX2.0 480W 20-24 pin.2XSATA

a ostala mozes da vidis ovde

http://www.bcc.co.yu/katalog/detail.php?id=1015

pozzzzzzzz.....:wave:

to chieftec od 400w ce ti biti dovoljno i kod njega 4 pina se odvajaju .
a ako vec trazis nesto drugo preporuka za LC power ,DTK (Od pristupacnijih)

Nazad
Vrh Dno