Šta je novo?

Napajanje i OC Palit-a 8600 GT Sonic

MarkoG

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2007
Poena
309
Planiram da kupim ovu graficku.
Sad,ne bih da kupujem i novo napajanje,a moje trenutno je standardno napajanje kucista iz mog potpisa.
Da li ova graficka zahteva neko kvalitetno napajanje,za OC sam naravno zainteresovan,ali ako ga moje napajanje ne moze izdrzati,onda to ne bih radio.
I da li imate neku preporuku za graficku za max ~120 evra,naravno da bude dosta bolja od moje trenutne...

Odkud znam koje je napajanje u tom kucistu, verovatno je klasika pa je 400W ;)
Prvo ne znam dal bi uopste izvukao max iz 8800GT-a zbog procesora, mada opet da uzmes nesto slabije i ima bi slabije performanse.
No, sto se tice napajanja, licno mislim da ako je od 400 ili 450 i tesko je na kilo nekih 300-400g ili ko Grand Kafa, onda nije dobro.

taj palit ti je najbolji za te pare (oko 100 eur) vidi po oglasima,gomila ljudi prelazi na 38xx i 88xx,pa mozes naci palita za 80-85 eur.
za napajanje ne znam,to je neki no name krs,ja bih uzeo neko bolje.

Poslednja izmena:
Odkud znam koje je napajanje u tom kucistu, verovatno je klasika pa je 400W ;)
Prvo ne znam dal bi uopste izvukao max iz 8800GT-a zbog procesora, mada opet da uzmes nesto slabije i ima bi slabije performanse.
No, sto se tice napajanja, licno mislim da ako je od 400 ili 450 i tesko je na kilo nekih 300-400g ili ko Grand Kafa, onda nije dobro.

8600 a ne 8800. :)

Ups :zgran: :D
Sa 8600GT-om bi verovatno radilo sve to sa/bez kloka ali ne znam dal bi bilo stabilno tj. dal se komp jednom samo ne bi ugasio, u slucaju da je napajanje onako kao mislim gore ^ :D

Pa pretpostavljao sam da cu morati da menjam napajanje...
Da li bi ovo moglo da odradi posao:
CHIEFTEC GPS-450AA-101A

Jako mi je bitno da je tiho,jer mi se i graficka i kuciste deru(pogotovu leti).
Da li cu onda moci da kloknem i procesor za nekih ~400 mhz.ako cu vec da puknem kes i za napajanje?

Ako ti tera to sto sad imas od komponenata neces imati problema sa 8600.
Ps:pogledaj moju masinu na CHIEFTEC-u 350w starom dve godine

Poslednja izmena:
Necu da rizikujem nikako.Komp mi je vise nego potreban svaki dan,dakle predlozite neko osrednje napajanje,koje je tiho i sposobno da klokne i 8600 GT i procesor.

Pogledaj moju masinu i samo pichi na tom tvom napajanju. Ovo kod mene cepa sa nekim Unipower 350W napajanjem (16A na 12V grani), pritom je OC proc, mem i grafika. E sad ako je tvoj primerak stvarno los i ako imas visak para menjaj ali obavezno prvo proveri kako radi sa tim tvojim napajanjem. Sto se graficke tice imas moju preporuku jer definitivno vredi za te pare, a mozes naci novu za ~95e.

@MarkoG, uzmi slobodno to napajanje, imam isto, skoro sam kupio taj Chieftec 450w, odlicno je, kao sto mozes da vidis u potpisu imam i karticu koju ti zelis da kupis, tako da ne brini. A pusti ove sto ti savetuju da pichis na napajanju od 350W, ono ce da ti tera tu konfiguraciju ali kako i dokle to nikad ne znas, nemoj rizikovati ako si u mogucnosti uzmi novo napajanje.

radice opusteno, sigurica....ali bi ti bio pametan upgrade na taj Chieftec na duze staze...

Uzmes polovnog palita za 80-85 evra i dodas jos 50 evra za neko LCPower 550, pogledaj u moja masina, ili jos bolje ako ti naleti neki polovan LC za nekih 35 evra to ti je ukupno 120 evra.

Poslednja izmena:
Ili ako nadjes LC 6550GP[550w,rev 2.0],sasvim korektno napajanje za 50eu.I bez problema ce terati masinu koju planiras da uzmes;)

Idi na Chief-a, ima aktivni PFC i sve ostalo sto najcesce napajanja te snage nemaju.

Unipower ili Unitec korektno radi imam ga godinu dana terao mi je X700 i 2HDD-a i 4 devetke kulera:)doduse na 400w!

Unipower ili Unitec korektno radi imam ga godinu dana terao mi je X700 i 2HDD-a i 4 devetke kulera:)doduse na 400w!

Ja moje imam ~4 godine.:D Kako sve radi ne znam ali nikad nisam imao problema sa njim i ne mislim da ga menjam.:banana:

Chieftec GPS-350EB-101A >35 eur

12cm fan, ne cuje se...

Meni radilo bez problema X2 4000+, x1950PRO...

Chieftec GPS-350EB-101A >35 eur

12cm fan, ne cuje se...

Meni radilo bez problema X2 4000+, x1950PRO...

Da nije malo 350 W, s' obzirom da mozda planiram u nekoj slorijoj buducnosti da strpam neki Phenom(ako i dalje bude mogao da radi na AM2 soketu),mozda predjemeventualno na Vistu i dodam jos 2 Gb memorije?

Mislim da je bolje da dodam 20 evra vise i uzmem neki Chiftec od 500+ W

Meni od kada sam stavio radeona 3850 cim ukljucim vise od jednog usb-a ili se sve blokira ili iskace poruka da nema dovoljno stuje za usb i onda mis prestaje da radi,na chieftecu 350w,blokiranje je ispraceno divnim ljubicastim pejzazima gde samo reset pomaze.

Poslednja izmena:
Pa toga sam se i ja plasio,ako vec kupujem novo napajanje,da kupim ono koje ce mi izdrzati bar 2 godine,sto se tice upgrade-a.

Nista,odlucio sam da kupim sledece po Novoj godini:

Palit 8600 GT + Sonic(104 E) i
CHIEFTEC GPS-450AA-101A (46 E) to je ukupno 150 evra.

Poslednja izmena:
Offtopic:
Ima li neko na forumu od servisera,koji bi mi ove komponente ubacio u kuciste,da se ja ne zezam previse,normalno uz finansijsku nadoknadu,dakle koga preporucujete?

Da nije malo 350 W, s' obzirom da mozda planiram u nekoj slorijoj buducnosti da strpam neki Phenom(ako i dalje bude mogao da radi na AM2 soketu),mozda predjemeventualno na Vistu i dodam jos 2 Gb memorije?

Mislim da je bolje da dodam 20 evra vise i uzmem neki Chiftec od 500+ W

Za Phenom def nije dovoljno :)

Skrpi pare za neki Corsair, neces zazaliti ;)

Nazad
Vrh Dno