Šta je novo?

Hardver Napajanje i kućište ili ?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Nemanja92

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2010
Poena
330
Pozdrav, ispao sam iz forme oko hardvera sto se Desktop-a tiče. Dakle dobio sam https://www.digitec.ch/en/s1/produc...i7-9700-16-gb-512-gb-1-tb-ssd-hdd-pc-11892516 ovo kućište, imam neku staru konfiguraciju I5 3570k, Z77 itd..
Iz nje bih uzeo samo grafičku Amd 580 8gb.

E sad, sta je po vama najpametnije da se radi, da prebacujem celu konfiguraciju sa linka u veće kućište i na jače napajanje ili da se kupuje i ploča (ako da, koja)? Kartica trenutno fizicki ne moze da stane u ovo malo kućište.

mislim da nećeš moći da je staviš u drugo kućište jer je ploča nestandardnih dimenzija, prednji usb i audio konektori su zalemljeni na ploči

Sad sam krenuo da rastavljam, morao bih da isecem i zadnji deo kućišta zbog duzine, a i napajanje da sklonim zbog visine (mislim da napajanje svakako mora drugo jer je ovo 180w).

Uspeo sam da izvadim ploču (nije zalemljena). Nista jurim drugo kućište i napajanje i prebacujem sve (jedino jos da uklopim nekako ove portove napred, al to ću videti još, nije primarna mašina svakako, bitno da radi sve, izgled manje-više)

teško da češ da uklopiš tu ploču u neko kućište, jer je pravljena namenski baš za to kućište, trebaće ti nova ploča koja podržava Intel procesore 9te generacije

Ti si dobio skućište, prazno, i sada hoćeš da prepakuješ tvoj stari računar ? Ako je tako napiši koje komponente imaš. Opiši malo deteljnije problem.

Vrh Dno