Šta je novo?

napajanje + grafička - verovatno po 100ti put

BooQy

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2004
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7600 + Cooler Master MA824
Matična ploča
Gigabyte B650M
RAM
32gb
GPU
Sapphire Radeon 7900XTX
Storage
KINGSTON 2TB M.2 NVMe
PSU
Cooler Master V850 Gold I Multi 850W
Kućište
NZXT H5 Flow
Monitor
LG 5k2k 40WP95C-W
Miš & tastatura
8bit Retro Keyboard & Logitech MX Master 3
Ostale periferije
Steam Deck
Laptop
M2 MacBook Pro 16
Mobilni telefon
Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
OnePlus Watch 2
Steam
stojanb
dakle, ako bih na moju konfiguraciju stavio još i obični gigabyte 3870 sa gddr3 memorijom, i izbacio dvd uređaj (stavio ga na hdd rack, koji se sam napaja), da li bi to radilo? znam da ne možete 100% da znate, ali me interesuje mišljenje, tj da li preporučujete da to probam ili je to jako loša ideja? pošto baš i nisam u prilici da uzimam i napajanje i grafičku

-ja ne bih pokusavao sa tim napajanjem...

to ce verovatni proraditi ali je pitanje koliko ce napajanje dugo izdrzati

a ako napajanje ne može da izdrži, da li će odma da mi sprži nešto, ili ću da imam neko upozorenje koje mi govori da nije dovoljno? da li mogu da probam pa da vidim kako funkcioniše ili je to previše rizično?

a ako napajanje ne može da izdrži, da li će odma da mi sprži nešto, ili ću da imam neko upozorenje koje mi govori da nije dovoljno? da li mogu da probam pa da vidim kako funkcioniše ili je to previše rizično?

Jedan probao pa se usr.o! :d;)
Ako vec nemas para za oboje, bolje ti onda da uzmes 3850 i napajanje. Bolje to nego da ti crkne sve. Kad crkne napajanje moze da ti crkne sve a moze i da ti nista drugo nestrada sem napajanja. *** nikad se nezna sa tim. Pozz

ja sam uvek za bolje napajanje, ali ... drugaru smo uboli 8600gt na isto to napajanje, uz vise rama, nema nikakvih problema, nisu cak ni naponi jako losi... naravno ovo nije preporuka da se takve stvari rade!!!

Da sam na tvom mestu ne bi rizikovao sa tako losim napajanjem. Bolje da se strpis dok ne skupis pare pa si posle miran ;)

ok, onda ću prvo da uzmem napajanje pa ćemo da vidimo za grafičku. zahvaljujem

ok, onda ću prvo da uzmem napajanje pa ćemo da vidimo za grafičku. zahvaljujem

Uzmi neko do 40-45eura, recimo Chieftec 420W ili LC 550W. To je i vise nego dovoljno, a od grafickih uskoro ocekuj pad cena. 3870 ce za manje od mesec dana biti 140eura. :wave:

Realna snaga Chieftec od 420W je negde oko 350W sto nije dovoljno. Sansa da kupis LC, a da nemas nikakvih problema je priblizna sansi da dobijes na lotou.
Znaci ako budes uzimao Chieftec, uzmi minimum 550W.

Realna snaga Chieftec od 420W je negde oko 350W sto nije dovoljno. Sansa da kupis LC, a da nemas nikakvih problema je priblizna sansi da dobijes na lotou.

Neki ljudi stvarno preteruju sa jacinom napajanja koje je potrebno za odredjene komponente. Chieftec 420W ima da tera 3870 bez problema, cak i overklokovanu, jedino ako u kucistu covek nema 6 HDD-a 4 optike, 7 ventilatora itd...

Uostalom, evo pogledaj u "Moja masina" sta sve tera chieftec 400w, star godinu dana. Proc je OC-van, graficka takodje, a nesto sumnjam da je 3870 veci potrosac od 8800GT. ;)

Poslednja izmena:
Rizik,probaj ali nije preporucljivo...
Uzmi drugo napajanje...sigurnije je...

Onda sam ja uboo sedmicu a imam mnogo vece potrosace

Poslednja izmena:

Napajanje LC Power 550G bez ikakvih problema tera masinu iz potpisa, imam i neke drugare koji koriste isto napajane i niko nema nikakvih problema. Po mom misljenju napajanje je vrh za tu lovu i jos je veoma tiho (skoro pa necujno).

izbor je pao na CHIEFTEC GPS450 (450W - toliko piše), posle ide 9600gt jer je single slot

Savetodavac, znas onu: "Ti cito, ja j*bavo!" ;)

Napajanje je elementarna stvar, polako, prvo to onda sve ostalo. :)

Savetodavac, znas onu: "Ti cito, ja j*bavo!" ;)

HAHAHAHAHAHA:laugh: Uzmi u razmatranje i Lc power 7560 Taurus u toj cenovnoj klasi rodjače ja cu samo dodati da je pisalo na tarabi p**ka pa su neki lomili k***c :wc:

HAHAHAHAHAHA:laugh: Uzmi u razmatranje i Lc power 7560 Taurus u toj cenovnoj klasi rodjače ja cu samo dodati da je pisalo na tarabi p**ka pa su neki lomili k***c :wc:

Ovo moje od 550W radi samo tako, a nisam jedini na forumu kome lepo radi. ispada da nas ima bar 10 sretnih. :wave:

Ovo moje od 550W radi samo tako, a nisam jedini na forumu kome lepo radi. ispada da nas ima bar 10 sretnih. :wave:
Biće nas 11 za koji dan;) Jeste da bi voleo da uzmem neki modularni Chief od 650W ali moram da kupim i Dvd rezač prokleta naprava je počela da otkazuje poslušnost:wall:

Sta mu fali osim sto pisti i cvrci kao hebena trafo stanica,bar ovo moje.(Nikad vise LC :D)
Hmmm CC13 Lc 6550 otpada delom zbog nepostojanja 8pinskog konektora za Cpu koji mi sada treba ,delom što sam pročitao i tvoj test a znam da ne mlatiš praznu slamu postavio sam temu tamo gde i ti pa ću videti šta će mi savetovati nisam više pametan tako da za sada ostaje 10 ponosnih vlasnika Lc power-a a lepo izgleda bar ovako na oko a i na kilo ga ima :D

Ma to moje samo pisti,sanse da ti zapadne takvo su sigurno male,+ ovo nije novo.
Eto ovo pisti,chiefteca uglavnom pljuju po forumu,thermaltake kosta ko LC pa kontam da i ono moze da nesto zeza i muka me je naterala da uzmem cors hx520w,samo nikako da odem da kupim. :D

Poslednja izmena:
Moje ne pisti, a kupljeno je kao novo (uslovno) jer je bilo kod gazde firme 1 mesec. radi bez i jedne greske, bas je tiho. Mozda tome i doprinosi to sto imam vodeno hladjenje za CPU i GPU pa sva toplota koju generisu CPU i GPU zavrsi van kucista preko vode, a ne preko vazduha koji izbacuje napajanje. Stvarno se ne cuje, tek kad bas pridjem uvetom do njega onda se nesto i cuje.

Ja imam napajanje iz potpisa i nemam nikakvih problema.

Poslednja izmena:
Moje ne pisti, a kupljeno je kao novo (uslovno) jer je bilo kod gazde firme 1 mesec. radi bez i jedne greske, bas je tiho. Mozda tome i doprinosi to sto imam vodeno hladjenje za CPU i GPU pa sva toplota koju generisu CPU i GPU zavrsi van kucista preko vode, a ne preko vazduha koji izbacuje napajanje. Stvarno se ne cuje, tek kad bas pridjem uvetom do njega onda se nesto i cuje.
Moje ispusta zvuk kao da si ispod dalekovoda i to samo u idle-u :D
Primetio sam jos nesto sto je cudno:Vent pozadi uglavnom izbacuje hladan vazduh ali nekad je bez ikakovog razloga vruc iako na kompu nista ne radim.(greje se samo od sebe kad mu dune :D)

Nazad
Vrh Dno