Šta je novo?

Napajanje do 10k

q4u

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
360
citajuci pazljivo ( ili ne tako pazljivo ) 3xxx postova o napajanjima, ne mogu da se odlucim ( a verujem da ima jos takvih ) koje je na kraju naj bolje za 10k.

znaci koje napajanje je jedno od naj boljih za 10k +/-10% ?

znaci bez obzira na grane ,lisce, stabla, korenje, dualcore, quadcore, intel,amd, ati nvidia, itd.

naj bolje za 10k a mora da nosi sve to zajedno - ladno ?

@ELPRINCIPAL: da li imas neki info o Zalmanu - konkretno me interesuje ovo sto imam u svojoj kutiji: ZM-770XT? Nema nikakvih reviewa na netu. Ja sam licno jako zadovoljan, ali realno bio bi zadovoljan bilo kakvim napajanjem da je tiho i da mi pokrece racunar :)

Nesam lood sa PR-om da se raspravljam :smash:.
Garson ovaj ce te ostaviti gladnog :d.

Nisam ja nigde rekao da je Chieftec bolje napajanje, ali je kvalitetno napajanje (CFT serija) i jeftinije je od Cors-a :).

770XT ti radi sa big Heatpipe unit SR12 i to je po pravilu tiho - ako ti je preglasno onda je mozda FAN otisao ili ima Problema. U sustini su Zalman PSU dobri. sta bi ti bilo za vise OC bolje je 850ka ili ZM1000-HP ;)

@FrankBlack:
i ja nisam hteo da kazem da je CFT = odpad ;) ja znam da imaju qualität - ali ipak ga nemozes "realno" sa Corsair PSU da ravnjas ;)

Da je jeftini Ok, ali dal se izplati tu ustedeti novac - to sumljam ;)

770XT ti radi sa big Heatpipe unit SR12 i to je po pravilu tiho - ako ti je preglasno onda je mozda FAN otisao ili ima Problema. U sustini su Zalman PSU dobri. sta bi ti bilo za vise OC bolje je 850ka ili ZM1000-HP ;)

thanks

Nije bucno, sta vise ne cuje se uopste. A fan se toliko sporo okrece da se sticker na fanu vidi :)
Nego me je interesovalo tvoje misljenje posto na netu nema nikakvog review-a ZM-770xt.
Imao sam pre njega Zalman 850HP valjda - ili 770HP, ali je imalo electrical buzz i nisam hteo da ga zadrzim.

pozz i hvala jos jednom
M.

@ELPR1NC1PAL sta kazes za PC POWER napajanja

nema nacemu, ;) Zalman je u PSU trzistu dobar produkt, samo sto kod njih se gubi malo effektivnost, da bude PSU tihi - to lezi do Heatpipe thematike, ali to je sasvim uredu.

PC Power je OCZ -> tu nedajemo nikakve informazije sem jedne... Corsair je jedini PSU proizvodjac ko ima svoj research center za PSU technology i testira i izmislja nove technologie koje onda sa nasim partnerima kao Seasonic uvodimo u nove PSU pod nasim Imenom ;) mi tako i saradjujemo i sa drugim proizvodjacima kao i Enermax i tako dalje.

OCZ istu igru igra kao i nekoliko drugi... uzme da pravi lizenzirane PSU sa njihovom kucistu i nista drugo ;) u sustini sigurno nisu lose PSU, ali sigurno se razume da nemogu da dam za OCZ Produkt informaziju posto konkurisemo sa OCZ u trzistu memorije jako, i ako je OCZ mali proizvodjac pored Corsair, se kod nas to gleda kriticno nesto o OCZ Produktu direktno reci ;)

Poslednja izmena:
PC Power je OCZ -> tu nedajemo nikakve informazije sem jedne... Corsair je jedini PSU proizvodjac ko ima svoj research center za PSU technology i testira i izmislja nove technologie koje onda sa nasim partnerima kao Seasonic uvodimo u nove PSU pod nasim Imenom mi tako i saradjujemo i sa drugim proizvodjacima kao i Enermax i tako dalje. el to zbog toga stp prave bolje psu po manjoj ceni....

ELPR1NC1PAL nisam video model koji preporucujes ili mi je promaklo ?
jel bi to bilo corsair tx 750 ili corsair hx 650 ( znaci koje je bolje 1 ili 2 ) ? ( i zasto ?)

ako hoces vise snage onda tx750
ako hoces modular onda hx650

zavisi kako gledas - nasa stranke je ovakva kao sto i technicki direktor od enermaxa kaze:
The most of OCZ PSU's are group regulated design, although their voltage regulation is among the better half of group regulated ones.
Corsair HX Series is independent regulated design, which has much better voltage regulation by nature.

na pogled Overclockinga se OCZ nikad nemoze meriti sa nasim proizvodom ;) secam se CeBit 2009te gde je OCZ pokazivao Power PSU sa 4x GTX 285 SSC od eVGA i kako je riknuo, posto je bio PR od eVGA kod nVidia su dosli kod nas i dobili su HX1000 na poklon ;) od tada nikad nije nVidia vise pravio nesto u PR sa OCZ ;) ...

mislim sigurno moze jedan PSU da bude nesreca ali 3 PSU jedan za drugim... OCZ nije los, ali moze se tagodje iza nama da uredi u red a ne pored ili pred nama ;)

ako zelis direkne review gledaj review market u S.A.D. ili nemackoj / franzuskoj / UK ili Taiwan, tu su experti koji testiraju i 100% znaju gde koja marka stoji. za nemacko trziste mogu ti reci da je OCZ Basic ili bolji Mainstream, ali nikada u marketu za enthusiaste ili proffessional use ;)

@q4u:

HX je samo na Modularno stavljen, ali ima i HX 750 ;) neznam kako stoji na srpskom trzistu ali mi smo ga liferovali ;)

650 bi bio dovoljan, ali ako imas mogucnost onda je HX750 bolji. TX750 samo ako nemas problema puno kablova u kucistu da imas ;)

Poslednja izmena:
ja sam kupio Corsair HX-650W i za svaku je preporuku, prakticno je necujno i jos Seasonic-ova izrada + 7 godina garancije...
Jos su mi bili u opticaju Chieftec CFT-750W-14C(S) ali me smorilo sto ima samo 2 godine garancije, Corsair HX-750W koji nigde nisam nasao i Thermaltake Toughpower XT 750W neka nova serija koju je takodje nemoguce bilo nabaviti u Srbiji. Ova tri su svi CWT izrada i za svaku preporuku...
:wave:

Poslednja izmena:
danas ako imas single gpu kartu nema potrebe za jacim napajanjem od 650W (naravno ne mislim na lc power napajanje od 650W)
ja da sada kupujem napajanje to bi bilo seasonic x 650W, jeste vise od 10k ali je napajanje vrhunske izrade

Poslednja izmena:
@ELPR1NC1PAL Zato sam i pitao vidim da ste neobavesteni jer je PC POWER samo u OCZ grupi i ima svoj razvoj i bazira se na seasonicu kao i cors, razumem da vam je posao da reklamirate brand8jedan od najboljih po mom misljenju( ali morate zanti i ostatak KVALITETNE konkurencije...

Poslednja izmena:
Vec par nedelja citam reviews na netu i eliminisao sve sem Enermax Pro 82+ i Corsair HX650, pored kvaliteta mi je najbitnija tisina u radu. Skoro sam naisao na Seasonic X-650, evo i review-a:

www.jonnyguru.com

www.silentpcreview.com

Medjutim nema ga kod nas. :(

ELPR1NC1PAL, imas li neki info o ovome napajanju?

Meni nije bas ovde sve najjasnije.
Od kad je ovako ocito reklamiranje dozvoljeno na benchu :).
Dal reklamirao LC ili Corsair, potpuno je svejedno, reklama je reklama.

Evo besplatne, Chieftec CFT Rulz :eyebrows:.

Da taj Seasonic X-650 mi je isto bio u opticaju ali njega tek nikad nece biti u Srbiji jer nisam video da seasonic neko uvozi... Inace to napajanje je u klasi sa onim Antec signature series, tako da bi cena kod nas bila otprilike 160-170e... :)

@civi - to znamo ;)
Onda bi ste znali i sledece...
or over 23 Years, PC Power & Cooling has been at the forefront of the high-performance computer power supply industry. We have produced many innovations along the way: the first CPU cooler, the first PC heat alarm, the first independently-regulated PC power supply, the first redundant power system, the first NVIDIA SLI Certified supply, the first 1000W computer power supply and the first - and still only company - to offer an individual certified test report with each power supply sold. We produce the world's premier high-performance computer power supplies, all expertly engineered in San Diego, California.

Da taj Seasonic X-650 mi je isto bio u opticaju ali njega tek nikad nece biti u Srbiji jer nisam video da seasonic neko uvozi... Inace to napajanje je u klasi sa onim Antec signature series, tako da bi cena kod nas bila otprilike 160-170e... :)
sve moze da se kupi ako imas dovoljno novca :) vidi my computer :)

gledaj tas seas-x je trenutno najnapredniji dizajn napajanja, ali ako trazis maxsimum snage i kvaliteta za novac mislim da mozes i bolje da izaberes, apropo dotcnog HX650 i TX750 interesuje me po cecemu je bolji od navedenog napajanja *mnogo sam guglao , ali me eto zanima sta pr kaze)
http://enthusiast.hardocp.com/artic...cooling_silencer_750_quad_crossfire_edition/9
http://www.hardwaresecrets.com/article/553/10
http://www.legitreviews.com/article/451/5/
http://www.guru3d.com/article/ocz-silencer-750-quad-crossfire-edition-review/6
http://www.xtremecomputing.co.uk/review.php?id=455&page=6
http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3040&p=17

Poslednja izmena:
Meni nije bas ovde sve najjasnije.
Od kad je ovako ocito reklamiranje dozvoljeno na benchu :).
Dal reklamirao LC ili Corsair, potpuno je svejedno, reklama je reklama.

Evo besplatne, Chieftec CFT Rulz :eyebrows:.

Covek ne reklamira, vec prica objektivno kolko moze i mnogo toga moze od njega da se nauci. Najbolje bi bilo da Corsairov inzenjer za razovoj kaze da je PC Power mnogo bolji od njihovog napajanje. Chieftec CFT (CS) sa svojih 75% efikasnosti ne spada u istu klasu.

Inace neki clanovi su se vec uverili u njegovo znanje na jednom drugom forumu.

Moja preporuka je HX650W, jer je dovoljno jako i dobijas modularnost, a i TX750 valjda nije seasonic.

Poslednja izmena:
pa meni nema sta da izreklamira ali bih voleo da cujem tehnicke cinjenice a sto da ne i dokaz da je njegov proizvod bolji i zbog cega , ja vec znam zasto nije, inace u narednim postovima samo boldujem greske doticnog gospodina

Poslednja izmena:
ali covek nije PR, nego Tech Support

gledaj tas seas-x je trenutno najnapredniji dizajn napajanja, ali ako trazis maxsimum snage i kvaliteta za novac mislim da mozes i bolje da izaberes
ako ovo meni kazes, x serija je 80+ gold sto je meni jako bitno (zbog toga sto je racunar 100% load 24/7/365), takodje full modular (sleeve) sto je jako dobro kada treba izduvati malo napajanje posle meseci i meseci rada (pogledaj tred Domino u modovi pa vidi kako mi je slozeno unutra, sad teba nesto jos da sredujem a treba da vadim plocu, sva sreca ne diram napajanje :)), i ono najbitinije tisina, napajanje ima 120mm San Ace ventilator koji je sam po sebi tih a ono stro je dobro da do 20% load vent se ni ne pokrece. pogledaj review i test na JG.com i sve je jasno :)

Poslednja izmena:
TX-750W je CWT a
HX-650 je Seasonic.

HX - 7 godina garancije, modularno, 80+ bronze (preko 82% efikasnost)
TX - 5 godina garancije, nije modularno, 80+ efikasnost...

Ako ne planiras u buducnosti SLI ili Crossfire setup HX-650 je trenutno, po meni, najbolji izbor trenutno...

:wave:

@civi:

sto se tice OCZ i njihove kupovine Firme PC-Power nemogu nista da kazem niti zelim, posto je tu velika buka bila. To je i Seasonicu a i Enermaxu smetalo, zbog toga smo se i odlucili novu Power Seriju kod Enermaxa da sklopimo. HX1250 i HX1500 ce u toku buducim Quartalima izadci, cim se budemo oko svacega dogovorili ;)

sto se tice:
or over 23 Years, PC Power & Cooling has been at the forefront of the high-performance computer power supply industry. We have produced many innovations along the way: the first CPU cooler, the first PC heat alarm, the first independently-regulated PC power supply, the first redundant power system, the first NVIDIA SLI Certified supply, the first 1000W computer power supply and the first - and still only company - to offer an individual certified test report with each power supply sold. We produce the world's premier high-performance computer power supplies, all expertly engineered in San Diego, California.

to svako moze da pise i da prica kako hoce... mi od Corsair znamo da je prvi takav PSU od Enermaxa bio, Enermax je i jace PSU pravio pre PC-Power 1000W... Enermax je u sektoru za servere vec pravio PSU, kada niko nije ni znao sta je PC-Power...

po tome gledano sigurno necu da dam text passagi od OCZ pravo, ali to nije nista novo sto OCZ radi, zato su i kod svakog velikog IT proizvodjaca pali iz poverenja... netreba mi ni wiki a i netreba mi ni google - meni je dosta kod nvidie u santa clari ili taiwanu svratiti, ili na CES ili CeBIT sa direktorima svih preduzeca da pricam, to je dovoljno znati zasto OCZ nije imao uspeh u saradnji sa velicinama u IT businessu. Sigurno zavisi sta svako posebno za sebe misli, i ja sigurno nisam u tom delu objektivan sto se tice OCZ, ali ja ipak sam pre corsair bio preko 15 Godina u IT Business i bio dosta puta na Intel IDF i CES za informalni audit i PR. Dosta puta sam pokazao na CeBIT sta moze Corsair, Enermax, eVGA i neke druge proizvodnje sa LN2 i peltier hladjenjem... Ja radim nemacki support za Corsair, ali to neznaci nikako da nisam is technicke struke.

Sigurno postujem tvoje reci, ali kao neko, ko je vec ukupno vise od 20 Godina na svakakom sajmu na celom svetu i kao neko ko je isto bio upusten u dosta research LAB's znam sta kazem.

OCZ, Corsair, Antec, i tako dalje... jedno je biti "FanBoy" drugo je raditi za njih a trece je se takmiciti snjima.

Ako posmatras svetsko i nemacko trziste overclockovanja, onda ce ti sigurno ime Team Hardwareluxx nesto reci... ;) to su moji bliznanci i imamo direktno feedback snjima isto kao sa vise drugim expertima u IT Business... Ako pitas na nemackom, UK, FR ili SAD trzistu sta je top - onda Corsair nije u Top five ili Top three, nego je stalno No.1 i ja nepricam o Mainstream ili Enthusiast market, nego o proffessional users, OC Teams, proizvodjaci, i tako dalje...

da nemogu nesto da kazem za OCZ Qualität, neznaci da nemogu nesto iz Businessa da kazem sto znam. Necu ovde i da kvarim pogled produkta od ocz - to sami znaju najbolje da rade... Ali sto se tice ko ima vecu tezinu i ko radi sa savrsenijim proizvodjacima, to sigurno pada na nas.

Mogu te nesto pitati, ko neko ko je ubedjen da PC-Power je "oversized good" ;)

zasto su svi engineers od PC-Power otisli kod Seasonic i Enermax kada je OCZ kupio tog proizvodjaca... ? - to sto sada ima OCZ je technologija kupljena... cim prodje ta technika, ce se brzo videti ko ima experte za izmisljanje novi technologija i ko nema ;)

Pitaj slobodno za Corsair, ali molim te ne o OCZ, posto mi ta thema kako i sam vidis ne lezi, iz vise razloga ne samo zato sto ocz ima problem sa Corsair i okrenuto...

@Conan: /signed ;)

Postavio sam pitanje za PC PWER ne za ocz , sto se tice OCZa delimo apsoltno isto misljenje(ja cak imam i gore o njihovim napajanjima) mada mi je malo cudno da neznate ko je velicina u hiend marketu jer je turbo linija PC POWERA de facto standard u Americi, njihovim napajanjima se par puta zameralo na modularnim kablovima i 8cm fanu ali sve ostalo je u vrhu ili na vrhu od regulacije napona , preko build kvaliteta , noisa ili bilo cega drugog ali posto ja nisam ni tech suport ni pr odjavljujem se , isto tako ako je neko voljan da ustupi TX750 mozemo da napravimo uporedan test , stavimo i jedan i drugi u hotbox i poteramo moj setup sa jos jednom gtx260 bas me interesuje sta ce da kaze voltmetar i termometar , nije da sumnjam u corsir ali cwt je cwt (iako cors pravi najbolji cwt)

a onda sam te malo promasio ;) sorry - PC Power u vrmenu "pre OCZ involvazije" je imao snagu u technickim laborima i znali su sta rade ;)

ja sam posto sam rekao PC-Power OCZ i ti nastavio, da ti je tezina reci na OCZ... sorry - tu smo se malo dosta promasili ;)

Dodatak:
de facto standard u Americi - ähm - Enermax ima vecu kolicinu prodati modela ;) - ali dajem za pravo, da je PC-Power na SAD trzistu bio velik,
ali to vec ima par Godina odkad sve manje i manje ima musterije... ;)

Poslednja izmena:
^hoces reci da do 20% vent stoji do 100W ?

ne, hocu reci da do 20% opterecenja sto je kod slabijeg modela ~130W i kod jaceg ~150W ventilator ne okrece, pogledaj na jonnyguru.com test, OWulf je sve napisao :)

Vrh Dno