Šta je novo?

Napajanje do 10k

q4u

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
360
citajuci pazljivo ( ili ne tako pazljivo ) 3xxx postova o napajanjima, ne mogu da se odlucim ( a verujem da ima jos takvih ) koje je na kraju naj bolje za 10k.

znaci koje napajanje je jedno od naj boljih za 10k +/-10% ?

znaci bez obzira na grane ,lisce, stabla, korenje, dualcore, quadcore, intel,amd, ati nvidia, itd.

naj bolje za 10k a mora da nosi sve to zajedno - ladno ?

Chieftec-ova CFT serija je generalno veoma tiha, ali ne i hladna.
To je logicno jedno u suprotnosti sa drugim.
Evo ja imam CFT-650-14CS i bukvalno je necujno, ali je stalno toplo, a letos je poprilicno toplo bilo. No, napravljeno je da izdrzi to ;).

Znaci recimo konkretno ovaj cft 750 moze da izdrzi 24/7 i5, ati 5770, 4gb ram, 3 hd-a, optika, i dve pci karte, bar jedno 2-3 god? Pitam posto to planiram da uzmem posle novaka. Izvinjavam se na ubacivanju u temu.

Corsair HX650W - pre HX620W, sobzirom da ima malo vecu efikasnost, veci broj konektora i 2 godine duzu garanciju a skuplje je svega 5 eura.
Ako ti je bitna modularnost uzmi HX650W, ako nije idi na TX750W ili TX650W.

hvala svima,

znaci hx650 ako zelis modularno
tx750 ako ne zelis modularno, a chieftec cft ako zelis da prodjes nesto jeftinije.

a modularni chieftec (mislim da je a_nesto) ne preporucujete ?

Nije a-nesto, nego su sva napajanja Chieftecoa iz CFT serije modularna (CFT-600-14CS, 650, 700, 750,...).
Ja ti preporucujem jer kosta 50% manje od Corsaira.

Al ako imas 100e i rad si da potrosis, onda uzimaj Corsair.

Kako majke ti 50% jeftinija? Ako Corsair HX650 kosta 10700din a Chieftec CFT650- izmedju 8000-8500din znaci realno oko 2000-2500 dinara je razlika imedju ova dve modela.
Uz Corsair dobijes 7 godine garancije uz Chieftec 3, malo vecu efikasnost, veci broj konektora, flat kablove.

Zeznuo sam se, gledao sam cenu za CFT 600W.
TX 650W vs. 650W, razlika je 30e i duzina godina garancije.

Veci broj konektora ? Pa ovaj moj Ch ima i previse, za 242345 hardova i ostale komponente.
Efikasnost je skoro ista.

Bolje je Cors napajanje naravno, samo da li je za 30e bolje, mislim da nije.

TX650W je ~9000Din tako da tu tek gresis. Tu je razlika jos manja.
Sto se tice broja konektora, takodje ti nije na mestu. To sto tebi ne znaci nista toliki broj konektora, to je tvoj problem. Nekome je to presudno. Ako tako razmisljas tebi bi posao zavrsavao i CX400W koji je 4200 dinara.
Jednostavno, svako treba da razmisli koliko snazno napajanje mu je potrebno i da prema tome odabere model za sebe. Za 90% korisnika Bench. foruma CX400W je vise nego dovoljan. Jedini problem je sto trenutno nema gde da se kupi doticno napajanje.

TX650W je ~9000Din tako da tu tek gresis. Tu je razlika jos manja.
Sto se tice broja konektora, takodje ti nije na mestu. To sto tebi ne znaci nista toliki broj konektora, to je tvoj problem. Nekome je to presudno. Ako tako razmisljas tebi bi posao zavrsavao i CX400W koji je 4200 dinara.
Jednostavno, svako treba da razmisli koliko snazno napajanje mu je potrebno i da prema tome odabere model za sebe. Za 90% korisnika Bench. foruma CX400W je vise nego dovoljan. Jedini problem je sto trenutno nema gde da se kupi doticno napajanje.

Ako Corsair HX650 kosta 10700din

?
Govorimo o modularnim napajanjima, CFT su sva modularna !

Jesi li ti video koliko Chieftec ima konektora ?
Za 99% korisnika planete Zemlje :D je to i vise nego dovoljno.
A najbolje da je sad jos CX400 u rangu sa Chieftec CFT :bottle:.

hvala svima,

znaci hx650 ako zelis modularno
tx750 ako ne zelis modularno, a chieftec cft ako zelis da prodjes nesto jeftinije.

a modularni chieftec (mislim da je a_nesto) ne preporucujete ?

Za masinu koju hoces CFT-600-14CS ti je puna kapa (racunajuci i OC). :)
Chieftec APS zaobidji, bilo je par losih iskustava na forumu sa njim.

Poslednja izmena:
Slobodno zaobidji sve ostalo ako si spreman da platis 10k+ i uzmi Corsair HX650 ili Enermax Pro-82+ 625W ili 525W zavisno od potrebe.

moze i neki ocz :)

Uh,,

Chieftec ima puno problema sa stabilnost:

+5V Lane
http://img.tomshardware.com/de/2007/01/15/stresstest_netzteile_2007/chieftec_oszillogramm_5v.gif

+12V Lane
http://img.tomshardware.com/de/2007/01/15/stresstest_netzteile_2007/chieftec_oszillogramm_12vcpu.gif

van svake ATX12V spezifikazije od intela i AMDa ;)
Chieftec ima sa svim PSU probleme sa nestabilnim Signalima...

uzmi Corsair, Enermax, Seasonic... to su ti za takvo napajanje TOP PSU.

Bez obzira na sve navode, i uz svo postovanje Vaseg poznavanja Corsaira, ovo je ipak malo nekorektno informisanje. Samo 2 slike bez naznacavanja o kojim konkretnim napajanjima se radi, i bez upucivanja na opsti test. I nak kraju zakljucak o problmemima na svim napajanjima...? Nije u redu...

Prvi post u kojem pausalno zakljucuje, batali me toga.

Javlja mi se, kao Tarotu, da ce za nekih 3 min doci neki novi korisnik (ne ja nikako :d), koji ce reci da Corsair ima problema sa varijacijama napona.

I ti Hektore neces imati primedbi na taj post, jel tako :smash:.

Chieftec CFT-600-14CS ;)

mislim da nije interessantno, kakav je PSU. Tom i HWL su testirali isto kao i FUD's da ne pripada taj PSU u to Podrucije. Mi testiramo u nasim LAB's u CA dosta PSU i necu da kazem da je Chieftec los, ali nemozes ga sa Corsair, Enermax, Seasonic, i takvim da usporedis.

Sigurno mi je prvi post, ali ako odes na EU ili West Union trziste, videces da ja ne bacam neke informarcije u Forum nego cvrsti resultat.

Ako ti treba informazija moje qualifikazije za takvu themu - http://forum.corsair.com/v3/forumdisplay.php?f=181
mi smo Corsair support, i ako nesto znamo - onda qualität naseg produkta i kakva je nam konkurenzija. Chieftec isto kao i dosta drugi, se nemogu tu sa Corsair PSU da se mere ;)

lepo je, i sigurno ima chieftec svoje TOP katogorije u IT marketu, ali PSU nije njihova svezda...
Necu ja da kazem da je los, ali ipac je Forum "Forum" i onda se treba i gledati malo sa strane druge. Ovo sto sam pisao, to je nasa strana toga, koja i dosta internationalni Revieweri dele ;)

Nazad
Vrh Dno