ali kazem Chieftec je izuzetna firma, sto zbog toga sto je otac i majka za kucista, sto su im napajanja dobra i trajna, bar iz mog iskustva.
Ne bih se složio sa ovim. Chieftec je najjeftinija varijanta, a da koliko toliko valja, po meni je to definicija. Kad god sastavljam ljudima neku osrednju konfu, to občino bude neki Chieftec miditower u kompletu sa nekim napajanjem oko 400W koje ide fabrički uz to kućište, ali to iz razloga što je većini ljudi jako teško objasniti da za kućište i napajanje treba dati preko 100e, odnosno da kvalitetno kućište nije tako jeftina stavka.
Lično imam Chieftec bigtower kućište (iz potpisa) i to kućište kao da nije projektovao inžinjer, nego neka totalna budala, jedino što stoji da je extra kvalitetno, deblji lim nisam video, pogotovo kod novijih kućišta, a ovo je staro dve godine. Kad kupiš Chieftec kućište možeš da ga doneseš kući i da se baciš na modovanje, da izbacuješ nepotrebne stvari, da dograđuješ potrebne, da ga farbaš i estetski doteruješ.
Držim ovo Chieftec kućište jer posle nekoliko modifikacija koliko toliko zadovoljava, kvalitetno je i prostrano, a iskreno i ne daje mi se 100e+ doplate za neko novo, koje bi bilo možda malo praktičnije i lepše, pre bih tu razliku uložio u neki drugi deo hardvera.
Mada daleko od toga da nema kućišta koja mi se daleko više sviđaju od ovog mog, i koja ću možda i kupiti u nekoj bližoj budućnosti, pre svega mislim na Antec, CoolerMaster, Thermaltake kućišta.
Cifra od 300e koju si pominjao da je neki lik dao za kućište meni lično ne zvuči tako strašno. Pogotovo ako u tu cenu ulazi i napajanje, to onda nije ništa naručito. Malo jače napajanje od ovog mog Corsaira, recimo ovaj jači model Corsaira je tu baš negde oko 150e, i neko Antec ili CM bigtower kućište je isto tu negde od 150e pa naviše, kontam da je tako, sad me mrzi da preturam po cenovnicima, i eto cene od 300e, a ima i daleko skupljih kućišta od 150e, ne računajući Chiefteca. Od drugih proizvođača mislim da i nema puno bigtower kućišta koja su jeftinija od 150e (naravno mislim na bolje proizvođače tipa CM, Antec...).