Šta je novo?

napajanje chieftec 450w

• Začetnik teme Začetnik teme focus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

focus

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
330
dali je dovoljno napajanje iz naslova za sledeću konfiguraciju:
ploča gigabyte ga m55plus-s3g
proc. athlon 3800+ x2
graf. geforce 7300gt
ram 2x1GB
hdd sata 200GB i 160GB
tv kartica, ss2 kartica,fax modem,floppy,2xDVD RW,aerogate 3 sa tri ventilatora.
trenutno radi sa chifetec 350w:S: ostalo od stare konfiguracije ovo od 450w mogu da uzmem povoljno a novo je ali ne znam dali je i to dovoljno ili da se spremam za nešto bolje.

Poslednja izmena:
i vise nego dovoljno, ali sto recimo ne uzmes neko kao na pr. Cooler Master od 380W (uporedi tezinu) 😉

misliš da je pouzdaniji taj cooler master 380w od chiefteca 450w?

pa ja sam mislio da je chieftec bar što se napajanja tiče nešto bolji od cooler mastera čini mi se da su i duže u tom poslu ali izgleda da se varam😀
ništa pogledaćemo neki cooler master čini mi se da sam video neko 430w extreme power mislim da je i cena prihvatljiva jel to ok pošto vidim da imaju i neka real power a igreen mislim da je dosta skuplje.

Ako je taj chieftec od 450W ista serija kao i onaj od 410W onda je to najveće smeće od napajanja i nemože da se poredi sa CM-om. Lično mi je jedno odnelo 10 godina života kada je eksplodiralo u radnji a ja stojao pored kompjutera. A prodavci mrtvi ladni, kao nije im to prvo u poslednjih par dana koje je tako zveknulo :wall:

imao sam totalno drugačije mišljenje ovaj chieftec 350w imam negde 3 god.
ali sad definitivno prelazim na cooler master 🙂

Poslednja izmena:
Veruj mi, samo uzmi u jednu ruku cooler master, a u drugu taj sto si hteo i "osetices" razliku 🙂
Mozda (ili sigurno - al ajd), ces cooler master-a platiti malo vise, ali isplati se.

hvala na savetima mislim da ću onda najverovatnije uzeti taj cooler master od 430w.
pozdrav!

CHIEFTEC je krs nevidjeni.
Preporuka za ExtremaPower 430w korektno odradjeno napajanje.
Napaja mini server :
ASUS P5B Deluxe
DualCore D915
2gb rama
4 x 250gb wd
dvd-rw
8 ventilatora
sistem radi besprekorno .

Ko zeli da vidi rasklopljena napajanja CHIEFTEC 400w i ExtremePower 430W neka ostavi adresu poslacu slike.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Nema sanse da bude neprijatnih iznenadjenja sa Cooler Master-om, jer koristim to napajanje - a + imam 7800GT DDR3 i nemam nikakvih problema.

coolermaster je definitivno bolji izbor, sta mislite o thermaltake tr2 470w, cena je slicna :smoke:

svakako sam mislio da uzmem model sa 120mm ventilatorom imam ga i na ovom starom chieftecu tako da bučnije od toga ne dolazi u obzir.
što se tiče eksplozije znao sam da su tome sklona napajanja od 10-12e ali sam chieftec smatrao
dosta kvalitetnijim.
inače pucanje ic kola a pogotovo kondezatora zna da bude toliko jako kao da je neko ispalio metk iz pištolja. srećom može da strada samo komp.
za napajanje manje više ali šta ako poveća napone u sekundaru ode ploča,procesor...:wall:

Nema sanse da bude neprijatnih iznenadjenja sa Cooler Master-om, jer koristim to napajanje - a + imam 7800GT DDR3 i nemam nikakvih problema.

Grešiš, ovaj. silno grešiš sinko..... CM 450w napajanje, Club-3D 9800 Pro i crnci u tunelu. Kako bi onaj Džema Bondić rekao: "Nikad ne reci nikad".

Veruj mi, samo uzmi u jednu ruku cooler master, a u drugu taj sto si hteo i "osetices" razliku 🙂
Mozda (ili sigurno - al ajd), ces cooler master-a platiti malo vise, ali isplati se.

Generalno gledano to sa tezinom je OK poredjenje. Ali se savremena napajanja baziraju na jako efikasnim komponentama koje se mnogo manje greje nego ranije. A dosta mase nosi hladnjaka fetova u napajanju. Tako da su nova napajanja laksa nego ranije. Recimo da se krecu oko 2kg. Tako da poredjenje i nije bas moderno, recimo da zavisi ko je na cemu baziran.

Ja generalno ne volim CM kao firmu za napajanja! Nekako su im cene naduvane za ono sto nude. CHIEF nije ono sto je nekad bio, secam se svog poslednjeg 360W DualFan koje je stvarno bilo vrh. Onda je usledila ona faza kad su CHIEF napajanja postala najvece djubre, ali mislim da se vracaju na normalu. Solidna napajanja za ulozene pare, naravno model 410W je ostao upamcen onako kakav je 🙂 Beste od ovoga opasno je samo po sebe :d

Skoro sam menjao napajanje i CM sam odmah iskljucio kao opciju, gledao sam CHIEF-ove i delovali su OK. Pogotovo model od 550W (mislim da je GPS), CFT-i mi jos bolje izgleda (mozda zato sto su crni 😀 ). Odlucio sam se inace za Antec i zadovoljan sam, doduse skuplji je, ali...

:wave:

e evo uzeh ja cooler mastera 500w to sam našao ali brate bučno je strašno u odnosu na onog chiefteca 350w koje sam do sada imao.
ima ventilator 120mm ali izgleda da se vrti na 12v nepodnošljivo je smem li ga staviti na 5 ili 7v
inače ovaj mlaznjak ne mogu slušati.
našao sam 380 i 430w ali one starije modele sa 80mm ventilatorom i nisam ih hteo uzeti baš zbog ovoga kad ono:wall:

u specifikaciji stojo ovo super silent inteligent fan controller ja to ne nevidim a bogami i ne čujem 😀

Pa vidis da je ko BMW....radi a ne cuje se, toliko je silent. Salu na stranu i mene muci dilema sa napajanjima, pogotovo od kad se ispostavilo da za chief sve cesce cujem da riknjava pogotovo ta od oko 400w na koja sam se ja bas namerio. Video sam i neka Trust napajanja, lepo izgledaju i u ruci su onako teska...jel imao neko posla s ovom firmom sto se napajanja tice?

Ja vec dve i po godine imam Chieftec napajanje model HPC-420 (420W Dual Fan + Active PFC) i do sad za njega imam samo reci hvale. Od te dve i po godine koliko ga posedujem 2 godine je pod dosta velikim opterecenjem:
3 HDD-a(jedno vreme sam imao cak 5), TV Tjuner, Audigy, dve mrezne kartice, aktivan RAID kontroler (dva HDD-a od 80GB su u RAID 0 rezimu), DVD citac, DVD rezac i sve to sa overklokovanom plocom, procesorom T-Bred B i grafickom karticom Radeon 9500 Pro koje ima dodatno napajanje. Sve to izdrzava vec dve godine bez ikakvih problema. Jedinu zamerku bih uputio na malo vece zagrevanje(zimi dobro dodje).

Koliko sam primetio ovog napajanja koje ja imam nema vise u ponudi, pa pretpostavljam da su te nove serije Chieftec-ovih napajanja zesci krsh kad ih ovoliko ljudi pljuje. S druge strane imam dva ortaka koja imaju Cooler Master i niko se od njih nije zalio tako da mislim da nisi pogresio sa tom kupovinom.

Pozz

Poslednja izmena:
Da ne bi otvarao novu temu na konto napajanja.
Uzeo sam u skorije vreme nov komp 3000+ 1GB 7300gt wd 160Gb i neko kuciste koje nije bas najjeftinije ali nije ni daleko. U sebi ima napajanje od 400w (sad ne znam marku) ali me interesuje sobzirom da napajanje nije sigurno jedno od najboljih da li je pametno to sto ne gasim komp po nekoliko dana citaj nedelja ili bi ipak trebao da ga nocu gasim i na koliko bi trebao onda da zamenim ovakvo napajanje?

@big najbolje bi bilo da otvoriš stranicu i proveriš šta je unutra ako je neko jnc,neo... a komp ti stalno radi trebalo bi ga menjati.
dok se komp koristio sat dva dnevno mogla su proći i ova od 10e ali sad kad uglavnom kod svih neprekidno radi treba imati nešto kvalitetnije.
a moje novo napajanje je pretrpelo mali mod zamenio sam ventilator stavio sam cooler master led fan 120mm napjanje je sad nečujno u odnosu na onaj traktor fan koji je bio unutra.
evo i kako izgleada.

Prilozi

• Picture(5).jpg
    Picture(5).jpg
    47.9 KB · Pregleda: 105
  • Picture(8).jpg
    Picture(8).jpg
    63.5 KB · Pregleda: 108
J Chieftec napajanje model HPC-420 (420W Dual Fan + Active PFC) i do sad za njega imam samo reci hvale.
ja furam isto napajanje vec jedno 3 i po godine, kuc kuc kuc :d , kupljeno ovde na benchu od Groznog,
ne mogu da se pozalim, masina iz potpisa, a bile su tu i 5900fx/6600gt/6800LE@gt/6800GT
northwood, prescott i sve je uvek bilo max OC, i masinu, dok sam bio u BG, nisam gasio po nedelju dana, skidalo se,
e sad ima dosta prica po forumima da Chieftech nije vise sto je bio, ali ova serija napajanja je extra i ona od 360w ili 380w su isto tako extra

Poslednja izmena:
Ja vec dve i po godine imam Chieftec napajanje model HPC-420 (420W Dual Fan + Active PFC) i do sad za njega imam samo reci hvale.

I ja sam ga imao jedno godinu dana i super me je sluzilo, dosta kvalitetno napajanje. Jedina mana po meni je nivo buke koji proizvodi i zbog toga sam ga zamenio.

Imam Cheif. 360w dual fan a pokrece sve ono sto je u `moja masina` stim da sam dodao dva sata2 80gb u raid pored oni Hdd-ova znaci ukupno 4 hdd-a
nijedan restart niti neko cudno ponasanje.

ja imam chieftec 350w (12cm fan) vec skoro 2 godine i prezadovoljan sam njim, tih i pouzdan, ni jedan restart nisam doziveo 🙂
probao sam i sli (2x6600gt), radilo bez problema,imao sam jos 2 hdd-a, maxtora i jos 2x256mb :smoke:

Sad sam otvorio kuciste 🙂 pa na mom napajanju ne pise ni proizvodjac 🙂 znaci dno dna. Mada nesto razmisljam, sto bi menjao bilo sta kad mi je komp u garanciji jos jedno 10 meseci 🙂

Nazad
Vrh Dno