Šta je novo?

Hardver Napajanje 750w

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Coa00

Zapažen
Učlanjen(a)
11.01.2025
Poena
2
Dali je napajanje od 750w dovoljno da pokrene neku od graficka: rx6600,rx6600xt,rx7600 i procesor r5 5600x za graaficke pise da im je potrebno napajanje od 500-550w

I vise nego dovoljno. Samo gledaj da uzmes neko krsteno napajanje sa pravih 750w, a ne neku kinezaru.

Koji ti je budzet?

Za te novce Seasonic G12 GC-750

Taj Asus koji si gledao je ustvari Seasonic, od njih uzimaju. Mnogo poznatih proizvodjaca prave napajanja na njihovoj platformi, a Seasonic su jedni od najboljih na svetu. Pritom ces imati napajanje sa 80 Plus Gold sertifikatom umesto Bronze koje ima taj Asus.

Taj Asus koji si gledao je ustvari Seasonic, od njih uzimaju. Mnogo poznatih proizvodjaca prave napajanja na njihovoj platformi, a Seasonic su jedni od najboljih na svetu. Pritom ces imati napajanje sa 80 Plus Gold sertifikatom umesto Bronze koje ima taj Asus.
hvala na odgovoru verovatno cu se odluciti na to napajanje

Druga opcija koju bi mogao da razmotris je Cooler Master g gold V2 750W. Modlurano je, pa samim tim i dosta bolji cable managment. Spada u Tier A napajanja, bolje je od tog Seasonica za neznatno vise para. Mislio sam da je skuplje pa zato nisam spomenuo, ali ako imas 12500din, definitivno Cooler Master.

Strix je bio Seasonic, ne znam da li je još uvek...TUF nije, koliko znam.
Moguce. Ja imam Strix i znam da je Seasonic.

@Djolekg Sta fali CM napajanju i sto nisi predlozio neko "bolje" vec si samo napisao da ima dobar psu da se uzme? CM je u Tier A napajanjima i za te pare ne verujem da ima bolje.

Једно питање за покретача теме, зашто за компоненте које вероватно укупно троше 350 вати (и то ако се дода маса додатних компоненти), тражи напајање од 750 вати ?
Ако не планираш неку баш велику надоградњу у наредних 3 година боље узми одлично напајање од 550/600 вати. Ја бих ти препоручио Fractal Design Ion Gold 550 за 9к дин или
"Corsair RM 650" за око 12к дин. Ако у причу укључиш "увоз", бираш колико волиш.

Једно питање за покретача теме, зашто за компоненте које вероватно укупно троше 350 вати (и то ако се дода маса додатних компоненти), тражи напајање од 750 вати ?
Ако не планираш неку баш велику надоградњу у наредних 3 година боље узми одлично напајање од 550/600 вати. Ја бих ти препоручио Fractal Design Ion Gold 550 за 9к дин или
"Corsair RM 650" за око 12к дин. Ако у причу укључиш "увоз", бираш колико волиш.
Zato sto trenutno imam napajanje od 500w i hteo bi da uzmem napajanje od 750 pa cak i 800w zato sto ne zelim kasnije ako budem kupio neku komponentu da moram da kupujem napajanje ponovo.

Nazad
Vrh Dno