Šta je novo?

Napajanja do 120eura

• Začetnik teme Začetnik teme baksuz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

baksuz

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2008
Poena
309
Molio bih za malu pomoc u odabiru napajanja. Jedni pricaju ovako jedni onako a ja hocu konacnu odluku!!
1. OCZ Tehnology
2. Chieftec
3. Cooler Master
4. Corsair
5. ThermalTake
6. Antec

Ako sam neku dobru firmu preskocio vi me posavetujte, ali samo imajte na umu do 120 eura.
Veliki pozzzzzzzzzzzzzzzz....

Pogldej i Gigabyte Odin seriju, izgleda da su solidna, nisu preskupa a uz to su i modularna (cini mi se da imas i test na itsvet-u). Od ovih sto si naveo ja bih poredjao ovako 4, 3, 5, 1, 2, 6 pocev od kvalitetnijih (moje misljenje).

Ne mozes ih poredjati tek tako kad se ne znaju tacni modeli.
Moze ovde da Antec bude i na prvom mestu.
Sta god, sva su slicna, gledaj da uzmes CFT napjanje i to je to.
TT ToughPower 700/750W koliko je vec, Chieftec CFT 700W, to ti je prakticno isto ko i ovaj TT, Corsair ima od 620W, mada ja ga i ne bi uzimao kada ovde imas 100W+ vise.
To sto Cors daje 5god garancije...pa ne znam, manje vise.
Jedino da nadjes bas neki test gde su ova napajanja, sa cirka 600-750W pa da vidis koja je tu i tamo bolje, ali sva su manji vise jako slicna.
Ja bi odlucio na osnovu toga kako ti se koje svidja ovako fizicki, kako ti odgovaraju kablovi i te stvari, znaci manje vise, su sva slicna.

Silverstone Zeus 650W - 127 evra
Ovo je praktichno serversko napajanje pretvoreno u desktop varijantu, shto znachi da je dizajnirano da bude izdrzljivo za 24/7 rad.
Takodje uzmi u obzir Corsair HX620W i LC Power Arkangel 800W.

Najbitnije mi je da su napajanja izdrzljiva i jaka da poteraju npr. 3870X2 graficku, a sto se tice duzine kablova i ostalih karafeka manje bitno. Da pomenem jos da uz jedno od ovih napajanja ide kuciste Cosmos 1000, pa imajuci u vidu da se kod njega napajanje postavlja na dno, onda bi mi trebala pomoc i oko toga (duzina kablova)

Unapred hvala!
pozzzz..

Silverstone Zeus nije bash user friendly napajanje, znaci nije tiho i nije modularno, ali ima bolji build quality od Corsaira shto je bitno samo kod arcenja 24/7 pod opterecenjem i to na duzi period.😛 Kome to nije bitno (a velikoj vecini nije) onda je Corsair bolji izbor.

Corsair HX620W

Nazad
Vrh Dno