Šta je novo?

Nano Fusion

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koja je razlika izmedju:

R9-GE7-PTK3-GP i R9-GE7-PTK3???

I koliko grama paste ima u shpricu???

Poslednja izmena:
To bese Cooler master...Ja sam uzimao jednu i rekao sam nikad vise.Pasta je bukvalno plastelin,nema nista od razmazivanja,tvrda k'o g*vno...:D
Nemam pojma koja je razlika izmedju te dve,ali sigurno znam da je ima vrlo malo,ajde da kazem oko 1cm u malom spricu.
I to malo paste sto ima "vesto" je sakriveno nalepnicom,lopovska posla...A,bogami,nije bila jeftina,oko500-600din.

Poslednja izmena:
To bese Cooler master...Ja sam uzimao jednu i rekao sam nikad vise.Pasta je bukvalno plastelin,nema nista od razmazivanja,tvrada k'o g*vno...:D
Nemam pojma koja je razlika izmedju te dve,ali sigurno znam da je ima vrlo malo,ajde da kazem oko 1cm u malom spricu.
I to malo paste sto ima "vesto" je sakriveno nalepnicom,lopovska posla...A,bogami,nije bila jeftina,oko500-600din.

Pa sad zavisi sta si jeo :D :D :D

ontopic:
Batali Nano Fusion nije ni za ku*ac, ako vec uzimas CM uzmi High Performance :wave:

PA nemam pojma koju da uzmem... Mislio sam ovu ali s' obzirom da je ima malo i da je plastelin... Koju drugu da uzmem? Jeste da je malo offtopic ali shta da radim...

Koje su uopshte dobre paste?

PA nemam pojma koju da uzmem... Mislio sam ovu ali s' obzirom da je ima malo i da je plastelin... Koju drugu da uzmem? Jeste da je malo offtopic ali shta da radim...

Koje su uopshte dobre paste?
Probaj da nadjes negde Artic Silver 5 pastu.Ja sam kupio Thermaltake verziju ove paste u Imtelu za 450din ali poslednji put kada sam bio tamo nije ih bilo.

Taj AS5 uglavnom nabavljaju preko Djoleza mada nije bas jeftina...

[url=http://img216.imageshack.us/my.php?image=titanicmpastave0.jpg][img=http://img216.imageshack.us/img216/2185/titanicmpastave0.th.jpg][/URL]Ova nije tvrda ko ***** ne znam joj tačnu oznaku znaš kada me nije ni zanimalo bacio sam negde karton od pakovanja imaš je tamo gde si uzeo i kuler za 4evra i nije silver i plus dobiješ i ovu lepu plastičnu špaknu sa kojom i beba može lepo da je namaže u tankom sloju i meni radi posao sa poliranim headspreader-om temperatura sa taktom na mašini u profilu 37-43stepeni ja sam zadovoljan :)

Poslednja izmena:
To bese Cooler master...Ja sam uzimao jednu i rekao sam nikad vise.Pasta je bukvalno plastelin,nema nista od razmazivanja,tvrda k'o g*vno...:D

to ***** od paste dobijas uz neke CM coolere, al' pasta je toliko njesra da ce ti se procesor skoro sigurno vise grejati nego sa onom obicnom belom silikonskom. Najbolje isqustvo sam imao sa AS5 pastom kao i sa AS Ceramic. Ove dve su mi ostale u mikrogramima i koristim ih samo za specijalne prilike. :)

Poslednja izmena:
Dobio sam Noctua NT-H1 pastu, sutra ću stavljati pa javljam kako radi.
Što sam video na review-ima dobro se pokazala, čak u nekim stepen bolje od AS5 :D. Mada dugoročno ćemo još videti kako će da radi.

JA sam danas uz CM Hyper TX2 i neznanja kupio CM NanoFusion pastu i jedva je naneo na procesor, valja se ko plastelin i maltene je nemoguce ravnomerno je rasporediti iako se uz nju dobije i ona kartica za razmazivanje. Sad, posle nekoliko pokusaja naneo sam je kako-tako i pri maksimalnom load-u temp mi je pala sa 59 na 46 stepeni sto mislim da uopste nije lose. Izgleda da kad covek uspe da je nanese na procesor (i ako uspe) ona solidno radi svoj posao.

+1 da je pasta shit.Ja dobio tako nesto uz Gemni II jedva naneo

Po meni je ok pasta.
Sto bi je razmazivali?
Ja stavim malo X na procesoru, cooler je sam razmaze kad pritisne.

Ne razumem uopste zasto se vi to raspravljate o Na(gov)no fusion pasti (suseni plastelin) koja kosta nekih 600 kinti kad se sada mogu pazariti sve vrh termalne paste, AS5,OCZ Freeze,Noctua NTH1,AC,Thermalright chilling factor za manje od 400 din.

Nije losa ni zalmanova pasta kosta 3eura nema je puno najvise dvaput mozes naneti ali se fino razmazuje a ta nano se jako tesko razmazuje ali ako uspes razmazati dobro nije toliko losa, ali ima boljih tako da se nemoras zezati jedno pola sata da razmazes tu pastu.

Nema potrebe da se razmazuje samo se nanese u obliku slova X cooler je pritiskom razmaze. Koristio sam Nano zadnjih 1.5 god, gde god sam skidao cooler pasta je bila pravilno razmazana.

Ma pasta je OK, bas je hvaljena i na stranim forumima, jedina mana joj je tezina nanosenja ali prenosenje toplote sa procesora na kuler obavlja sasvim dobro. Meni je ostalo jos u spricu pa cu prilikom sledeceg ciscenja kulera probati samo sa crtom bez razmazivanja mada sam bas skeptik da onaj gustis moze ravnomerno da se rasiri po procesoru.

Ma pasta je OK, bas je hvaljena i na stranim forumima, jedina mana joj je tezina nanosenja ali prenosenje toplote sa procesora na kuler obavlja sasvim dobro. Meni je ostalo jos u spricu pa cu prilikom sledeceg ciscenja kulera probati samo sa crtom bez razmazivanja mada sam bas skeptik da onaj gustis moze ravnomerno da se rasiri po procesoru.

Stavi X preko procesora, namesti cooler iskljuvi ventilator i pusti porcesor da dostigne 50c tj da telo hladnjaka postane vruce. Ako je potrebno dotegni cooler, mada i ne mora. Skini cooler ako zelis da se uveris pasta je ravnomerno razmazana, visak je izletao sa starne.
Okacicu sliku kako se pasta razlazala na prastorom INTEL P3 866 mhz procesoru.

Ti ako stavis toliko paste da ona izleti sa starne kao majonez, onda to bas i nije OK.Postoji mogucnost da ce se formirati debeli sloj paste(narocito sa ovako tvrdom ka o sto je nano fusion)koji moze vise da odmogne nego da pomogne u disipaciji toplote.Dosta ljudi nije svesno koliko je malo paste potrebno da bi nanosenje iste imalo smisla.Termalna pasta sluzi "samo" da popuni neravnine(koje mogu biti i mikroskopske ako je kuler ili heatspreder poliran do usijanja) da bi na taj nacin dobili efekat "ravnoce"odnosno sto savrsenijeg kontakta.Ukoliko napravimo sloj , taj efekat se gubi u onolikoj meri kakve su termalne karakteristike paste.Znaci dobar kontakt izmedju heatspredera i stope kulera i jako malo paste koja je sto pravilnije rasporedjena(stim sto je ovo drugo jako tesko postici sa pastom iz naslova,ma djavola tesko-NEMOGUCE:))Tako sam ja razumeo ovu problematiku i verujem da sam u pravu...:)

Okacicu sliku veceras koliko je paste ostalo na hladnjaku, visak izleti sa strane ostane dovoljno izmedju cpu-a i hladnjaka.

Imo sam ja tu pastu dosla uz moj cooler master bukvalno nista nevalja jedino je cekicem mozes razmazati, ali ljudi najbolje je ispolirati hladnjak tako da bude ravan i gladak to vam je mnogo bolje od paste. Uzmete najbolju polir pastu i ispolirate cooler dok nepocne sijati ludacki.

Pasta je sasvim OK bez obzira sto se tesko razmazuje. Kada se stavi kuler na proc. pasta se sasvim fino razmaze po citavoj porvrsini i temperatura pada garantovano.

Pasta je sasvim OK bez obzira sto se tesko razmazuje. Kada se stavi kuler na proc. pasta se sasvim fino razmaze po citavoj porvrsini i temperatura pada garantovano.

Ti izgleda volis da se *****avas sa krs pastama,gubis vreme i zivce(+pare).Kladim se da nisi u zivotu video pravu termalnu pastu.Sem Arctic Silver 5 koja se teze nalazi kod nas imas da kupis svugde OCZ Freeze & Noctua NTH-1.Obe su vrhunske paste.Probaj ih pa nam javi utiske.

Poslednja izmena:
Ja sam koristio Nano Fusion juce sam je zamenio OCZ Freeze pastom temperature su mi pale za 3-4 stepena, cooler ima losu bazu pa sam ga izvadio malopre sutra cu ga smirglati.

Nazad
Vrh Dno