Šta je novo?

Namestanje fonta na programima?

zelislav

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2002
Poena
619
Imam program za mail Eudoru i dobar je. Medjutim kada pisem pismo ili dobijem neko pojavljuju mi se karakteri koji nisu u sklopu slova fonta. Na Eudori sam namestio sve i svasta, cak sam i reinstalirao program, ali sve bezuspesno. Juce sam primetio i na drugom programu isto. Da li neko zna kako da namestim te nesretne fontove da vidim sta pisem ili dobijem na mail. Uzgred kada pisem recimo srpski, font je blesav ali onaj koji dobije pismo vidi ga normalno srpski.

Hvala i pozdrav svima.🙁

zelislav je napisao(la):
Imam program za mail Eudoru i dobar je. Medjutim kada pisem pismo ili dobijem neko pojavljuju mi se karakteri koji nisu u sklopu slova fonta. Na Eudori sam namestio sve i svasta, cak sam i reinstalirao program, ali sve bezuspesno. Juce sam primetio i na drugom programu isto. Da li neko zna kako da namestim te nesretne fontove da vidim sta pisem ili dobijem na mail. Uzgred kada pisem recimo srpski, font je blesav ali onaj koji dobije pismo vidi ga normalno srpski.

Hvala i pozdrav svima.🙁

Nije baš sasvim jasno iz tvog pisma u čemu se tačno sastoji problem. Ipak, budući da je kod nas uobičajeno da se javljaju problemi sa latiničnim slovima (ČĆŠÐŽ), odnosno sa ne postojanjem podrške za latinicu na sistemskom nivou, moguće je da te to muči.

Ako je to u pitanju onda se poveži na goldenov sajt i skini fajl pod nazivom Sr9x20.zip cela adresa je:

http://solair.eunet.yu/~golden/files/Sr9x20.zip

Pre toga, ako ti nije podeše multilanguage support, možeš to da podesiš na:

Control pannel > Windows setup > multilanguage support > details > pa tamo otkriži "central europe" a možeš i cirilic.

Ako ti to ne pomogne onda idi na goldenov sajt skini pomenuti fajl i prouči upustvo koje se nalazi u njemu.

Nazad
Vrh Dno