Šta je novo?

Namestanje Ap-ea na Wireless - Pomoc

Qpus

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
301
Pozdrav svima.

Imao sam komp koji je koristio lokalni wireless preko pppoe konekcije. Pre koji dan sam uzeo laptop AP Tp-link TL-WA500g i router linksys BEFW11S4.

Nakacio sam AP na kabel od antene i pokusao da ga namestim, nemam opcije za pppoe namestanje na samom Ap-u. Probao sam da stavim preko client moda da radi al nikako mi ne uspeva. Ulazim na Ap preko lana al dalje na net ne mogu.

Nisam upoznat sa mrezama tako da ni sam neznam sta je u pitanju. Molim ukoliko neko moze da mi kaze/linkuje post/metod za namestanje i povezivanje lapa i Ap-a (Router je opcionlan )

Sto se tice providera omoguceno mi je kacenje bez vezivanja mac adrese al nikao da se uspesno povezem.

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Izbares Client mod posel toga uradis Survey da vidis jacinu signala i izaberes signal na koji se koenktujes kliknes ono Connect. Kad si se konektovo proveris u Status da li je stvarno konektovan i sa kojom jacinom signala, posle toga na laptopu napravis PPPOE konekciju i vidis da li radi.
Kad ti ej ovo proslo onda kabel iz laptopa prebacis u ruter u WAN port i na ruteru namestis PPPOE na WAN portu i kad si to uradio kacis se na ruter ili LAN ili wireless i to je to.
Vodi racuna da ne stavis blizu kanale koji koji koristi provajder i koji koristi tvoj ruter da ne bi sam sebi pravio smetnje.

Nazad
Vrh Dno