Šta je novo?

Nalepnica na laptopu

Hvala svima koji su pokuśali da pomognu ali s obzirom da sam zaboravio da pogledam odgovore, uspeo sam da sredim sve sa vizit kartom bez oštećenja 😁

Imam 100% aceton i razblažujem ga u zavisnosti od materijala i razloga primene.
Kažu da se u manjim količinama može naći i u urinu, kod šećeraša je to izraženije. Eto jeftinog načina skidanja lepljivih materija, moram probati jednom.:giggle:

Ma ja mislim na skidač laka za nokte. Ne znam koji je procenat tu (često ne piše) ali mislim da nikad nije preko 60%. Uslikaću sutra (na dnevnom svetlu) kako izgleda moj laptop posle čišćenja lepka od nalepnice. Naravno, ko ne želi da rizikuje, nek proba nešto drugo (ili na manje vidljivom mestu). Ali ja nemam vremena da se zamajavam bilo kojom drugom metodom

Aceton moze farbu sa plastike laptopa da skine ako je jak.

Verovatnije je da će nagristi, tačnije otopiti plastiku. Ko nema iskustva s njim bolje da ga ne koristi, iskustvo ima svoju cenu.

Aceton nikako, moze i da promeni boju aluminijumu zavisno koji je kvalitet.
Ja dosta dobijam laptopove iz inostranstva koji su obelezeni tim nalepnicama i nasao sam bezbedno i lako resenje za skidanje lepka, Axel Sgrasso sredstvo za odmascivanje rerni. Naprskam na krpu i onda trljam, dodam malo i 96% cist alkohol i to je to, skida kao od sale.

Dobro nije preporučio smirglu umesto acetona
Ona takodje efikasno skida sve😋

Pa ako nemaš poverenja u aceton tu je brusilica sa dijamantskom pločom. Dobra je i za pete.

UPOZORENJE: Nemojte ovo raditi kod kuće. Nemojte koristiti aceton za uklanjanje lepka od laptop nalepnica
Ovo je moj netbook, nalepnica je bila u gornjem levom uglu, ispod CTRL tastera, otprilike slične veličine

IMG_20220325_061923.jpg

Izgleda da zavisi i od plastike kakva je. Ja sam jednom acetonom hteo da skinem lepak sa plastike desktop kućišta i uništio onaj 5.25" cover slot ili kako se zove. Crna plastika je pobelela, čini mi se. Mikrofiber krpa i alkohol bi trebalo da skinu sve bez problema.

UPOZORENJE: Nemojte ovo raditi kod kuće. Nemojte koristiti aceton za uklanjanje lepka od laptop nalepnica
Ovo je moj netbook, nalepnica je bila u gornjem levom uglu, ispod CTRL tastera, otprilike slične veličine
Gde onda? U trolejbusu?:) Šalim se malo, dobro ti je ispalo.
Ako nećete da se zezate sa koncentracijom svakako izbegavajte aceton, taj što prodaju damama za skidanje laka je verovatno jak.
Neki vole vina a neki vole i špricer da prave.:giggle:

Alkohol cak i 96% ne skida lepak od nalepnica provereno. Axel Sgrasso ga razgradjuje na nekom hemijskom nivou sta li, nije abrazivan jer sam i ekrane koji su ispljuvani da ni cist alkohol ne moze da ocisti skidao kao od sale, posle se prodje alkoholom da se skine ostatak od Axela. Naravno uvek probajte na nekoj maloj povrsini u uglu sta god radili da bi videli efekat, nikad se ne zna ali mi Axel do sada nije napravio ni jedan problem.

U auto servisu su mi lepak od vinjeta i lepak od stare registracije skinuli sa baby maramicama (za dečju guzu), a koriste još i maramice za skidanje šminke. Bitno je da su maramice dovoljno vlažne i samo kružnim pokretima bez velikog pritiskanja. Najpre skinu nalepnicu ručno (koliko mogu), a onda maramicama.

Neke vrste lepkova (npr lepak za miseve i sl.) se lako uklanjaju obicnim ili baby uljem. Samo se namaze, ostavi par sekudni, i obrise wc papirom ili suvom krpom.

Hvala Vam svima sto ste hteli da mi pomognete ali kao sto sam rekao to sam sve uradio vec sa jednom vizit kartom i baby vlaznim maracima.
A ovo sa urinom je ona ekonomicna ideja za stipse xD

Pa sad... Ima acetona za DŽ, kod šećeraša i u većim količinama. Kako kažu, spoji lepo i korisno ili ružno i štetno u ovom slučaju, ista ideja. A pomaže i kod opekotina od meduza, pitaj Moniku i Čendlera.;)

Nazad
Vrh Dno