Šta je novo?

Nalepiti subtitle za divx...

• Začetnik teme Začetnik teme Slayer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
Postoji li neki program koji moze to da uradi???

Znaci kao sto pri pravljenju divx-a iz DVD-a moze to da se uradi p[retpostavljam da ima programce koje moze i kasnije

VirtualDub, ubaci ovaj plugin i sljakaj.

ja to radim mencoderom pod linuxom

Ne, FFDShow ih lepi. Probao sam da napravim DVD iz DivX-a i uspelo je.

zahvaljujem gospodo 🙂

pa to sam i ja pitao,....znaci onaj plugin za Vdub

ma onaj plugin mi je skroz kritican
a narocit .ssa format subtitla

Instaliraj VobSub pa probaj plugin koji dolazi uz njega. Cini mi se da se zove Textsub.

pokusao sam ali ne radi
ili ja ne znam da podesim 🙁

Pa ne znam kako ne radi 🙂

Evo ja sam ga sad ubacio cisto da probam i gle cuda, radi.
Ja imam verziju 223. Kada ga ucitas, odredis putanju do prevoda, namestis pravi framerate, encoding i mora da radi. Imas podesavanja za velicinu fonta, senku i tako to, i radi.

Probaj sa nekom starijom verzijom vdub-a (1.54 provereno) da radis pod XP-om, ove nove se mnogo oslanjaju na DirectX, mozda je u tome problem.

vuja je napisao(la):
Evo ja sam ga sad ubacio cisto da probam i gle cuda, radi.
Ja imam verziju 223. Kada ga ucitas, odredis putanju do prevoda, namestis pravi framerate, encoding i mora da radi. Imas podesavanja za velicinu fonta, senku i tako to, i radi.

Vujo, molim te pojasni malo oko ubacivanja prevoda, ja taj plug-in nisam nasao.
Instalirao sam VobSub i sta dalje, koja su optimalna podesavanja parametara.
Pozdrav

Ok, instalirao si VobSub i njegove plugin-ove za VirtualDub.
Otvoris film u VirtualDub-u, pod File /File Information pogledas u delu za video koji je FrameRate * (23.976, 25, 29.970, 29,976). Ucitas filter TextSub, odredis mu fajl sa prevodom, i tu namestis Character set na EastEurope a FPS nemestis isto kao sto si procitao Framerate *. Namestis Styles kako ti odgovara, oglavnom velicinu fonta namestis da se lepo vidi, imas tamo i dodatne efekte i to je to.

Nadam se da je dovoljno detaljno, ako hoces baby step-by-step pogledaj malo ovaj link. :rtfm:
http://www.elitesecurity.org/poruka/265297

Nazad
Vrh Dno