Šta je novo?

Nakon ciscenja nema slike!

Bezolovni

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2011
Poena
170
Doslo vreme da ocistim kuciste. Sdio sam ovi milion puta.
Otkacim graficku, poskidam sve ventove i sve lepo ocistim. Vratim sve na svoje mesto i kad sam pokrenuo pc, prvo se cuo jedan dugacak beep od 4-5sekundi, a na monitoru svetli zuta lampica.
Skinem opet grafu, vratim je na svoje mesto, i promenim mesta ram memoriji. Startujem, ali ovaj put nema uopste beep, zuta lampica i dalje na monitoru. Svi ventovi se vrte, kao i kuler na cpu i gpu.
Nemam predstavu sta moze da bude...

Edit:
Gpu 3850 Msi OC edition
Cpu AMD x2 5200 @2.7def
MbBiostar NF 520 A2TE

Poslednja izmena:
To ti se desilo zbog memorije najverovatnije. Bilo je dovoljno da upalis masinu bez memorije i da je vratis posle.
Eto, cisto ako neko bude imao slicnih problema.

Kad tako nesto radis i vratis memoriju ploca bukvalno zaglupi iako je sve na svom mestu. Nisam tacno siguran sada zbog cega se to desava, zaboravio sam a da ne lupam sad bezveze. Verovatno se mem kontroler zbuni. Uglavnom, da nebi radio clear cmos ili vadio bateriju i resetovao ckokove i podesavanja dovoljno je samo da se upali masina bez memorije. Isto ce se cuti taj dugacki beep. Posle toga kako god da ubacite memorije radice.

To mi je skroz nelogične jer se sve radi sa isključenim računarom ali hvala za info prvi put sam čuo za tako nešto

Ne bih rekao da to ima veze sa memorijom...

Ima veze i sa memorijom. Meni se to dva puta desilo. Bez beepa crn ekran. Vadio sam bateriju i stiskao clear cmos, ma nista. Bio sam ubedjen da je nesto crklo. Onada sam skinuo graficku pa upalio bez nje i nista 😀 E kad sam skinuo memoriju cuo se konacno taj dugi beep i sve je proradilo. Drugi put sam znao za jadac... Meni se to desavalo posle visokog OCa, dok sam eksperimentisao. Ali drugu se desilo isto tako , izvadio grafu da je ocisti i crn ekran 😀 Vadjenje memorije je resilo problem.

Poslednja izmena:
100% je memorija. Zato sam i napisao da vide i drugi, znao sam odmah sta je.

Nazad
Vrh Dno