Šta je novo?

Najtisi i najbolji cooler???

Leopold

Čuven
Učlanjen(a)
19.10.2003
Poena
609
Imam amd athlon 1800+ i nemam problema sa hladjenjem,jer imam neki cooler koji ga dobro hladi,ali je toliko bucan,da to nemoze da se podnese :cuss:
Nevredi ga stavljati ni na manji broj obrtaja,ponovo je prebucan!
Da li neko moze da mi preporuci neki najtisi moguci cooler,a naravno da dobro hladi.

:eek: Zasto vas mrzi da odradite search kad vec imate tu opciju na forumu?
Evo par linkova:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=36072
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=34197
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=34237
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=26732
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=28626
...

http://www.speeze.com
http://www.spire-coolers.com

RaptorCool naravno, ili Vulture koji ga ovih dana nasledjuje.
Cena, 10 evra pa nanize, kako se pogodite sa prodavcem :)

Pozdrav!

Moja preporuka uvek ide na Frizider (modovani)!

To sam i ocekivao,da ce te reci speeze i spire-cooler... :)
Zar je to vama tiho :confused:
Znam da oni prilicno dobro hlade ali znam i da su bucni!
Meni su svi ostali cooler u kucistu pasivni,tako da jedi ovaj na procesoru izuva :cuss:
Ima li neko nesto bolje da mi predlozi...?

Pa ako ti je i speeze bucan, onda mislim da bi trebao da razmislis o nabavci VIA processora kojima ne treba fan (jedino sto ces imati racunar sa prosecnim performansama kao npr. p3@500MHz) ili npr kompletno integrisano resenje Epia.
Ako sam dobro shvatio, nemas ni u napajanju ventilator.

Nisam cuo kako zvuce ovi koje pominje Sasa, al` verujem da su oni pravo resenje za tebe.
U gluvoj (i manje vise slicno izolovanoj) sobi se sve cuje, ume da smeta i pomeranje sekundare na satu... - pa ce se u tim uslovima (verujem) cuti i najtisi fan.

Meni je nepodnosljivo bilo kada sam cuo neki valjda thermaltake fan (ima narandzaste boje po sebi) na oko 6k rpm (valjda) - teski napad na cns. Nije mi jasno kako neko to moze da drzi kao kucni uredjaj (a kamo li jos da radi neki posao sa time ili mu bude u blizini)

Tebe razumem jer ti verovatno slicno zvuce i oni koji se vode kao tihi, jer bi hteo da i to bude dosta tise - al` mislim da ces tesko da dostignes oba kriterijuma, performanse koje daje athlonxp i potpunu tisinu.Mozda sa Saletovim savetom

Leopold je napisao(la):
To sam i ocekivao,da ce te reci speeze i spire-cooler... :)
Zar je to vama tiho :confused:
Znam da oni prilicno dobro hlade ali znam i da su bucni!
Meni su svi ostali cooler u kucistu pasivni,tako da jedi ovaj na procesoru izuva :cuss:
Ima li neko nesto bolje da mi predlozi...?

Prochitaj josh jednom. Ja ne pricham o celom cooleru. Pricham o heatsink-u od Spire-a i ventilatoru nekog zvuchnog proizvodjacha - CM 2BB npr! Mislim da tishe od toga neceh naci a da hladi kako valja. Inache i Spire-ov heatsink treba ispolirati (skinuti bakarni deo (zashrafljen je) i ispolirati ga sa obe strane dobro - i deo koji ide de procesora i deo koji prenosi toplotu na ostatak tela) zbog boljeg prenoshenja toplote. Pasta se naravno podrazumeva. Onda (kada si lepo0 ispolirao sve ti i sigurno poboljshao prenoshenje toplote) mozesh da "ushtrojish" :d i taj CM ventilator na 7v ili eventualno 5v (pratish grejanje pa sam vidi shta ti odgovara)! A ako proc nije overclockovan (a nisi o tome nishta pisao) mislim da ce ti chak i 5v vrshiti posao a buka ce stvarno biti svedena na minimum. Probaj pa bash javi shta si uradio!
Samo me interesuje jel ti i na napajanju pasivan cooler (poshto reche da je SVE pasivno) i interesuje me koji je HDD u pitanju. Kod mene je npr posle svih ovih zezanja HDD extremno buchan :d

Da zaboravi sam da kazem da imam cooler na napajanju,ali imam chieftec napajanje koje je extremno tiho,tako da mi to nije problem.
Hdd mi je seagate i sa tim nemam problema.
Slazem se sa time da se nocu cuje i najtisi komp,ali ovaj moj se bukvalno cuje u drugoj sobi i to vam je bas kao da u najtisoj sobi imate sat koji stalno kuca...to stvarno mnogo nervira!
Rekao sam na pocetku da nebi voleo da smanjujem broj obrtaja ili da budzim nesto na mom ili bilo kom drugom cooleru,nemam za to zivaca vise a i nevolim to da radim (nisam limar :) ).
Jednostavno hocu neki najtisi moguci cooler,koji ce dobro da oladi moj procesor i samo da ga stavim na procesor i nista vise da budzim,eventualno ako treba njemu malo da smanjim broj obrtaja,da bude jos tisi.
Da li postoji takav kuler???

Ti si SAMO naveo da tvom kuleru ne vredi smanjiti broj obrtaja ali nisi naveo da nisi limar :d Inache ovo ti je stvarno jednostavan mod a dobicesh mnogo. Ako nishta drugo uzmi frizidera i zameni samo zichice (namesti na 7v) jer to traje 10 sec. i zavrshio si posao!

Titan TTC-D5TB.
Ne znam da li je najbolji ili najtisi ali je prilicno tih(ispod 3000 rpm), imas na benchu test coolera , medju kojima je i navedeni model pa pogledaj.

Do sada nisam sreo coveka kome RaptorCool sa svojih 2000-2500 obr/min smeta.
Takodje, ni procesor koji radi na default taktu a da ga Raptor nije ohladio.
Ne znam sta ti imas Lepolde, ali kako pricas (cujes ga u drugoj sobi) imas neki kuler kome se ventlator vrti na vise od 4 hiljade obrtaja, a mozda i svih 6500 koliko se vrte najbrzi modeli koij se nalaze kod nas.
Stim u vezi, cenim da si vrlo neobavesten koliko se cuje/ne cuje Raptor, probaj pa vidi.
Cenim cak da ti Chieftec nece vise biti tako necujan.
Pozeleces Enermax ;)

Onome ko preporuc 2BB Fan; Ventilatori koji koriste Sleeve bearing su tisi od onih sa kuglicom.
Ok ok, jesu manje trajni (medjutim, tu se uvek da diskutovati jer i dobri Sleeve FAN-ovi imaju nedostizan vek trajanja) ali su ipak tisi, a to je ono o cemu trenutno diskutujemo.

Pozdrav!

Cekaj bre ReptorCool je isto sto i Speeze???
Ako nije tako idem sutra da ga kupim :D

Eeeee da mozda neko zna,mozda postoji neki pasivni cooler za moj procesor to bi bilo najidealnije resenje :idea:
Mada cisto sumljam :(

Postoje i pasivni, kostaju preko 50$ i kod nas ih neces naci.
Speeze je isto sto i Spire a sve je to Fanner Group...

Inace, buka koju proizvode kuleri u odnosu na broj obrtaja je logaritamski povecana, tako da je ogromna razlika izmedju 7000 i 2500 rpm.

Leopold je napisao(la):
Cekaj bre ReptorCool je isto sto i Speeze???
Ako nije tako idem sutra da ga kupim :D

Speeze je firma koja proizvodi RaptorCool liniju kulera (kao sto npr. firma AMD proizvodi athlonXP) - dakle to je isto.

Superstarr lepo dade link - moz` da vidis sve sto oces.

A mislim da je Sasa sasvim tacno interpretirao&komentarisao zvuk RaptorCool-a. Njega tesko da ces cuti ako upalis televizor u istoj sobi, a kamo li da ces ga cuti iz druge sobe.

Ja ga imam u svom racunaru, izabrah ga sto je bio jeftin 8e, kaci se na 3 zuba, sasvim mi korektno hladi TbA 2000+, a prijatelj mi pre kupovine rece da je tih i da necu imati primedbe. I bio je u pravu, bez obzira sto mi je soba prakticno [puni regali kniga] vrlo izolovana. Cujem racunar samo kada nista drugo ne radi u sobi ili ako ne razgovaram sa nekim, al` inace nisam siguran da li to sto cujem potice od raptorcool-a, onog shlj na napajanju, lct10 quantum-a, ili bigfoot-a na 3500rpm. U svakom slucaju je znatno tise od kako sam promenio plocu, proc [i kuler sa njim] i napajanje sa kucistem. Prethodno sam imao kuler za k6ice.

Najtisi cooler koji sam probao (a probao sam ih dosta) je
Cooler Master DP5-7JD1B.
Sasvim je dovoljan da ohladi Athlone XP 1700-1800 (i sa palomino jezgrom).
PRIMETNO je tisi i od Raptor Cool-a i od Coolermaster 80x80x25 2BB (na voltazi 7V)...

Lepo vi stavite prst u ventilator na kuleru (ili mu izvadite napajanje), upalite PC, pa utvrdite kolika je buka sa i bez kulera. Ja sam to radio i utvrdio da mi najvecu buku stvara napajanje, dok kuler ima mali udeo, skoro nikakav.

Pozdrav

SuperStarr je napisao(la):
Postoje i pasivni, kostaju preko 50$ i kod nas ih neces naci.
Znaci jedino da ga porucim preko neta :D ,daj neki link da vidim to cudo :D

Paja je napisao(la):
Najtisi cooler koji sam probao (a probao sam ih dosta) je
Cooler Master DP5-7JD1B.
Sasvim je dovoljan da ohladi Athlone XP 1700-1800 (i sa palomino jezgrom).
PRIMETNO je tisi i od Raptor Cool-a i od Coolermaster 80x80x25 2BB (na voltazi 7V)...
E to mi treba :) . A gde to ima da se pazari i koliko kosta.
Znaci sigurno je extra tih :?:

nIce Cream je napisao(la):
Lepo vi stavite prst u ventilator na kuleru (ili mu izvadite napajanje), upalite PC, pa utvrdite kolika je buka sa i bez kulera. Ja sam to radio i utvrdio da mi najvecu buku stvara napajanje, dok kuler ima mali udeo, skoro nikakav.

Pozdrav

E to sam i ja uradio :) ,jer nisam bio siguran sta mi se tacno toliko cuje,da li cooler na napajanju ili na procesoru.Ali sada sam 100% siguran,da je ovo tandrkalo na procesoru :) .

Leopold je napisao(la):
...

E to mi treba :) . A gde to ima da se pazari i koliko kosta.
Znaci sigurno je extra tih :?:

Ja ga korisitm na tri masine :)
Ako ih ne nadjes u PC Centru, javi se meni ;)

Leopold je napisao(la):
...

Znaci jedino da ga porucim preko neta :D ,daj neki link da vidim to cudo :D

Ne znam napamet, pogledaj na Thermaltake sajtu...

E ljudi kupio sam zalman cooler,drug mi ga je preporucio,a i ja bih ga svima preporucio.
Mislim da tise nemoze da bude.
Sad mogu da uzivam na kompu.

Jel ima u YU TT 12-tica?

Ovo je stvarno najbolji i najtisi cooler koji ima da se navai na nasem trzistu.Neznam kako mi ga pre neko nije preporuci,ocigledno nije toliko popularan,pa ga ljudi ne koriste puno.

Evo od prilike kako izgleda taj zalman
http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps6000alCu.htm

Nazad
Vrh Dno