Šta je novo?

Najtisi hard disk

jalex

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2003
Poena
609
Zanima me koji je najtisi HDD trenutno na trzistu (u celom svetu, nebitno da li ga ima kod nas).
Znaci nije vazna velicina (moze od 250gb pa na gore) niti cena, samo tisina...

Hvala

Znaci WD-ovi GreenPower su najtisi?
Ukoliko nema vise predloga,da pazarim onda taj...

Sta je sa Samsungom? Od svih diskova koje sam ja do sad licno video i cuo uvek je Samsung bio najtisi (doduse nisam jos cuo diskove iz te Green Power serije).

Hvala

colt, mislim da nisi obratio pažnju da je ovaj drugi text malo out of date...

Nedostaje, recimo, blue model od 640GB, no to je manje bitno, iz tabele se vidi da je i WD Caviar 320GB (Blue) jednak sa F1 (kada je u pitanju Idle / AAM / Seek), a u koloni Vibration ima bolju vrednost za 1. :)

Poslednja izmena:
Pa jun i nije tako skoro, kao što rekoh nedostaje model WD 640GB blue, koji bi svakako mogao naći mesto u toj tabeli.

Samo sugerišem da je to još jedna alternativa za kupovinu, jer 320GB blue je jednak sa F1, a 640GB blue je tih koliko i model od 320GB.

Poslednja izmena:
Green Power serija se vrti na 5400RPM i najtisi su desktop 3.5" diskovi - http://www.silentpcreview.com/article786-page1.html.

Odmah iza njih su Samsung F1 od 750GB i 1TB kao i WD VelociRaptor bez "oklopa" - http://www.silentpcreview.com/article29-page2.html.

Zar vibracije ne uzrokuju najvecu buku kod HD-ova? Sudeci po ovome testu disk koji pravi najmanje vibracija je Velocity Raptor ( gdje kaze Vibration 1-10 (10 = no vibration) koji je dobio ocjenu 9? Ili grijesim?

Sto se tice vibracija, moj hard visi o lastisima....razlika izmedju veshanja i shrafljenja - nebo/zemlja...Barem u kineskim kucistima :)

enivej ,trebao bih ovih dana uzeti hdd od 500 gb, tishina je najbitnija stavka, posto mi se samo hard chuje...bukvalno...interesuje me:

Koja serija je najtisha i ima li oscilacija izmedju modela iste serije a razlichite velichine? Green bih izbegao, kontam da je sporiji...

Samsung F1, Samsung T166, WD AAKS, AAJS, AACS ...

Vrh Dno