Šta je novo?

Najtisa Grafa u klasi Ati 4870/GTX 260

filipp

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
619
Znaci, smorih se trazeci tihu graficku za moj sistem. Posto moj Gecube 3850 Turbo III je zreo za penziju uzeh Sapphire 4870 1Gb Sapphire Design grafulju.

Performansama sam potpuno zadovoljan, kad ono medjutim :) jedino sto se cuje u kucistu je graficka i ne moze da se poredi sa Gecube 3850 . Druga stvar je da posle ugradnje iste temp. HDD je skocila za 10 stepeni, pa je varijanta sa ugradnjom drugog kulera tipa Scythe Musashi otpada posto mi treba neka graficka kod koje kuler izduvava topao vazduh iz kucista.

Svaki predlog dobrodosao :wave:

na koliko ti se vrti ventilator?
jeli to ona verzija sa tri heatpipe_a (ja imam tu i na 30% se ne cuje)
stavis ati tray tools i namestis na koliko preocenata da se vrti vent pri odredjenim temperaturama

Imam i ja istu :) Ok je na slabijim opterecenjima,ali posle npr. 20-30 min. GTA se bash poshteno chuje.
Mada,meni to u principu ne smeta....***,kad igram neshto ne chuje se nishta osim zvuka od igre...:d

Ovo je moja graficka

Inace kada ventilator stavim na 20% i dalje se prilicno cuje.

@illidan Jel imas TOXIC ili onu VAPOR-X varijantu?

Prilozi

• 17092009170.jpg
    17092009170.jpg
    540.3 KB · Pregleda: 134
BzH22320.jpg

ovo je jako zanimljiva tema, i mislim da treba da se prosiri, eto ja sam pre neki dan kupio Gainward GTS 250 512MB i jako me iritira ventilator i kad radi na minimumu. I to je jedini ventilator koji se cuje, na cpu sam stavio CM Hyper 520, sve pohvale za njega za tu malu cenu koliko kosta. Jer mi je cak spustio i temperaturu chipset-a za 20 stepeni a cpu za 30 u odnosu na fabricki cooler.

Graficka kad predje 60 stepeni pocinje da se uzasno cuje, a na 80 je cujem kroz slusalice koje su mi na usima i pored zvukova iz igrice. Imam velik i prostran thermaltake case tako da graficka nije uklopljena i ususkana unutra.

Prilozi

• slika.jpg
    slika.jpg
    406.7 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
Evo ovako, danas kupih Sapphire Vapor-X Radeon HD 4890, znaci graficka je zmaj a i kuler se ne cuje, prosto neverovatno sta su uradili ovi iz Sapphire-a.

Moram da potvrdim ovo što kaže filipp, isti model sam uzeo i ja pre neki dan i zanimljivo je da se do nekih 60% ventilator uopšte ne čuje (tj. ne čuje se jače od ventilatora na kućištu i CPU koji su prilično tihi) , a posle se tek jedva čuje. Čitao sam dosta dobrih recenzija ali kartica je premašila moja očekivanja.

gigabyte gtx 260 na 40% vent ne chuje se ni malo idle 48 full load 69 sa isto 40% obrtaja

asus gtx 275 na 35% vent se ne chuje uopshte idle 43 full load 72c isto 35% obrtaja

obe su referentni dizajn s' time shto je ona prva core 650 a gtx 275 core 633.

:wave:

@ytrewq Koliko se klokuje tvoj 4890? Ja sam isao do 950/1050 bez problema, dalje nisam probavao.

Sto se kulera na grafickoj tice, imam utisak da se uvek isto (ne)cuje, cak i kada je tmp. preko 70. Stvarno preporuka za tihe sisteme.

leadtekova gtx260 216sp extreme + je skroz necujna, znaci isla je temp i preko 70 , sajlent skroz :)

@filipp
nisam stigao da se igram sa klokovanjem, a realno mi i nije toliko bitno, ono što mi je važnije je temperatura i tišina. Sada mi ne prelazi 60 (75 na memoriji) uz 41% ventilatora (držim ga na auto settings) u svim mogućim aplikacijama, u igrama nisam proveravao ali se po zvuku praktično ništa ne razlikuje ni tada.

Ja sam skoro uzeo Leadtek GTS 260, podesio vent na 40% ne cuje se uopste. Probao na 60% vent i dalje je kartica bila tiha.

sve te kartice sa referentnim designom su podjednako tihe/bucne, sve je stvar licne percepcije.

Ja se bio skroz razocarao kad sam uzeo 4830 jer je po def vrteo na 60%+ RPM
ali sam sad stavio na 50% i izuzetno je tih,
Samo me buni sto je max RPM 1700 a na 50% kaze 480RPM (ako je za verovati everestu - mada je isto i u RT-u)

Poslednja izmena:
mislis gtx260 ?

koje su ti temperature ?

meni je fan na 40% , a temp u idlu 54,55... dosta je to velika temp za idle , ne ?

Nije velika sve zavisi kolko je provetreno kuciste i velicina istog(ako je skuceno +5c).

Kod mene GTX275 47,48c znala je da ide do 52c kad su bile one vrucine.

Model GV-N275UD-896I.

Nazad
Vrh Dno