Šta je novo?

Najtiše napajanje?

Vucheta

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
304
Pre koji dan mi je crklo chieftec napajanje (HPC-360-202) 360W. Kupio sam najjeftinije napajanje (400W, no name) u prvoj radnji i radi mi posao, osim što me nervira jer nije naročito tiho. Molio bih dobre ljude koji imaju iskustva sa različitim napajanjima za savet: Koje da kupim (do 50-tak €) u cilju zaštite mojih ušiju? Snaga nije bitna (imam prilično štedljiv računar, i ne treba mi jači), ali bih voleo da je što tiše.
Kao neki reper, napominjem da mi je i moj stari chieftec bio na granici tolerancije. Dakle, je'l ima neko napajanje čuveno po tišini?
Unapred zahvalan na savetima.

Poslednja izmena:
Hm.. Ja sam za taj novac uzeo LC6550 i odmah ga otvorio sto povlaci gubitak garancije :( , zamenio 12cm ventilator sa Cooler Master Silent Led(to nije najtisi model, ali je tih na 12v) pa sam dotichni ventilator prikacio na Aerogate I i oborio ga do minimuma (oko 6v) i sada je necujan...

Mozes i da ga vezes na 7v (99% nemas Aerogate ili nesto slicno) sto opet obara rpm prilicno i smanjuje buku ali i PROTOK vazduha!

U svakom slucaju za bas tiho resenje, moraces da menjas fan (znaj da je sleeve tisi od ball bearing resenja) i da obaras voltazu...

Ili 150E za pasivni Antec Phantom ;)

Prvo sta ti je bitno za napajanje je broj ventilatora, znaci biraj napajanje koje ima samo jedan ventilator i da obavezno nije na zadnjoj strani (gde se utakinje mrezni kabl) nego unutara i da je ventilator od 120mm, takva napajanja su uvek tisa iz razloga sto buku prigusuje kuciste.
Skoro sam kupio Codegenovo kuciste sa takvim napajanjem od 400W nije necujno ali se jedva cuje inace celo kuciste je kostalo 3100 din.
U mojoj masini imam Antecovo napajanje ali ono ti se neuklapa u cenu jedino ako te zanima iznecu svoja iskustva.

Hm.. Ja sam za taj novac uzeo LC6550 i odmah ga otvorio sto povlaci gubitak garancije :( , zamenio 12cm ventilator sa Cooler Master Silent Led(to nije najtisi model, ali je tih na 12v) pa sam dotichni ventilator prikacio na Aerogate I i oborio ga do minimuma (oko 6v) i sada je necujan...

Mozes i da ga vezes na 7v (99% nemas Aerogate ili nesto slicno) sto opet obara rpm prilicno i smanjuje buku ali i PROTOK vazduha!

U svakom slucaju za bas tiho resenje, moraces da menjas fan (znaj da je sleeve tisi od ball bearing resenja) i da obaras voltazu...

Otprilike to ti je ova fora: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1012459&postcount=117 samo sto je ovo napajanje sa 14-ticom, ali sistem je isti za jeftiniju varijantu i 12-ticu. Tako ces dobiti BAS tiho napajanje. Povedi razuna da mu ne oboris rpm previshe! Najbolje da rpm kontrolise napajanje (povezi sve 3 zice). Znaci samo povedi racuna da je sa jednim ventom.

Ps: chieftec napajanje (HPC-360-202) 360W - pa to je bucno ;)..

Poslednja izmena:
e da

Pošto si kratak sa lovom onda je Čuftek razuman! Ali što se tišine tiče Tagan je bolji!,)

kupio sam nedavno,
preko oglasa polovan CM extreme 380w
platio ga 1700 din, koristenog 4 meseca, sa garancijom jos...
napajanje je super tiho, kao sto su naveli u spec. ne prelazi 20db,
u svakom slucaju svaka preporuka kao veoma tiho.

Pre koji dan mi je crklo chieftec napajanje (HPC-360-202) 360W. Kupio sam najjeftinije napajanje (400W, no name) u prvoj radnji i radi mi posao, osim što me nervira jer nije naročito tiho. Molio bih dobre ljude koji imaju iskustva sa različitim napajanjima za savet: Koje da kupim (do 50-tak €) u cilju zaštite mojih ušiju? Snaga nije bitna (imam prilično štedljiv računar, i ne treba mi jači), ali bih voleo da je što tiše.
Kao neki reper, napominjem da mi je i moj stari chieftec bio na granici tolerancije. Dakle, je'l ima neko napajanje čuveno po tišini?
Unapred zahvalan na savetima.

a da probas da vent povezes na 5,odnosno 7V
potrazi po forumu znam da sam procitao i da ima detaljno upustvo, a ljudi su veoma zadovoljni

Ja imam DTK napajanje od 400w i radi savrseno, jedino sto mi smeta je sto se cuje kao avion pa sam planirao da ga menjam. Mislio sam da uzmem neko LC napajanje jer vidim da ih hvale. Koliko su ona bucna?

a da probas da vent povezes na 5,odnosno 7V
potrazi po forumu znam da sam procitao i da ima detaljno upustvo, a ljudi su veoma zadovoljni

Nisam siguran koliko je preporucljivo stavljati ventilator sa napajanja na 5V, 7V bi moglo da bude sasvim ok. Ne znam kakva su iskustva drugih ljudi sa smanjivanjem voltaze ventilatora na napajanju.

Poslednja izmena:
Ako napajanje nije max optereceno onda nema problema a ako jeste vrlo lako moze da se zadimi. Mislim da bi ovako nesto moglo da bude mnogo interesantnije od smanjivanja voltaze:

Prilozi

• cmkit440.jpg
    cmkit440.jpg
    37.6 KB · Pregleda: 87
Hvala svima.

Inače, skinuo sam ventilator sa "Kineza", pa sam stavio onaj sa crkunutog Chiefteca (bio je dosta tiši), ali on na ovom kineskom napajanju drnda jednako jako kao i izvorni ventilator dotičnog napajanja, što dovodi do zaključka da je Chieftec valjda imao kontrolu brzine, tj. da ga nije držao na 12V. Elem kao rezultat gorepomenutog, propade mi prva ideja.

Plan B:
Kupio sam Cooler Master TLF-S82-EG (Led Silent) ventilator, pa ću da ga montiram i da probam da prođem bez kupovine novog napajanja (za sada).

P.S. Možda kad budem ugrabio malo vremena, uzmem da se zezam i sa "ručnim radovima" gore opisanim.

Hvala još jednom svima na odgovorima.

Vrh Dno