Šta je novo?

Najprakticniji opticki mis za notebook?

tesa

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kod nas mogu da se kupe razliciti opticki misevi za notebook racunare pa me zanima da li su prakticniji misevi sa kablom koji se namotava, produznim kablom, bezicni misevi ili je mozda najbolje neko drugo resenje.

Sve zavisi od ličnih afiniteta...

Miševi dizajnirani za notebook računare obično su nešto manji od standardnih, lakši i imaju nešto kraći kabl (ako nisu bežični). Ne odgovaraju svakom, neko ima manju, neko veću šaku...

Bežični su najzgodniji, naravno, jedino što je prisutan problem sa punjenjem baterija, određenim lagom kod igranja i eventualnom dozom nekog zračenja (malo tripujem, priznajem)...

Može i da se koristi neki standardni, naravno. Ako ima kabl, problem je prevelika dužina pa moraš da se snalaziš... Ja koristim baš jedan takav (MX510), jer mi ne odgovaraju ti mali za notebook. Kabal je predug pa sam ga smotao u krug i zavezao da mi ne smeta.

Inače, dok radiš na bateriji, najbolje je da koristiš touchpad. Optički miš utaknut u USB primetno skraćuje autonomiju. Provereno...

Treba probati pa videti šta ti najviše odgovara...

Poslednja izmena:
Meni je najbolji mis kod koga se kabal namotava i takav sam i uzeo,kad se namota USB se ubode bocno u podnozje misa u super je za nosenje jer je bezicni ipak skuplji ali ako imas love to je najelegantnije resenje!
Pozdrav ,)

Po meni je miš sa kablom za notebook prilično nepraktičan. Doduše nisam probao varijante sa namotavanjem već običnog notebook miša sa kraćim kablom (došao uz HP notebook).
Sada koristim Logitech NX60 (ono što se u neOEM varijanti zove Cordless Optical Mouse for Notebooks) i prezadovoljan sam.
Košta 2000 din (OEM varijanta).

NX60 i nije toliko skuplji s obzirom na komfor koji pruza. Zaista izgleda kao prava stvar.

Verovatno je tezi od ostalih zbog baterije, ali kako ja to vidim to i nije tako lose.

Notebook mish je extremno subjektivna kategorija. A o ukusima ne vredi rspravljati. Zicani/retractable, bezicni, sa izmenjivim, Li-Ion baterijama...Svi su ugalvnom mali.
Baci pogled na:
http://www.canyon-tech.com/products/show.cfm/Peripherals/Accessories/Mouse/CN-MSOPTW3
http://www.canyon-tech.com/products/show.cfm/Peripherals/Accessories/Mouse/CN-MSOPTW1
Najprodavaniji u firmi gde radim. Ovaj drugi je extra, a kosta manje od 1800din. Ovaj prvi manje od 1000d :D
Licno, za moju shaku su premali, ali to je stvar ukusa.

Poslednja izmena:
Iz mrtvih..

...diže ovu temu :D

Logitech B100.
Mazga od miša. A tako fin klik.

Vrh Dno