Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

One turist ne preporučujem, bar ne esim, jer sam karticu kupio još u ponedeljak, mejl mi nije stigao sa QR kodom. Pisao sam podršci mejl, zvao ih, kažu upoznati su sa problemom i rade na rešavanju istog i mole me za strpljenje. Nisam kupio za sebe, pa nisam mogao da odem u poslovnicu i lično reklamiram, ali svakako nekome će proći odmor dok oni pošalju esim.

to su samo adapteri. Sam eSIM kupuješ kod operatera. Tražiš šta to najviše odgovara za konkretno putovanje (destinacija, trajanje, količina neta/minuta).

Jasno. Kupio sam mtel.at karticu Mtel Star. esim.me zbunjuje jer piše da njihove kartice (to se valjda misli na njihove adaptere), rade samo sa telefonima koji podržavaju esim. A sa druge strane njihov slogan je da sim telefone pretvaraju u esim telefone. Tako da na neki način imam potpuno dvostruku informaciju od njih a ne znam koja je tačna. Pošto je najjeftinija kartica skoro 30 EUR ne bih da poručujem ako nisam siguran da bi ona radila u mom telefonu koji ne podržava esim (Samsung Galaxy S 2021 FE). Hvala!

One turist ne preporučujem, bar ne esim, jer sam karticu kupio još u ponedeljak, mejl mi nije stigao sa QR kodom. Pisao sam podršci mejl, zvao ih, kažu upoznati su sa problemom i rade na rešavanju istog i mole me za strpljenje. Nisam kupio za sebe, pa nisam mogao da odem u poslovnicu i lično reklamiram, ali svakako nekome će proći odmor dok oni pošalju esim.
Takodje. Ja sam doduse koristio pre 2 godine i brzina nije htela da predje 50Mbps ( obicno je bilo do max 20Mbps ) jer je to, kako su mi rekli, tehnicko ogranicenje za 4G kod njih na prepaidu. Sad je mozda skinuto to ogranicenje jer imaju 5G podrzan na tom tipu kartica. Takodje, internet je znao da dosta koci i da jednostavno ne funkcione kako treba

Telekom turist za svaku preporuku. Internet uvek kao sat radi i 5G takodje uvek dostupan

P.S.
Ako je moguće koristiti zaista adapter koji se dobija sa esim.me i uz pomoć njega registrovati još kartica na telefonu koji nije esim kompatibilan, koji je to limit Koliko kartica mogu da registrujem? Recimo trenutno imam dve kartice jednu koja je globaltel i jednu koja je MTS pri čemu globaltel koristim za sve a ta MTS mi služi samo za neke OTP za koje sam nju prijavio.

Sada ću imati još jednu karticu a to je fizička mtel.at, nju je komplikovano prebaciti da bude esim (To su mi rekli drugi koji su uspeli i rekli su mi da su se cimali nedeljama sa njihovom podrškom da bi to uspeli). Zato neka ona ostane kao fizička sim kartica dok globaltel i MTS mogu lako i brzo da prebacim u esim. I to MTS mogu bez kontakta podrške samostalno koristeći moj mts aplikaciju, sve mi je objasnio agent podrške kako je to kod njih jednostavno i razrađeno dok kod globaltela mora da se kupi Nova kartica pa da se Nova kartica aktivira i na nju da se prebaci e sim i onda QR kod da se skenira.

Naravno nikoga od njih nisam pitao koliko mogu istovremeno da imam kartica aktivno a video sam kod tih adaptera recimo kod esim.me, gde je moguće aktivirati više profila istovremeno. Da li to znači da mogu da imam istovremeno aktivno recimo pet kartica na jednom slotu? Bez obzira što mi to ne treba koje su realna ograničenja i šta je tu bitno da znam?

Hvala svima na pomoći! 💪🏽😛
Koji e-sim preporucujete za Spaniju? Vidim da Helofly nudi za 15 dana po 47e neograniceno. Konkretno je u pitanju mladja osoba i znaci joj da ima pristup mapama, instagram, tiktok. Jel koristio neko? Ili bilo koja druga preporuka.
Evo ja baš idem u Španiju i prošli put sam koristio njihovu Digi karticu koja je bila 10 ili 15 EUR a dobio sam čini mi se 1 TB podataka, gomilu minuta međutim video sam da oni troše neki mali iznos ali mi kartica kao da nije bila zadužena.

Digi je zaista Dobar izbor. S obzirom da ću ja ovaj put biti u Španiji ali kao glavnu karticu uzeo sam mtel star sa mtel.at. ono je istina ima manje gigabajta ali imam i onako odličan optički internet sa brzom konekcijom tako da mi napolju treba samo malo interneta za Google maps i Google transport, i malo za korišćenje whatsapp-a i to je sve. 🤠

Poslednja izmena:
Ne možeš da koristiš više eSIMova odjednom. Mogu da budu "ubačene" u telefon ali telefon ako je npr dual sim može radi samo sa dve istovremeno i to verovatno dve fizičke ili fizička + eSIM, a dve eSIM istovremeno mislim da ne mogu (ovo poslednje nisam siguran). Za adapter, može da primi više kartica ali radi samo jedna istovremeno.
Što se tiče esim.me, gde si pročitao to da radi samo sa eSIM telefonima?

"What is the eSIM.me Card?
The eSIM.me Card is a new technology that makes your existing smartphone compatible with eSIM"

Pisao sam da sam uzeo 9esim adapter. Kod njih je sve otključano.
Ubacuj koliko god stane kartica, briši, dodaj nove, prebacuj iz uređaja u uređaj... kod esim.me se svaka dodatna opcija više plaća, broj kartica, menjanje uređaja... Ili da kupiš najskuplju, a mnogo je skupa.

1000065805.jpg
Samo proveri ako imaš iPhone, kakva je situacija sa podrškom. 9esim nema aplikaciju za iPhone tako da ili moraš da kupiš i čitač za karticu ili ako ne uzmeš čitač moraš prvo da registruješ karticu u nekom Android telefonu pa je onda ubaciš u iPhone.
Za eSIM.me ne znam.

Mislim da cu da batalim svoju bonbon sim karticu koju sam koristio godinama jer nemaju esim opciju, a cimanje mi je da je nosim u novčaniku sa sve iglicom za sim tray, jedino sto imam jos dosta kredita na njoj.
Npr. mobinex.ge ima esim sa cenama u rangu bonbon cena za internet.

Dizajn sajta i aplikacije jeste jako rudimentaran ali njihovi eSIM paketi rade perfektno, testirao lično u Holandiji, Emiratima i Švajcarskoj u poslednjih 6 meseci. Makar je tako na iPhone-u

Pozdrav, zna li neko da li moze Telemach sim2go kartica nekako da se aktivira u Grckoj? Kupio 2 komada, sad mi drugar kaze koji je trenutno dole da nikako ne moze da je aktivira.

Prilozi

• IMG-57f3c72bb27e79f24b35bfaede55e21f-V.jpg
    IMG-57f3c72bb27e79f24b35bfaede55e21f-V.jpg
    88 KB · Pregleda: 51
Piši Telemachu na društvenim mrežama direktno u PM ili mail aktivira će ti karticu. Tražiće ti podatke od kartice. Zamoli ih meni su tako jednom aktivirali.

Koja je procedura za kupovinu sim kartica IPKO i Vala na Kosovu? Da li je iko imao iskustva sa tim?

Pasoš, sa LK ne možeš da je kupiš. Imaš odmah na Merdarama njihovo prodajno mesto.

Ja bas uplatio neki dan,da mi ne propadne kartica.

Inače podelio bi ne baš sjajno iskustvo sa Roamify eSIM za Hrvatsku, išli do Šibenika ličkom magistralom, na previše mesta baš očajan neupotrebljiv net nemam pojma koje mreže hvata. Ovi pored mene su imali bolji signal sa MTS karticama
Stao na pumpu da uzmem A1 weekend karticu 2.5 evra i cvrc nemaju, imaju one turist 1+1 7 dana unlimited za 10 evra, ovi nisu hteli niko pa uzeo Roamify 7$ 3 dana unlimited.
Ako nekog zanima A1 CRO 2.5 evra važi od petka u 17h do nedelje u 00h tako da je to extra, a nisu skupe ni ove turist varijante 5-10 evra.
Idem sad uskoro opet pa ću naći već A1 weekend ili to na bonove da mogu iz app da dopunim kad idem i vidim kako radi po Grčkoj i EU

Sve to izgleda slična cena 8-12$ za oko 10GB EU, Roamify, MTEL, OrangeFlex
Uvek su izgleda povoljnije lokalne prepaid eSIM, SIM kartice

Ne znam koja od mreža ima najbolju pokrivenost u Hrvatskoj npr?

Godinama u EU iskljucivo Orange Flex. Nikada nijedan problem. Meni mnogo znaci sto imam i pozive i SMS u okviru EU, a ne samo net.

Sve to izgleda slična cena 8-12$ za oko 10GB EU, Roamify, MTEL, OrangeFlex
Uvek su izgleda povoljnije lokalne prepaid eSIM, SIM kartice

Ne znam koja od mreža ima najbolju pokrivenost u Hrvatskoj npr?
Hrvatski telekom(Dojce telekom).

Prethodnih par godina dva teenage heavy usera Istra, Grčka, Slo sve pohvale za Orange Flex.
Verujem da dobro radi signal i sve ali malo neta daju za EU mesečno
35 PLN (8.24€) - 10.18 GB
50 PLN (11.77€) - 14.54GB
80 PLN (18.83€) - 23.26GB

Ovi eSIM nude npr 50GB za oko 27€ 30 dana
S obzirom da sam ultra heavy user ode dnevno lagano po 2-3GB, maps, YT svira neka muzika, malo mreže

Pratim dosta temu ali nisam skontao sta je mesečno najpovoljnije za EU da imaš unlimited net ili 100-150GB

Ako nekome treba SIM ili eSIM koji radi u skoro celom svetu bez kupovine paketa unapred Surfroam

Snizili su cene prilično, pa sada su cene za 1GB (od najskupljih, ka naj jeftinijima), ovo nije cela lista ima preko 193 država / teritorija na kojima radi:

Država / teritorija€ / 1GB
Zimbabve99.5
Kuba14.5
Palestina8.95
Senegal7.55
Venecuela6.65
Jamajka4.35
Južnoafrička Republika3.45
Maroko3.45
UAE3.25
Japan2.85
Kanada2.75