Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Pošto vrv u turskoj ne važi ono za roaming free za eu kartice (kao npr bonbon), šta je najbolje za tursku?
Ili grešim pa može I bonbon

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ako ti je dovoljan 1GB 7 dana onda recimo Telenor prepaid dodatak 600din, za 5-6GB (možda i 10 čak) lokalna kartica ali one su oko 15e.

Ozbiljno??? Globatel ovo ima? Ja sam znao za 1GB

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Pro

Sad gledam na sajtu globaltel-a, odlična fora.. Hvala

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Vecina EU zona 1, USA zona 2, Francuska zona 3, Bosna i Makedonija zona 5, Belgija, Luksemburg i Švajcarska zona 7, rame uz rame sa katarom i kenijom. Zoniranje nije ni po broju stanovnika ni po nadmorskoj visini, a geografija sedi 1. 5GB u većini EU zemalja je stvarno dobra cena, da se ne smaramo sa FUP, prebacivanjem kredita, produžava njem kartica itd

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Vecina EU zona 1, USA zona 2, Francuska zona 3, Bosna i Makedonija zona 5, Belgija, Luksemburg i Švajcarska zona 7, rame uz rame sa katarom i kenijom. Zoniranje nije ni po broju stanovnika ni po nadmorskoj visini, a geografija sedi 1. 5GB u većini EU zemalja je stvarno dobra cena, da se ne smaramo sa FUP, prebacivanjem kredita, produžava njem kartica itd

Apsolutno se slazem sa tobom...

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Zona 1 je uglavnom gde ima A1 mreže ili Vip ili neki telecom. Mada, koliko ja kontam svaka zemlja ima tako nešto. To mi je prvo zapalo za okom, podela zona je totalna nelogičnost. Ali 5GB ima za ove najpopularnije turističke zemlje, tako da je vrh

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Pro

Nije li ovo preskupo, s obzirom da imamo sporazum o smanjenim cenama među zemljama Zapadnog Balkana...?
aba0fe5e152f59d7e4e1f4a55fd47687.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

To je Globaltel ali pored toliko drugih opcija ko vas tera da to koristite?

Koristio A1 hrvatsku karticu u Sloveniji skoro mesec dana.

Koristio prvo 600MB koje sam dobio jer sam uplatio bon od 60 kuna mastercard karticom.

Kada sam to potrosio uplatio tjednu opciju od 20GB i u Sloveniji potrosio 13GB i u Hrvatskoj jos 2-3GB.

Nije bilo FUP-a, kartica se automatski kacila na A1 Slovenija.
Da li znaš koji paketi imaju internet u romingu, a koji ne?

Ja vidim tarife mala, srednja i velika i sve iste takve samo sa "plus" na kraju.

Vidim da velika ima 30.000 bonova što bi bilo 30gb, pa ne znam jel to važi ili ne. Sumnjivo mi zbog cene, jer je ista za velika plus, a ona ima 14gb.

Dodatno pitanje, kako ide pretplata?
Jel može da se otkaže posle nekoliko meseci ili ne?

Da li znaš koji paketi imaju internet u romingu, a koji ne?

Ja vidim tarife mala, srednja i velika i sve iste takve samo sa "plus" na kraju.

Vidim da velika ima 30.000 bonova što bi bilo 30gb, pa ne znam jel to važi ili ne. Sumnjivo mi zbog cene, jer je ista za velika plus, a ona ima 14gb.

Dodatno pitanje, kako ide pretplata?
Jel može da se otkaže posle nekoliko meseci ili ne?

Daj neki link od tih tarifa? Ja ih ne vidim nigde.

Na portalu i na mobilnoj aplikaciji na mojoj kartici mi nudi od tarifa samo Za Zen, Za Chill i Za Cool. Inace mi je kartica na osnovnoj tarifi kao i svaka kada se prvi put aktivira kartica.

Daj neki link od tih tarifa? Ja ih ne vidim nigde.

Na portalu i na mobilnoj aplikaciji na mojoj kartici mi nudi od tarifa samo Za Zen, Za Chill i Za Cool. Inace mi je kartica na osnovnoj tarifi kao i svaka kada se prvi put aktivira kartica.
https://www.tomato.com.hr/

Ima na toj stranici a izaberi i ostale ("Tarife na bonove" i "Kupi Bon").

Juče uzeo "Srednja tarifa" i mislim da radi internet (prvo se troše bonus megabajti, pa ne mogu još uvek pouzdano da kažem). Pozivi u romingu definitivno ne rade (sekretarica javlja da nema dovoljno novca na računu).

Gde si ti video te tvoje pakete? Nema ih na ovom sajtu. Ili dve vreme pričamo i različitim provajderima :D

Da li je neko kupovao esim karticu od nekog evropskog providera ? Razmisljao sam da je zgodna varijanta jer se kupi online i odmah ke aktivna u telefonu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nema prepaid, to je problem. Ima Orange Pl oociju ali skidaju svaki mjesec sa racuna pa mu dodje kao pretplata

Da li je neko kupovao esim karticu od nekog evropskog providera ? Razmisljao sam da je zgodna varijanta jer se kupi online i odmah ke aktivna u telefonu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Baci pogled na Truphone. Koristio sam je na iOS, mada ima i za Android.
Npr. EU&EEA: 1GB - 30 dana - 5€
Ima i free trial 30 dana 100MB da vidis kako funkcionise.
Meni je u Madjarskoj radila fantasticno, 4G i sve kao da je domaca njihova kartica.

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk

Truphone je izgleda najjeftiniji. Dobra aplikacija na koju sam nasao za ios je ESIMS jer ti napravi presek cena kod svih dostupnih esim prepaid provajdera.
3b6b255702a806261ba165ad732b009e.jpg

Ova 3GB za mesec dana kod Stork mobile za 14.4 evra je povoljno sa obzirom da nemaš FUP.

Poslednja izmena:
Ko putuje za Stockholm na npr Skavstu moze na izlazu aerodroma besplatno uzeti koliko hoce Lycamobile kartica. S obzirom sta se sve ovde pise i sta prodaju lopovi na KP moze da se napravi biznis :)

Poslednja izmena:
Može li neko ko prati situacija da kaže koja je najbolja opcija za duži boravak u Nemačkoj, od nekoliko meseci. Da li da se uzima ovde bonbon pa se dopuna vrši online, ili da se po Evropi uzimaju neke druge kartice, mada koliko sam razumeo, u Nemačkoj je jako slaba situacija sa prepaid internetom, u smislu količine podataka?

Može li neko ko prati situacija da kaže koja je najbolja opcija za duži boravak u Nemačkoj, od nekoliko meseci. Da li da se uzima ovde bonbon pa se dopuna vrši online, ili da se po Evropi uzimaju neke druge kartice, mada koliko sam razumeo, u Nemačkoj je jako slaba situacija sa prepaid internetom, u smislu količine podataka?
Pre nekoliko godina sam koristio njihov ortel, proveri ponudu

Ako je nekoliko meseci onda ce ti bombon odraditi posao.
Kaci se na tmobile a oni imaju najbolju pokrivenost.
Za pozive mozes instalirati satellite app, dobija se virtuelni mobilni broj i svaki mesec free 100min u nemackoj + jos neke zemlje sa njihove liste.
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.sipgate.app.satellite
https://www.satellite.me/

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno