Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Ako koga zanima, tomato (brend od A1) ima opciju za 5 dana neograničenog interneta za 50kn. Njihov Twitter support kaže da je isti moguće koristiti i u EU bez problema. A i ostale opcije su povoljne s tim da se mogu koristiti u EU bez ograničenja.
Narudžba besplatne sim kartice takođe moguća https://www.tomato.com.hr/promo-sim

21342b914c5c180db2415488ff19d1c7.jpg
1cf195c71cbe07605743e0804813cfed.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako koga zanima, tomato (A1 brend) je takođe interesantan jer se sve opcije mogu koristiti bez ograničenja u EU, a imaju i opciju 5 dana neograničenog interneta za 50kn, potvrđeno od njih na Twitteru da je moguće bez problema u EU koristiti
7152838b6a1642290d08121fe87c903a.jpg
53fb5195ea6d14507b2635de0ac1f828.jpg

Dosao sam do 1 A1 kartice uplaceno ima za 2 nedelje tjedne tarife kredita pa me interesuje jer moze samo tjedna da se aktivira a da kartica ostane na paketu start na bonove.Posto idem na 2 nedelje a nas par planira da deli net sa ove kartice zato sam uplatio najveci paket.
Pozdrav

Dosao sam do 1 A1 kartice uplaceno ima za 2 nedelje tjedne tarife kredita pa me interesuje jer moze samo tjedna da se aktivira a da kartica ostane na paketu start na bonove.Posto idem na 2 nedelje a nas par planira da deli net sa ove kartice zato sam uplatio najveci paket.
Pozdrav

Da, ne moraš biti ni na kakvoj tarifi da bi aktivirao tjedni paket.

https://surfroam.com/pages/rates
0.02€ po megabajtu.

Inače ova kartica radi širom sveta. Za sad sam je koristio (i moji bliski) u: Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Austriji, Rumuniji, Poljskoj, Mađarskoj, Španiji, Rusiji, Turskoj, Kini, Filipinima, Južnoafričkoj republici, Alžiru. Pokazala se odlično.

Fora je što ta SIM kartica ima tri "profila" odnosno 3 različite sim kartice u jednoj. Zato su i povoljne cene.

Treba samo znati kroz SIM toolkit izabrati pravi "profil" za zemlju u kojoj se nalazite, ako slučajno ne odradi sama, i treba uvek proveriti da li je APN podešen na globaldata, a user i pass prazni, jer se desi da kad se "profil" promeni da telefon izgubi APN podešavanja.

Kartica košta 15€ i ima 15€ kredita na njoj, odnosno 750MB u Tunisu. Kredit važi godinu dana (kolko i kartica). Nema "paketa za net", kredit se direktno troši po tarifi koja je za tu zemlju. Zaokruživanje saobraćaja je na 10kB.

Za sada iskustva više nego dobra.

U Tunisu nije podržan 4G, kartica će se povezati na Orascom Telecom (TUNISIANA) mrežu - 3G i treba odabrati profil Global+ (ukoliko kartica sama ne promeni).

Poslednja izmena:
A kupovina kartice tamo? Da li je moguće kao kod nas ili mora u poslovnici kao u većini zemalja Evrope?

When buying a SIM card, you need to show your passport at the point of purchase for registration. Starters are sometimes as low as free in airports or only 1 DT or can be up to 10 DT with some credit or allowances pre-loaded. You can top-up at kiosks starting from 1 DT, but it's common that you will be charged about 10% of the face value for getting this service.
Više informacija na:
https://prepaid-data-sim-card.fandom.com/wiki/Tunisia

Pa to što odmah imaš internet bez kupovine lokalne SIM kartice. Naravno lokalna kartica je uvek povoljnija. Ali eto Tunis niti je u Evropi pa da roaming bude povoljniji...

Ja je imam od leta 2017. Platio 15e, i stigne sa toliko kredita. Jednom sam je dopunio, takodje sa 15e marta 2018. i i dalje radi. Koristio sam je na nekoliko kontinenata i u mogu reci da mi je u Bosni ispalo najskuplje :) cak i tu varira cena od 0.20 preko 0.02 pa na 0.07e/mb. Kartica je perfektna za uvek biti online, barem dok se ne kupi lokalna (ako se uopste uspe da kupi, kratak ostanak, tranzit, dolazak u nedelju...). Naravno ko putuje samo po EU Bonbon i sl resava stvar ali tada, kada sam je uzimao toga nije bilo.

Zapravo su pokrenuti razgovori o ukidanju naknade na roaming.
Baš bi bilo bedak da je ukinut roaming, pa da naši brojevi ne mogu da se povežu na ruske mreže.

Zapravo su pokrenuti razgovori o ukidanju naknade na roaming.
Baš bi bilo bedak da je ukinut roaming, pa da naši brojevi ne mogu da se povežu na ruske mreže.
Baš tako. Najcrnje je kad ministarka kaže "ukidamo roaming". Užas.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Koliko je FUP za bonbon u romingu? Hitno mi treba info a ne mogu da nadjem na sajtu.

A1 Hrvatska (bivši vip) ima 20gb za 7 dana za 60kn. Ponuda je po ceni odlična ali nema nigde da piše ništa za FUP? Neka iskustva sa A1?

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Može biti i da nema rominga za nju.
Za TELE2 na net kartici od 10gb kada je kupiš nema rominga ali može da ide na neki standard paket da tražiš zamenu.
Za sad nema FUD u standard paketu 200min i 5gb doplata za sledeći paket 69kn. Burazer koristio po Evropi

Poslato uz pomoć Tapatoka

Radi A1 u roamingu, par puta sam plaćao bar taj 20gb za nedelju dana... ali nikad nisam potrošio više od 4-5 gb...

A1 Hrvatska (bivši vip) ima 20gb za 7 dana za 60kn. Ponuda je po ceni odlična ali nema nigde da piše ništa za FUP? Neka iskustva sa A1?

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока
Meni su potvrdili ovi od A1 da kod njih ni u jednoj tarifi nema FUP, tako da se svih 20GB može iskoristiti u romingu.

Da li A1 šalju u Srbiju?
Kako prolaze naše kartice?

Probaj sledeći put sve da sljuštiš.
Ja sam tako saznao prošle godine da je na Bonbon proradio FUP. Nije radio dalje...

Koliki je životni vek te A1, na koliko mora da se dopunjuje da je ne ugase? I naravno, da li postoji online dopuna?

Koliki je životni vek te A1, na koliko mora da se dopunjuje da je ne ugase? I naravno, da li postoji online dopuna?

Bonovi vaze 90 dana, a nakon isteka imaš 270 dana da nadopunis pre nego ti skroz isključe karticu.

Online dopuna ima isto i dobijaš još 10% vise ako plaćaš Mastercard ili Maestro karticama + dodatne megabajte u visini od 10x vrednosti bona (bon od 60kn ti daje 600mb).
Dosad sam nadopunjavao nemackom karticom i prolazilo je bez problema, tako da bi i sa srpskom trebalo da ide.

Da li A1 šalju u Srbiju?
Kako prolaze naše kartice?

Probaj sledeći put sve da sljuštiš.
Ja sam tako saznao prošle godine da je na Bonbon proradio FUP. Nije radio dalje...

Ne bih znao da li šalju, ja sam svoju kupio u Hrvatskoj :/

Pomoć poslao sms za Telenor 1 giga 6 dana, na broj koji mi stoji u mi fi dodatna internet kartica, dobio sms , skočio racun, uključen roming, ali van Srbije neće ni na jednu mrežu,koja su setovanja, pošto u Srbiji radi.koja su setovanja o da li ima neki mejl da mi pomognu jer ne mogu da ih zovem ubice me roming.Ako su poslali sms mora da je validna kartica, probao u telefonu, ništa ni na jednu mrežu u imostranstvu

U kojoj si zemlji?

https://www.telenor.rs/sr/privatni/ponuda/aktuelno/roming-1gb-7-dana/

Kod:
 Tarifni dodatak Roming 1 GB 7 dana korisnicima daje 1 GB internet saobraćaja tokom 7 dana (168 sati od trenutka aktivacije) u mrežama svih mobilnih operatora u sledećih 26 zemalja: Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Albanija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Turska, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Austrija, Nemačka, Italija, Švajcarska, Španija, Francuska, Velika Britanija, Belgija, Holandija, Češka, Slovačka, Poljska, Danska, Švedska, Norveška.

Ako ti je stigao sms onda se tel/mifi povezao na mrezu, ali mozda nisi podesio APN da bi izasao na Net.

APN: internet
Username: telenor
Password: gprs

Kontaktiraj ih preko FB http://m.me/TelenorSrbija

Sent from my iPhone X using Tapatalk

U kojoj si zemlji?

https://www.telenor.rs/sr/privatni/ponuda/aktuelno/roming-1gb-7-dana/

Kod:
 Tarifni dodatak Roming 1 GB 7 dana korisnicima daje 1 GB internet saobraćaja tokom 7 dana (168 sati od trenutka aktivacije) u mrežama svih mobilnih operatora u sledećih 26 zemalja: Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Albanija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Turska, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Austrija, Nemačka, Italija, Švajcarska, Španija, Francuska, Velika Britanija, Belgija, Holandija, Češka, Slovačka, Poljska, Danska, Švedska, Norveška.

Ako ti je stigao sms onda se tel/mifi povezao na mrezu, ali mozda nisi podesio APN da bi izasao na Net.

APN: internet
Username: telenor
Password: gprs

Kontaktiraj ih preko FB http://m.me/TelenorSrbija

Sent from my iPhone X using Tapatalk
U Sloveniji , sve stavio i nista, poslao im poruku preko FB u mi fi aktivirano i roming videcemo sta je

Nazad
Vrh Dno