Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Nijedna zemlja ne moze da se poredi sa JK ili Japanom po pitanju pokrivenosti :)
Ali Bec je ipak ispred Srbije. Mozda nemamo dobar pogled, jer sa Bombonom mozemo sve tri mreze koristiti, ali opet...

A i ja vec 7+ godina drzim 3G/4G-only mode, jer je VIP imao problema inace (a ponegde jos ima). Pa to pomaze malo da ne moze da me prebaci na 2G bazne i vani verovatno, i ostane na 4G. Mada vani sam probao i 4G-only :) Why not, ionako mi ne treba 3G za pozive!

Da bi se VoLTE koristio u roamingu, pretpostavljam da je neophodno da postoji na oba operatera? [emoji848]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da bi se VoLTE koristio u roamingu, pretpostavljam da je neophodno da postoji na oba operatera? [emoji848]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne može još uopste da se koristi čak i ako oba operater imaju VoLTE, trenutno postoji samo nekolicina operatera koji to podržavaju (Japan, Norveška, Danska, USA) i to samo s dogovorenim partnerima ili sestrinskim mrežama (npr Telenor Norge i Danmark)

Sent from my iPhone using Tapatalk

I kako radi ovo? Kako da dobijem karticu i paket?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Može da naručiš na njihovom sajtu, ostaviš državu Hrvatska a srpsku adresu, traje neke dve nedelje da stigne.
Bonove uplaćujes takode preko njihovog sajta Mastercardom ili Visom, sa Masterom ti još daju 20% više kuna i dodatne MB. Za upravljanje možeš da koristiš njihovu app.

Možeš da naručiš ali neće da ti stigne (ranije je moglo) ;) Nek se javi neko kome je stiglo ove godine. Ni BonBon više ne šalje kartice u Srbiju.
Kupi na KP ili ako imaš nekog u Hrvatskoj da ti pošalje...

Bonbon vise ne salje za Srbiju, za A1 ne znam. Meni drugar doneo A1 karticu kad se vracao iz Hrvatske uzeo na pumpi, a u medjuvremenu sam uspeo i da ozivim staru Bonbon karticu, tako da sad imam obe, samo da vidim koja mi se vise isplati za koriscenje..

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Vi sto ste prvi put aktivirali A1 karticu jeste li je aktivirali pozivom prvo pa je dopunjavali?

Tako i pise na pismu koje sam dobio od A1 ali na ovoj mojoj kartici ima samo 1 kuna. Jel moze uopste da se uspostavi poziv samo sa 1 kunom?

Dovoljno je samo da pokušaš, javiće ti da nemas dovoljno iznosa na računu i kartica će da se aktivira.

Pa mislim da za poziv treba barem 20 dinara, plus si ti u romingu sa tom karticom. Tako da ne verujem da može išta sa 1kn

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Dovoljno je samo da pokušaš, javiće ti da nemas dovoljno iznosa na računu i kartica će da se aktivira.

Hvala, putujem krajem meseca u Svedsku pa videcemo kako ce da radi internet.

Dobra stvar sto kod ovih promo sim A1 kartica za svaku dopunu bona se dobija 10x više megabajta od vrednosti bona. Taman kad se stigne na destinaciju da se ima internet odmah a kune stoje za aktivaciju dodatka u zavisnosti od potrebe.

Poslednja izmena:
Meni je bas povoljno i sa 0 cimanja :)
Imas i druge Comviq fastpris pakete:

5GB - 145 kruna
10GB - 195 kruna
20GB - 245 kruna
40GB - 295 kruna

Tu ne spada samo internet nego su i minuti/poruke neograniceni.

Poslednja izmena:
A1 bi ga izašao oko 180kn ili 25€ za tri nedelje i imao bi sveukupno 60GB.
Bonbon bi ga izašao 310kn ili 42€ za tri nedelje sa 15GB (jako velika kombinacija).

Sto se tiče signala, ja sam mogao da koristim A1 i na Telekom.de i na Vodafone.de mreži, sto i jesu dve najbolje mreže u DE. Bonbon može de se spoji na Telekom.de i o2. Telekom se smatra mrežom sa najboljim signalom, pogotovo po selima, a u gradovima je to o2.

bonbon u DE moze, E-plus, o2de , D1 telekom , Vodafone D2, Vodafone ipak naj bolje radi u ingolstadt,

Kako narucis, koliko cekas (nekima vidim i ne stigne), mesas i ponizavas se oko grada/zemlje, kupujes neke bonove, zezas se da bi dobio +385 broj :D

Comviq kupis na prvoj trafici ili u radnji, ubacis karticu i imas za smesne pare +46 broj u tele2 mrezi u roku od 2 minuta ;)

Nema nikakvih aktiviranja, popunjavanja, zongliranja, bombonjera, slikanja pasosa i ostalih gluposti ;)

Poslednja izmena:
Bonbon je zakon svidelo se to tebi ili ne. :)

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Sta ima da mi se svidja ili ne - meni je smesna prica :D

I sam sam imao bonbon karticu (koristio 2 dana dok nisam skontao da je nepotrebna u SWE) tako da iz iskustva kazem cimanje i sprdnja.

Poslednja izmena:
Ali moras do trafike i moras tamo da aktiviras broj.
Ovo imas cim sletis - znaci nije 2 minuta posla, nego mnogo vise izgubis.

Sta te briga koji broj dobijes kada je EUovcima svejedno? Ne prica se ovde o nekome ko zivi ili ide svaki dan u neku zemlju, vec o turistima. Nebitno vecini ni da li moze da zove cak, pa vecina nas koristi Bonbon net karticu koja i nema voice :)

Kaline, Alfa priča o Comviq prepaid kartici, ne o bonbonu.

p.s. sad vidim da kažeš Stocku, a ne Alfi, moja greška.

Poslednja izmena:
Ali moras do trafike i moras tamo da aktiviras broj.
Ovo imas cim sletis - znaci nije 2 minuta posla, nego mnogo vise izgubis.

A bonbon samo cekas mesec dana da stigne, tacnije nadas se da ce da stigne jer si svesno popunio netacan grad i drzavu.

I sami napisali da ne salju, ali eto nekima ni to nije cimanje :D

Comviq: Kao sto rekoh 2 minuta posla, ubacis karticu i ukucas broj dopune, a moze i iz aplikacije da se dopunjava, tako da ni taj broj dopune ne mora da se unosi.

I pola sata do te trafike... nemas net dok ne kupis karticu.

OK, sada jeste teze Bonbon, ali ko moze da ga nabavi, bolje je. A nije toliko tesko da se nabavi iz HR, cesto nasi idu tamo.

Kupis na aerodromu ili u prvoj radnji.
I ne mora samo Comviq, ima i drugih kartica npr.
LycaMobile, Halebop, Vimla, Hallon.

Sve su to virtuelni operateri Telije, Tele2-e, Telenora, 3-e ...

Poslednja izmena:
Koliko su na aerodromu?

Prva radnja/trafika - svejedno. Nije odmah kad sletis.

OK, super je da se ima kao izbor, dobro je znati sta ima u raznim zemljama, nekome je sigurno svejedno ili bolje.

Ista je cena u celoj državi bez obzira gde se kupuje.

Bonbon/vip kad sletiš ugasiš airplane mod čim sletiš i odmah imaš net. Pazi da ne gubim vreme po trafikama tražeći lokalnu karticu. :)

Nazad
Vrh Dno