Šta je novo?

Najpouzdaniji program za temperature procesora???

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
Koji je najpouzdaniji program za ocitavanje temperatura, ja trenutno imam onaj core temp 0.94, i tu si mi temperature na OC procesoru izmedju 35-51 kada nishta posebno ne radim. Zanima me kako bese ide taj odnos, valjda se na to sto pokazuje dodaje nekoliko stepeni ili tako neshto???

Kada je kricticna temperatura???
sta znaci to temperatura u idle???

Poslednja izmena:
U bre nislija od 2005-te na ovamo pa si mogao da na benchu nadjes sve odgovore...

idle ti je u leru, kriticna je kad je dostigla maks. propisanu vrednost ili zadanu, a odnos load/idle nema pravila, svako ima svoj jer ima puno faktora koji uticu. A programi ocitavaju kroz bios pa ako nije update odradjen iste ploce mogu pokazivati razlicite rezultate...

Ma nemoguce da nisi nigde citao o tome...

Vidim da imas ASUS P5B-E plocu,na disku sa drajverima imas najverovatnije ASUS PC Probe...iskoristi ga!
CoreTemp je dobar i mislim da je najnovija verzija 0.95 ili 0.96...a i SpeedFan nije los program.
Uglavnom lepo ti je zokish reko, svaki program ocitava temperature iz biosa...
P.S.Gledaj da ti OC-ovan procesor ne predje 60 max. 65C u full load stanju.

Bezi od PC Probe-a sto dalje... drzi se Core Temp-a.
Poslednja verzija je v0.95 (vodi racuna, nece da radi na svim plocama, puca BSOD ili resetuje).

Sto se max temperature tice - 60 i 65 stepeni je opusteno, vidi da ga drzis do 70 (mada nije problem ni ako predje nesto malo preko, narocito ako su kraci periodi, onda slobodno mozes i 80-ak stepeni, do granice throttle-ovanja - nista mu nece biti ako nije neko bas duze vreme)

Poslednja izmena:
Ovo za CoreTemp i mene zanima: na mojoj ploci blokira sistem (BSOD), pa me zanima da li ok funkcionise sa Biostarom 965 i C2D E 2160(odnosi se na 0.95 verziju)? Intel Thermal Analysys nece uopste da se pokrene, da nije potreban .net framework ili nesto sl?

na tforce 965pt cim pokrenem 0.95 restar kompa

Ja koristim Everest ultimate i u principu mi je odlično radio posao na nekoliko ploča.

batice, a ja mislim da mi se komp pregreva... budjavi Coretemp...

Ovo za CoreTemp i mene zanima: na mojoj ploci blokira sistem (BSOD), pa me zanima da li ok funkcionise sa Biostarom 965 i C2D E 2160(odnosi se na 0.95 verziju)?
Isti je slucaj kod mene sa DFI Infinity-em, dok je ta verzija bez problema radila na ASUS-ima P5B-Deluxe i P5B-E Plus.

Jednostavno, nekompatibilnost sa plocom.
Intel Thermal Analysys nece uopste da se pokrene, da nije potreban .net framework ili nesto sl?
Nema to veze sa framework-om, jednostavno na nekim plocama ne radi (opet, DFI... i opet, nekompatibilnost)

tat nece ni na biostar tforce 965pt, znaci bolje da ne pokrecem taj 0.95

meni se desavalo da mi 0.95 kuca medjutim ovaj sto sam okacio na DFI lepo radi :trust:

Ako moze neki program poput CoreTemp-a ali da moze da radi na Pentium D procesoru, bio bih zahvalan!

Meni 0.95 isto puca komp ... odmah se rastartuje ... ima li neke razlike u merenjima izmedju 0.94 i 0.95 jer mi 0.94 radi bez problema ???
Na max loadu sa orthosom na priority 9 mi je temp oc proc 58-59 za athlona 64 jel to normalno ... (mislim da jeste ali da pitam) ?

e bem ti taman sam pomislio da radi:banana: tj radio prva dva startovanja:smash: posle toga restart:crash: :( ma merim ja sa mojom everestom i 0.93 i 094 svi daju isto j.... ovaj 0.95:rtfm: :trust:

Poslednja izmena:
Davno nisam pitao neku glupost, al ajde, evo dva plitka. :p
Da nema mozda plugin za RT, ali za mereje temp na AMD proc.?
Da li mozda taj plugin za C2D moze da se upotrebi na X2?

Sorry, ali kada uopste ne pratim nista o AMD-u, osim ATI-a :)
:wave:

Poslednja izmena:
Ajd sad pitanje, core temp 0.94 mi prikazuje temperaturu 51, 46 (dva jezgra) dok mi 0.95 pokazuje 66,61???????

i ujedno da li su to visoke temperature???

Poslednja izmena:
Ajd sad pitanje, core temp 0.94 mi prikazuje temperaturu 51, 46 (dva jezgra) dok mi 0.95 pokazuje 66,61???????

i ujedno da li su to visoke temperature???

:zgran:
nemoj zej.......! Jel to samo kod Intela takve razlike u pokazivanju ili kod svih proc.?
A ja se iznenadio kad sam video koliko mi pokazuje 0.94.

To je slucaj izgleda samo kod 4300 c2d.

Isti je slucaj kod mene sa DFI Infinity-em, dok je ta verzija bez problema radila na ASUS-ima P5B-Deluxe i P5B-E Plus.

Jednostavno, nekompatibilnost sa plocom.

Ili procesorom ili sistemom, jer kod mene sa pentiumom E2160 coretemp savrseno radi.
A mozda je stvar u tome sto ja imam non-S varijantu ploce, mada to ne bi trebalo da utice na rad coretemp-a.

Ili procesorom ili sistemom, jer kod mene sa pentiumom E2160 coretemp savrseno radi.
Procesor - nije, dva probana (E6600 i E6400).
Sistem - sumnjam, nema to nikakve veze (a i sve je radilo bez problema na P5B-Deluxe).

Bukvalno, od kako sam bocnuo Infinity - TAT i Core Temp v0.95 ne rade.
A mozda je stvar u tome sto ja imam non-S varijantu ploce, mada to ne bi trebalo da utice na rad coretemp-a.
Ovo mi je tek neverovatno... ali opet - mozda... ipak Misku radi na non-S verziji.

Ne znam...

Ovo mi je tek neverovatno... ali opet - mozda... ipak Misku radi na non-S verziji.

Ne znam...

I ja sam imao iste probleme kucanja sa 95ticom, onda dosao staxm kod mene kaze probaj ovu ja probao radi i okacio je ovde? Probaj da iskljucis (ako je kojim slucajem ukljuceno) logging i skini sa vise mesta 95ticu valjda ce neka proraditi mada ito meri kao 94.

Vrh Dno