Šta je novo?

Najnoviji test firewall-a (mart 2006.)

@nemanja_scg
o tome koliko je test realan.
Videcete gore test Breakout1 & Breakout2 kad se to otvori (klikne se na naziv) moze da se downloaduje taj test (kao i svaki drugi) da svako sam testira svoj firewall, nazivi tih fajlova za testiranje su: breakout-en.exe & breakout-wp.exe
Oba fajla su trojanci!
e sad ja imam pitanje, kako je moguce da oni testiraju sa inficiranim fajlovima.

Koja Ironija ... Testiraju sigurnost i jedan od razloga je da bi bili zasticeni od trojanaca, a oni sire trojance.

poslao sam im mail, na oba mail-a koje su naveli u kontaktima, valjda ce to ispraviti.

:D:D:D
dobar vic.
da ti nisu slučajno odgovorili ?

@kUdtiHaEX
Win fw i nije baš tolko loš.
ponekad može da posluži ;)
nego on ne tretira upošte odlazni saobraćaj tako da je na testu bio onako, štosa radi.

Ok Wiz nisam obratio paznju mali nesporazum ..

Poz

Darth Zool je napisao(la):
@nemanja_scg

:D:D:D
dobar vic.
da ti nisu slučajno odgovorili ?

@kUdtiHaEX
Win fw i nije baš tolko loš.
ponekad može da posluži ;)
nego on ne tretira upošte odlazni saobraćaj tako da je na testu bio onako, štosa radi.
naravno da su mi odgovorili :smoke:
evo odgovora doslovno:

Hello,

Tanks you for your interest in firewall leak tester.

There is no virus on the website, these are false positives :
http://www.firewallleaktester.com/lktvirus.htm

There is no need to panic, the leaktests are not trojans.
If you have any doubts, you can ensure you have downloaded the correct version by comparing the MD5 of the file on your HDD with the MD5 displayed on the website.

Best Regards,
Guillaume Kaddouch
http://www.firewallleaktester.com/
France

:p

Da ne otvaram novu temu moze li mi reci iko da li su dobri ovi rezultati sa slike dole. Pretpostavljam da bi trebao da zatvorim nekako ona 3 porta na dnu slike pa ako mi neko moze reci kako bio bih mu zahvalan. Inace koristim Outpost Pro poslednju verziju (ne beta).

Prilozi

• snap004.jpg
    snap004.jpg
    219.6 KB · Pregleda: 80
@nemanja_scg
huh, mislio sam da si se samo šalio :D:D:D

inače test i treba da deluje kao da je trojanac i da pokuša (ilegalno ;) ) da izađe na net.
štos i jeste u tome.

jock, shto bih se shalio :D znam da sam ispao shashav, ali shta cu kad nisam znao, ja hteo da ucinim dobro delo :)

sad je jasno ;)

@nemanja_scg
ma, ok ;)

wiz011 je napisao(la):
Inače, Jetico radi odlično, ali je stvarno zamoran... Na OS-ovima NT tipa bezmalo svaki program petlja sa nekim mrežnim komponentama i Jetico stalno kuka da li da to odobri. Kako ja mogu da znam da li će neki program raditi kako valja ako zabranim? Isto je i sa "system hook" i "hidden window". No, posle par dana će verovatno stvari doći na svoje mesto. Još nisam isprobao kako se ponaša sa P2P programima.

Najviše me je iznenadilo to što Winamp (iako mu je disejblovano sve što se tiče izlaska na mrežu) prilikom starta pokušava da se poveže na 207.210.67.146. ZA ovo nije prijavljivao.

Tek ces da vidis sta je sve ZA propustao :wall:

ATI` je napisao(la):
Tek ces da vidis sta je sve ZA propustao :wall:
Neću... Pošto sam isključio Jetico i ponovo uključio ZA. Ja u životu imam još neka posla osim podešavanja firewall-a i stvarno nemam vremena da svaki dan potrošim sat vremena na Jetico.

A objasniću i zašto sam ga penzionisao...

Prompt "access to network" odnosi se na pozivanje neke mrežne komponente a ne na aktuelni izlazak na mrežu. Bar 80% programa rutinski poziva ovakve komponente a bar 20% programa uopšte ne može da radi ako im se ovo ne odobri. Ispitivati koji programi mogu da rade a koji ne u slučaju zabrane mučan je i dugotrajan posao i u praksi jedino što čovek može je da svim programima koje koristi ovo odobri (ili bar većini). No, koje su posledice?

Program X je tražio "access to network". Sav e-mail saobraćaj se proksira preko AV programa. AV mail proxy-ju je, naravno, odobren i izlazak na mrežu i uspostavljanje izlazne konekcije sa serverima.

U slučaju da programu X odobrimo "access to network" (obratite pažnju, to nije izlazak na mrežu niti na Internet, samo pozivanje neke mrežne komponente OS-a) taj program u svakom trenutku može poslati e-mail preko AV proksija a da Jetico uopšte ne reaguje na ovu akciju. Ovo je provereno i za mene je bilo sasvim dovoljan razlog da Jetico ode u penziju. Dakle, huper-super Jetico dozvolio je programu kome uopšte nije bio odobren izlazak na Internet da bez ikakvog obaveštenja, upozorenja, prompta... pošalje e-mail.

S jedne strane preterana zaštita, s druge strane kao posledica tog preterivanja - nikakva zaštita.

Poslednja izmena:
Kaspersky kod mene ih nije video kao trojance a on je jako sumnjicav...

A kakva imate iskustva sa hardverskim fajervolovima tipa NV Active Armor?
Ja ga imam na kompu i dosta dobro radi..

Nazad
Vrh Dno