Šta je novo?

Najnoviji Skyvision ili Xoro

Serbianboss

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
360
Pozdrav svima,

nameravam da kupim dvd divx plejer, ali ne znam koji je bolji od ova 2 modela.
Napominjem da me zanima neke od ova dva i nijedan drugi

Najnoviji Sky vision sa fm tunerom ili

Xoro ( mislim da je verzija 402).

Koji od ova 2 modela preporucujete?

Najbitnije mi je da moze da cita divx filmove sa odvojenim titlom(SRT,SUB,TXT) i da ima nasa slova.

pozdrav

ja bih glas dao skyvision-u

ok, dalja misljenja?

Da li ova ova citaju nasa slova i da li mora titl da bude slepljen u filmu ili ne?

xoro... ja imam 415, koji je prakticno isti kao 402 (ovaj moj nema karaoke)...

skyvision ima ono "dugme" sto sija ko omanji reflektor, pa bas iritira u mraku... plus, ima i malo "labava" vratanca... uz to se pravi kod nas (u Beranama)...

xoro cita nasa slova (ukljucujuci i cirlicu!), a titl moze da bude bilo kog imena i da se nalazi u bilo kom folderu...

xoro, jer dovoljno uzeti 415 model, sta su to karaoke?

I da li postoji sivi xoro ili samo crni

pozdrav

ipak bi se odlucio sa xoro samo ne znam koji model. Sta je bolje hsd 402 ili hsd 415.
Znam da ovaj 402 podrzava karaoke, da li je to jedina razlika.

pozdrav

Sačekaj da se pojavi novi Xoro 4000 i uzmi njega, ima Zoran chipset, čita sve divx-e (QPEL i GMC), ID3 Tagove, i ima kvalitetniju sliku u odnosu na 415. Pride ima i čitač memorijskih kartica.

Kupi philips dvp630 ili 632 i nemas sta da brines, imaces upgrade firmware, ima nasa slova sva bela na providnoj traci (mislim da podrzava i cirilicu) i plus imas na netu izmenjen zadnji firmware gde su slova zuta i velika sa crnim obrubom. Procitaj temu o philipsu 630 na elitesecurity.org. Kosta oko 100 evra (malo manje).
Moj savet ti je da ne kupis nepoznate marke jer tesko da ces imati ozbiljnu podrsku na netu koja je jako vazna kada su u pitanju DivX kodeci koji se stalno menjaju, i niko ne moze da kaze da ce vise trajati skyvision od philipsa, procitaj samo na elitsecurity koliko se ljudi zalilo da im plejer ne izbacuje disk.
Jedina mana je sto nema 5.1 zvuk (ili ima samo preko optickog izlaza, nisam siguran) i ima ESS chip koji ne cita QPEL i GMC, isto kao i sky i ostali.
Sto se tice izgleda ne moze da se uporedi ni xoro ni skyvision ni ovaj novi TrioTec DXM-1000 (kojeg hvale) sa njime, manji je i lepsi.

Poslednja izmena:
Ja sam planirao da kupim Xwave 9200 ali posto ovaj plejer nema podrsku za DivX 6 kao ni ostali DVD/DivX plejeri odlucio sam da malo sacekam. Predpostavljam da ce uskoro vecina novih filmova biti radjena ovim kodekom a posto na DivX gledam samo najnovije filmove ne vidim razlog za kupovinu plejera.

Pozdrav svima
Moram malo da se umesam da znate da vecina DVD DiVX playera sa Mediatek chipom ima podrsku za DiVX 6 tj pustaju ga BEZ PROBLEMA, a medju njima je i XWave 9200, Sky 963, Sky, Pioneer 470, 570,575,380 i mnogi drugi, a ujedno su MTK chipovi trenutno najsavrseniji i "imaju" najvise mogucnosti, mozda ce novi SunPlus chipovi to promeniti, ali i MTK ima novi chip, pa cemo videti u buducnosti, ali jedno je sigurno da ESS chipovi pripadaju proslosti
Pozdrav

Hvala ti na ovoj informaciji. Evo jos jednog razloga za kupovinu DVD/DivX plejera.

Phoenix257 je napisao(la):
Pozdrav svima
Moram malo da se umesam da znate da vecina DVD DiVX playera sa Mediatek chipom ima podrsku za DiVX 6 tj pustaju ga BEZ PROBLEMA, a medju njima je i XWave 9200, Sky 963, Sky, Pioneer 470, 570,575,380 i mnogi drugi, a ujedno su MTK chipovi trenutno najsavrseniji i "imaju" najvise mogucnosti, mozda ce novi SunPlus chipovi to promeniti, ali i MTK ima novi chip, pa cemo videti u buducnosti, ali jedno je sigurno da ESS chipovi pripadaju proslosti
Pozdrav

svi dvd divx pleyeri bi trebalo da puste divx6 ali ne mogu da pustaju menije koji su radjeni u ovom kodeku. Izvor www.divx.com

Vecina njih ce moci da pustaju divx6, samo ce biti potreban upgrade firmware

Pa to je ono sto mene interesuje. Da li ce trebati firmware ili vec sada mogu DVD/DivX plejeri da pustaju DivX 6. Prema Phoenix-u257 plejeri vec sada mogu da pustaju DivX 6. Sto se tice upgrada firmwara slozio bi se sa onim sto je napisao matrix77. Vlasnici Xwave 9200 su firmware koji omogucava veca slova cekali skoro godinu dana, dok Xwave 9100 cini mi se da i dalje nema ovu podrsku. U svakom slucaju treba pre kupovine isprobati koje su sve mogucnosti plejera koji kupujete.

na divx sajtu su rekli da bi ovi sadasnji dvd divx plejeri trebalo da pustaju divx6. Ako neki ne pustaju onda jednostavno update firmware i to je to

DivX 6 bi trebalo da radi u svim plejerima koji su pustali DivX 5.

Poslednja izmena:
Zdravo svima
Sto se tice DiVX6 on PROVERENO RADI NA MTK chipovima i bez upgrade FW, sa upgrade FW playeri ce moci da citaju i Menije napravljene sa ovim codecom, a sto se tice FW za 9200 ko nije zadovoljan trenutnim FW neka mi se obrati na e-mail, poslacu mu prepravljeni FW za 9200 sa dosta poboljsanja (mogucnosti promenom slova, podrskom za Packet Bit Stream, svaki XVID bez trzanja itd)
Pozdrav ,)

Alexandar je napisao(la):
Sačekaj da se pojavi novi Xoro 4000 i uzmi njega, ima Zoran chipset, čita sve divx-e (QPEL i GMC), ID3 Tagove, i ima kvalitetniju sliku u odnosu na 415. Pride ima i čitač memorijskih kartica.

Xoro HSD 4000 nema podrsku za DTS.
Link:
http://www.movie-player.de/modules.php?name=News&file=article&sid=215
Sajt je na nemackom i pri kraju teksta gde se navode negativne osobine pise
"Kein DTS-Decoder" sto znaci da nema DTS dekoder.
Interesuje me da li neki od Xoro plejera ima provereno podrsku za DTS.

@Alexandar
Da li je ovaj Xoro 4000 kucni bioskop ili dvd\divx player,i kada bi trebalo da se pojavi nisam ga nasao na Xoro-vom sajtu?

Moze li mi neki reci da li Pioneer 470 i 575 citaju ID3 tag i koji chip imaju MTK ili neki drugi,odnosno da li ce moci da citaju taj Divx6 i recimo nero codec???

Pioneer 470 i 575 imaju MTK 1389DE ili MTK1389FE verziju chipa i razlika je u audio mogucnostima i citaju ID3 Tag, a za njih imas i prepravljene FW na NET-u koji rade savrseno.
Sto se tice NERO codeca stvari stoje da ce najverovatnije MTK chipovi moci da ga pustaju uz upgrade FW, jer je on u stvari veoma slican DiVX6 koji je zastupljeniji (i kod dvx6 se moze namestiti vise titlova, audio traka pa cak i meni)
pozdrav

nebomilo je napisao(la):
Xoro HSD 4000 nema podrsku za DTS.
Link:
http://www.movie-player.de/modules.php?name=News&file=article&sid=215
Sajt je na nemackom i pri kraju teksta gde se navode negativne osobine pise
"Kein DTS-Decoder" sto znaci da nema DTS dekoder.
Interesuje me da li neki od Xoro plejera ima provereno podrsku za DTS.

Kratko i jasno...

1. DTS je napravljen da bi bio nesto kvalitetniji od DD-a, tj. AC3-jke.

2. Ako ti treba dekoder na DVD plejeru, to znaci da nemas receiver, vec neki komplet zvucnika na kom nema teorije da provalis razliku izmedju ova 2 standarda.

3. Nisam naisao ni na jedan DVD koji je bio u DTS formatu, a da na istom nije bilo i AC3 zvuka.

4. Retko, ali stvarno retko, se desi da namerno stave malo losiji AC3 zvuk, recimo ono sto se najlakse primeti - slabiji bas, tj LFE kanal, pa da se cini da je inferioran u odnosu na DTS.

Zakljucak izvuci sam...

OK, sve je to meni poznato. Samo me interesuje da li neki od Xoro plejera ima podrsku za DTS makar to bilo i samo zbog 4. stavke koju si naveo.

Jos nesto u vezi sa Pioneer 470 i 570,da li oni citaju kompletne nazive mp3 foldera i fajlova(ciji je naziv velike duzine) i isto tako kolika je maksimalna duzina naziva filma i titla, ili samo prvih 10-ak kao sto je slucaj sa recimo Xoro modelima.
Nero codec citaju Xoro 402plus i 415 modeli(oni valjda imaju isto MTK chip), obzirom da Pioneer stalno izbacuje upgrade FW-a cudi me da do sada nisu izbacili neki koji bi omogucio citanje NERO codeca...

Inace koliko se sad krecu cene Pioneer 470 i 570 modela, nesto ih nisam vidjao u skorije vreme po oglasima?

I na kraju sta covek da uzme? Pioneer 470/570 ili Xoro 415? Sto vise citam sve sam vise zbunjen :D
I da li kod Pioneera i Xoro-a nazivi subtitlova moraju biti isti kao i naziv filma?

Nazad
Vrh Dno