Šta je novo?

Najnoviji Skyvision ili Xoro

Jos nesto u vezi sa Pioneer 470 i 570,da li oni citaju kompletne nazive mp3 foldera i fajlova(ciji je naziv velike duzine) i isto tako kolika je maksimalna duzina naziva filma i titla, ili samo prvih 10-ak kao sto je slucaj sa recimo Xoro modelima.

U medjuvremenu sam proverio za Pioneer., nazalost maksimalna duzina je 14 karaktera za mp3 fajlove i foldere!

Zoni ili neko drugi, kolika je kod Xoro-a maksimalna duzina?

P.S. Kome je sve crko Xoro u garantnom roku, da nije ista situacija kao sa Sky Vision-om???

Munja je napisao(la):
U medjuvremenu sam proverio za Pioneer., nazalost maksimalna duzina je 14 karaktera za mp3 fajlove i foldere!

Zoni ili neko drugi, kolika je kod Xoro-a maksimalna duzina? ?
slicno kao kod pionira (ne mogu da se setim tacno - samo sam jednom pustio mp3 na Xorou - ali mislim da je nesto izmedju 10 i 15 karaktera)

A sto se tice crkavanja, i slicnih problema, kakva je tu situacija sa Xoro player-ima, konkretno ovih novijih 415 i 402+????

Dobro nije tebi, a ostalima???

P.S. Ti si mozda ubo dobar primerak :)

ZoNi je napisao(la):
@ miodragz: nisam siguran, ali sam tako cuo na vise mesta...

@ munja: ja imam 415 i nije crkao :)

Eto posto sam relativno blizu Berana ja cu preuzeti na sebe da ispitam ima li istine...

Mikeli

Eto neko je pomenuo Xwawe 9200 koji sam ja planirao da uzmem. Jedan prijatelj mi je preporučivao neki "Fenner" koji je tu sa cenom a po njemu je bolji. Eto ti sad!!! :wall: Vidim da hvalite Xoro, ali ja bih se zadržao na vašim mišljenjima u vezi ova dva Playera. Da li se isplati dati za njih oko 60€ ili ne? :trust:
Pozdrav. :wave:

Delija je napisao(la):
Kratko i jasno...

1. DTS je napravljen da bi bio nesto kvalitetniji od DD-a, tj. AC3-jke.

2. Ako ti treba dekoder na DVD plejeru, to znaci da nemas receiver, vec neki komplet zvucnika na kom nema teorije da provalis razliku izmedju ova 2 standarda.

3. Nisam naisao ni na jedan DVD koji je bio u DTS formatu, a da na istom nije bilo i AC3 zvuka.

4. Retko, ali stvarno retko, se desi da namerno stave malo losiji AC3 zvuk, recimo ono sto se najlakse primeti - slabiji bas, tj LFE kanal, pa da se cini da je inferioran u odnosu na DTS.

DTS se takodje kodira u AC3 ali sa visi bit-rate-om.
Stim u vezi, malo si se nalupao u tackama 1. i 3. ;)

1. DTS jeste bolji od DD, ali su oba u AC3

3. Jedini obavezan je stereo, a pored njega moze ili DD ili DTS. Retko kad oba. Ako ima i DTS i DD, onda je DD uradjen jako slabo i stoga se na tim diskovima oseca velika razlika u korist DTS-a.

Samo da se nadovezem na Xoro i druge dvd playere, da li po vasem misljenju dvd player moze da zameni stare cd playere, odnosno da li isti mogu da odu u penziju i sve sto je vezano za audio reprodukciju moze da zameni dvd player ili dvd samo dobar za filmove dok za svakodnevno maltretiranje sa audio diskovima nije preporucljivo...

Da, umalo da zaboravim da li moze neki dvd player (za Xoro i Pioneer znam da ne mogu, potvrdjeno) da pustaju mp3 i audio diskove bez paljenja tv-a, znaci samo da bude ukljucen dvd player (nacuo sam da mogu neki Philips-ovi modeli ali ne znam koji)???

DVD plejeri generalno imaju vrlo jeftine DAC-ove, pa ne predstavljaju konkurenciju CD plejerima, sto pogotovo dobija na tezini sa obicnim stereo pojacalima. Na receiverima mozes da koristis njihov DAC, al' to je opet slabijeg kvaliteta (naravno, ne toliko osetno) od kombinacije CD plejer + stereo pojacalo.

Kako to mislis da ne moze bez TV-a? Ubacis disk, zapamtis sta treba da ispritiskas i uzivas... :)

Sasa je napisao(la):
DTS se takodje kodira u AC3 ali sa visi bit-rate-om.
Stim u vezi, malo si se nalupao u tackama 1. i 3. ;)

1. DTS jeste bolji od DD, ali su oba u AC3

3. Jedini obavezan je stereo, a pored njega moze ili DD ili DTS. Retko kad oba. Ako ima i DTS i DD, onda je DD uradjen jako slabo i stoga se na tim diskovima oseca velika razlika u korist DTS-a.

Nisi u pravu, DTS je različit sistem kodiranja od AC3-a. Oba su lossy codec-a, ali DTS ima i svoju lossless varijantu.

ZoNi je napisao(la):
ajde! i mene to bas interesuje!!!

Proverio sam indirektno, znam ljude iz jedne Veleprodaje koji distribuiraju
SKY Vision i dobio sam informaciju da je smer kretanja konkretno ovih DVD Playera iz Srbije u Crnu Goru, onda je logicno da se ne sklapaju dole pa salju u Srbiju, pa uvoze ponovo u Crnu Goru? Ili je kod nas mozda sve logicno?

Znam momka iz Beograda koji je dovozio najlon carape iz Beograda u Tuzi kod Podgorice i prodavao te carape Beogradjanima koji su dolazili u organizovanim shoping turama...Logicno?

Mikeli

Sky Vision i ne pravi bas probleme kao sto se prica

Poznajem osmoro ljudi koji imaju SkyVision (onaj bez FM tunera), i nikome se nije jos nista kvarilo (kupljeni su svi pre oko godinu dana). Tako da ona prica kako je loseg kvaliteta ne pije vodu. Kolko para, tolko muzike. Sto se tice nekih drugih "sitnica" tice, istina je da ima odvratan meni, lose barata sa MP3 (Mora redom da se slusa, nema shuffle nad celim diskom) ...
Inace samo da napomenem, da jos nisam naleteo na film koji nisam mogao da odgledam.

Alexandar je napisao(la):
Nisi u pravu, DTS je različit sistem kodiranja od AC3-a. Oba su lossy codec-a, ali DTS ima i svoju lossless varijantu.

Naravno da nisam pravio DTS, tako da znam samo ono sto sam procitao/cuo.
Ko god je pomenuo DTS i rekao kako je kodiran rekao je AC3 (Audio Codec 3. treci po redu koji su smislili, simpaticno, kao i WD 40 :)) ali 768-1536kbps i jos par fora, dok je DD priblizno duplo slabiji cak i na onim naslovima koji imaju samo DD zvuk. Kad je i DTS i DD prisutan, razlika je mnogo veca.

Zavisi, Sasa, imam par koncerata na kojima je DD zvuk bolji (jasniji, cistiji i izrazeniji basovi), a takodje i par komada na kojima DTS zvuk nije bas najbolje sinhronizovan (Recimo Iron Maiden - Rock in Rio).

Kako to mislis da ne moze bez TV-a? Ubacis disk, zapamtis sta treba da ispritiskas i uzivas...

Pa mislim da ne moram svaki put da palim tv kad hocu da pustim mp3 ili audio disk na dvd playeru, da moze da dvd player prikaze na svom displeju sadrzaj diska, neka goto funkcija ili nesto tome slicno...ne znam ni sam,nego znam da neki kucni bioskopi all-in-one to mogu, a neko mi je rakao i da to mogu i neki Philips modeli, ali nazalost ne znam koji...

Aha, mislis na sadrzaj... To jos nisam video... :trust:

Munja je napisao(la):
Da, umalo da zaboravim da li moze neki dvd player (za Xoro i Pioneer znam da ne mogu, potvrdjeno) da pustaju mp3 i audio diskove bez paljenja tv-a, znaci samo da bude ukljucen dvd player (nacuo sam da mogu neki Philips-ovi modeli ali ne znam koji)???

Od Xoro plejera ovu mogucnost ima Xoro HSD 4000. Na www.xoro.co.yu je 21.06.2005 stajala informacija da ce se ovi plejeri uskoro pojaviti na nasem trzistu da bi ubrzo ova vest bila obrisana. U veleprodaji su mi rekli da ovaj plejer ima probleme sa titlovima tako da ga za sada nece uvoziti.
Sto se mene tice trenutno sam odustao od kupovine plejera. Cekam da se na jesen pojave novi modeli.

Dobio sam pre dve nedelje od verenice DVD/DiV-X player QUART :smoke:
Odlichno radi, chita sve zhivo ima 5.1 izlaz, pushta ziku bez TV-a :p
Cena? Sitnica ;)

PS: Chuo sam se sa ortakom pre par dana. Crk'o mu Xoro u garantnom roku :-devil-:
Quart u sluchaju kvara u garantnom roku menjaju novim bez problema ;)

@nebomilo
Ovaj Xoro HSD 4000 na ovom gore sajtu nigde ne nadjoh, a ne vidim zasto je on nesto specijalan pa ga treba cekati. A zasto bi cekao jesen, sada na trzistu cak ima i previse dvd plejera, ne vidim da ce nesto da se poboljsa situacija do jeseni... Ako tako gledas onda ne bi nikad trebalo da se kupi, jer ce uvek kasnije nesto bolje da izadje...to me najvise i nervira kod tehnike, cim kupim nesto odmah se za iste pare pojavi nesto bolje.
Nego sad sta je ciniti, a to je da treba od ovoliko plajera na trzistu izabrati pravi, odnosno odvojiti zito od kukolja...ali nazalost to nije nimalo lak zadatak...

@kiza_m
Mora da ti je verenica neki hi-tech ekspert cim je tako lako ubola pravi dvd, ja ovde pokusavam vec 2 godine da nadjem pravi dvd plejer i cim pomislim da sam ga nasao i odabrao pravi, ono se ispostavi ili da naprasno svima poceo da crkava, vise se ne proizvodi ili ga nema kos nas u prodaji...

Salu na stranu, kako rece da se zove taj plejer QUART, sta je to neki kinez (verovatno), koji model je u pitanju i koja je cena, naravno ako nije tajna (ako ti je verenica uopste rekla :d)

Poslednja izmena:
Jeste Kinez ali narucheni ;) Izvesni Makedonac zgrnuo brdo love otisho u Kinu sa specifikacijom komponenti i dizajnom uredjaja, naruchio zheljenu kolichinu i posle nekog vremena dobio robu na adresu u Makedoniji :trust:
Cena je 48eura, a do kupovine je doshlo sasvim sluchajno (njen shkolski valja uredjaj u Beogradu) :smoke:

Munja je napisao(la):
Ovaj Xoro HSD 4000 na ovom gore sajtu nigde ne nadjoh, a ne vidim zasto je on nesto specijalan pa ga treba cekati.

Evo ti nekih podataka o ovom plejeru:
Xoro HSD 4000
DVD Plejer multi-formata je nova generacija. Pored opštih DVD, VCD, SVCD i audio CD formata, Xoro HSD 4000 podržava i veći broj MPEG-4 formate, i naravno tu se podrazumeva i Nero Digital. Jedan dodatni biser Xoro HSD 4000-a je integrisan čitač memorijskih kartica. Tako bez dodatne opreme može da reprodukuje fotografije, video- i kompresovane audio formate.
Osobine
reprodukuje DVD, MPEG4 (neke MPEG4 formate sa GMC podrškom) XViD, Nero
Digital (standardni), SVCD, VCD, Audio-CD, wma, CD-R(W), DVD-R(W),
DVD+R(W), JPEG foto-CD, Kodak slike-CD
Pomoću YUV izlaza ima odličnu sliku sa progresivnom očitavanjem.
Ugrađen čitač memorijskih kartica podržava CompactFlash I/II, MMC, SD, SmartMedia i Memory Stick kartice
PAL and NTSC reprodukcija
U dodatnoj opremi ima skart kabel, ili trožilni AV kabel i daljinski upravjač
Ima Scart, composit video (CVBS), s-video, optički i koaksialni digitalni izlaz
Ugrađen zaštita od dece
Slušanje MP3 muzike možete upravjati nezavisno od TV ekrana
Mogućnost obnavjanje softvera preko CD-a
Dodatno se dobije Nero Recode CE softver na CD-u (za PC upotrebu)
Integrisan Dolby Digital 5.1 dekoder sa analognim 5.1 izlazima
Moguće boje su siva i crna
Inace ovaj plejer nema podrsku za DTS sto je u mom slucaju nedostatak.

Munja je napisao(la):
A zasto bi cekao jesen, sada na trzistu cak ima i previse dvd plejera, ne vidim da ce nesto da se poboljsa situacija do jeseni...

Znam da cekas 2 godine da kupis plejer ali budi malo optimista. :)

Munja je napisao(la):
Ako tako gledas onda ne bi nikad trebalo da se kupi, jer ce uvek kasnije nesto bolje da izadje...to me najvise i nervira kod tehnike, cim kupim nesto odmah se za iste pare pojavi nesto bolje.

Upravo tako. Zato ja i cekam da se na jesen pojave novi modeli jer svi aktuelni su proslogodisnji.

Oznaka modela QUART DVD playera je QT-986.
PS: Ima i DTS :smoke:

Dekoder ili samo pass-through, posto mnogi lepe nalepnice na kutiju, kad ono corak...? :)

@nebomilo
Pazi koliko vidim(mozda gresim) ovaj novi Xoro HSD 4000 za razliku od 402+ i 415 ima samo citac memorijskih kartica(kome to jos treba) i ovu mogucnost pustanja mp3 fajlova bez tv-a, sto znaci da su manje vise isti...
Sad nedostatak podrske DTS-a je velika stvar, da li 402+ i 416 podrzavaju DTS?
Jos nesto da li neko zna kada ce se pojaviti kod nas u prodaji ovaj HSD 4000 model (tacno vreme, ne otprilike)?

@kiza_m
Ako je tacno to sve sto kazes za ovaj Quart, onda je on za ti 48 eura best buy, ali opet te shang-cung marke neproverene mi se nikako ne kupuju, jer volim da kupim kvalitetnu stvar,jer se na licnom primeru pokazalo mnogo puta da jeftinija stvar u startu ispadne na kraju skuplja...nazalost, ali opet cena od 48 eura nema konkurenciju :)

Mislim da XORO nudi najbolji odnos cena-kvalitet, jer ipak je Xoro neki brand i ime, dobro nije kao Pioneer ili Philips, ali je dosta jeftiniji i sto mi se najvise svidja za razliku od Pioneer-a i Philips-a ima analogni 5.1 izlaz tako da nije potreban dodatni dekoder, koji kosta boga oca!

Serbianboss je napisao(la):
i na kraju uzeh xoro 415 :d

Nadam se da ces proci bolje od svojih savetodavaca, svima je barem 1 model crkao pa su isli na garanciju, sa izuzetkom Zonija ;)

Nazad
Vrh Dno