Interesuje me koliki su stvarni gubici u radu najnovijih procesora na AM2 plocama u odnosu na svoje prirodno okruzenje...neku AM2+, AM3 plocu. Postoje li neki testovi na netu vezano za ovu temu?
Ima li na netu neka lista AM2 ploča na koje može da se gurne AM2+ (AM3) procesor?
Razlika postoji zbog razlicite vrste memorije ddr2-ddr3 i latencije,iskljucivo
Ja sam potpuno siguran u ono što pišem. Ovo iznad što si postovao da "ja tvrdim" ja nisam napisao ni u jednom mom postu na ovoj temi (to pismeni umeju da pročitaju). Ajde citiraj gde ja to "tvrdim" da nema razlike između single, dual i quad procesora? Je'l ti razgovaraš sam sa sobom,ili šta...?! Drugo, "davati savet" čoveku će na AM2 ploči videti dramatično ubrzanje ("dvae's posto, al' nemoj da me držiš za reč") ako npr. zameni svoj dual core 65nm sa dual-core 45 nm je u najmanju ruku zlonamerno. Zašto bi neko prvo kupovao ploču koja "vozi" ograničen broj procesora, pa zatim novi procesor, da bi posle shvatio da je trebao odmah da kupi i novu ploču ..Drugim rečima ja preporučujem čoveku (što on, naravno, ne mora da sasluša, svako je gazda svojih para), da ne dira ništa za sada ako mu konfa "radi posao",a ako hoće da vidi i subjektivno ubrzanje da uzme AM3 ploču sa DDR3 memorijom i 45nm cpu. I još jednom te molim da citiraš gde ja to tvrdim "da je isto single i dual-core" ili ti to izvrćeš tuđe postove samo da vodio besmislenu raspravu i skupljao "količinu" poruka...? Sve te varijante, AM2, AM2+, AM3 sam lično probao i ne treba mi nikakav savet od tebe, veruj mi...
A postovaću kad mi se postuje, suzdrži se od nabeđivanja drugih i šupljih priča, molim te..
Aj' u zdravlje još jednom
Subjektivno nikakvi. Objektivno, dakle na na sintetičkim testovima, postoje razlike. U testovim realnih aplikacija za svaki dan opet nikakvi, za neke "ozbiljnije" softvere postoje razilke. Opet, nema logike na staru ploču stavljati novi cpu. Za svakodnevno "blejanje" po internetu i čukanje teksta, gledanje filma itd. dobar je i svaki AM2 cpu, zar ne..?
U pitanju je bila starija ploca Ga-m56s-s3 i procesor Athlon II X2 250. Inace, imao sam Athlona 1620le, a sada je novi procesor X2 250.U svakom slucaju oseca se razlika u performansama, narocito se vidi razlika u Everestovom testu procesora gde je ovaj novi dao 3 puta bolje rezultate, a i u 3dmark06 testu, vec zastarele Asus 3650 top, znatno su vece vrednosti. Sve u svemu zadovoljan sam i mislim da nisam pogresio ovakvim upgrade-om, pogotovu sto mi je racunar vise za internet, multimediju![]()
ja sam imao biostar plocu koja je podrzavala procesor do max AMD 5200+ al sam radi zezanja jedan dan stavio AMD Phenom x3 720 i radio je savrseno samo nije pokazivao u sistemu model procesora al sva tri jezgra su radila...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari