Šta je novo?

Najmanji USB flash? Po dimenzijama, ne po mb :)

Nikolani

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2003
Poena
619
Daklem zanima me koji je najmanji USB flash a da moze da se kupi kod nas, kolko kosta i gde? od 128 ili 256mb, pozeljno da bude 2.0.
Ono "najmanji" se naravno odnosi na dimenzije samog uredjaja.
Moze i MP3 varijanta, ali pretpostavljam da su manji oni modeli bez playera.

Svi saveti dobrodosli :)
Hvala

Poslednja izmena:
ubedljivi best buy je canon (jedan je od najmanjih i najbrzih)

Najmanji je ovaj sto ja imam :D
Dimenzije su 3cm duzina,2-3mm debljina i jos oko 1,5cm sirina....
Inace u pitanju je PQI Intelligent Stick 2.0 (jeste USB 2.0) i kapacitet mog je 512MB,a imas svih velicina......
Evo ti na netu review http://www.extrememhz.com/Intellistick20-p1.shtml

Tih malih PQI je svojevremeno bilo u Computerlandu

Canyon nije ni blizu najbrzih, njega TwinMos MobileDisk II npr. (koji je ruzan do bola takodje, canyon je prelep) jede za doruchak...
Kopiranje fajla od 150 Mb (restart posle svakog testa, zbog kesha)
canyon 5Mb/s TwinMos 7Mb/s pa ti vidi :d

A PQI je definitivno najmanji, imaju ga u complandu npr.

Ovaj PQI je stvarno bruka mali, ali izgleda mi kao da na njemu pise SLOMI ME :)
Stvarno, u cemu se to malo cudo nosi? Ovako izgleda totalno nezasticeno.

Canyon Rubber stvarno izgleda super, mada je daleko veci od ovog PQI. Gde ima Canyon kod nas da se nadje?

Stvarno, u cemu se to malo cudo nosi?
Pa ima plasticno kuciste odnosno omot u koji ga ubacis....ja sam uzeo 512MB i dobio plasticnu opnu za 2 komada....
Prosto te navlace da kupis jos jedan :D

Poslednja izmena:
Nikolani je napisao(la):

Canyon Rubber stvarno izgleda super, mada je daleko veci od ovog PQI. Gde ima Canyon kod nas da se nadje?

Mogli su kod nas da se nađu i drugi Canyon modeli, znatno tanji od gumenka ;)

Da ne otvaram nov thread.
A koji su najbrzi? I jel se isplati uzimati neke od 1GB???

Filip je napisao(la):
Da ne otvaram nov thread.
A koji su najbrzi? I jel se isplati uzimati neke od 1GB???
DA:
1. Ukoliko se bavis bas ozbiljnom spijunazom
2. Nemas na sta da potrosis pare
3. Ako se (samo)otplati (kao kapitalna investicija) za mesec dana
:D
Sada bez zezanja,obzirom na ne malu cenu morao bi da mu nadjes primenu,u suprotnom je po meni cisto bacanje para ili zabava u vidu prenosa DIVX-a od ortaka i sl.Za tu vrstu igranja bolja varijanta je 2.5" HDD+external box USB2.0 (Firewire).Tako sam sebi resio sve muke sto se tice prenosa velike kolicine podataka.

mihailo je napisao(la):
DA:
1. Ukoliko se bavis bas ozbiljnom spijunazom
2. Nemas na sta da potrosis pare
3. Ako se (samo)otplati (kao kapitalna investicija) za mesec dana
:D
Sada bez zezanja,obzirom na ne malu cenu morao bi da mu nadjes primenu,u suprotnom je po meni cisto bacanje para ili zabava u vidu prenosa DIVX-a od ortaka i sl.Za tu vrstu igranja bolja varijanta je 2.5" HDD+external box USB2.0 (Firewire).Tako sam sebi resio sve muke sto se tice prenosa velike kolicine podataka.
Pa sad, spijunaza se uvek isplati :D
Jos ako bih nasao neki komp. sa zaista vrednim podacima isplatio bi mi se taj USB koliko jos isti dan :d

Nego, koliko te je kostala ta kombinacija za HD??? Ja sam to kao gledao, ali nista konkretno nisam nasao. Bilo je nesto u NT-u, od ViPower-a? Da li si slucajno to kupio i kako radi?

Nego, ostaje moje pitanje koji USB modeli (256mb) su najbrzi? (Odustao sam od 1 GB, kazu u DB-u da nema sta nisu maznuli od podataka :D :D :D )

Nikolani je napisao(la):

Kad malo bolje razmislim, ipak ga ne bih uzeo jer bih ga izgubio u roku od par sati. I ovaj koji imam, a prilično je veći često zaboravljam.

ivo.r je napisao(la):
Kad malo bolje razmislim, ipak ga ne bih uzeo jer bih ga izgubio u roku od par sati. I ovaj koji imam, a prilično je veći često zaboravljam.

Apel: Kupite torbice :D i pamet u glavu :p

Canyon modeli su stvarno OK. Imam 2 komada od po 256Mb. Video sam i malo radio sa nekim PQI-jem i sa josh nekim FD-om kome nisam ni video ko ga proizvodi. Sve u svemu izmedju ova 3 FD-a nije bilo ne znam ni ja kakve spektakularne razlike u radu (kopiranje od po par desetina MB-a). Svi su bili 2.0 i svi od po 256Mb. Meni samo ovaj Canyon odgovara jer je gumiran i stvarno je lep. MANA: Posle odredjenog vremena kapica se sve lakshe i lakshe svlachi pa na kraju veoma lako i sama spada :( Nekako cu morati da reshim ovaj problemchic :)

Nazad
Vrh Dno