Šta je novo?

Najmanja Klima

big

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
619
Koja je najmanja klima (tip klime) koja se kod nas moze kupiti i koja je njena cena. Treba mi za moju sobu, pa sto manje i sto jeftinije to bolje>

"7" mislim,ali neznam ko ih sada nudi,pitanje je koliko se isplati uzeti nju

A gde ima 7 a da je split sistem...necju da sobu pretvorim u pecjinu bez zrachka sunca :D

Raspitaj se u Genel-u. Oni su ovlasceni distributeri Housel i Panasonic klima uredjaja.

vidard je napisao(la):
Raspitaj se u Genel-u. Oni su ovlasceni distributeri Housel i Panasonic klima uredjaja.

Kazhu da nemaju 7btu split. samo prozorske nude. Hausel je ******. Postoji LG 7 split al ga nigde nama.

isnogood je napisao(la):
Kazhu da nemaju 7btu split. samo prozorske nude. Hausel je ******. Postoji LG 7 split al ga nigde nama.

Ne znam... Cuo sam da su Matsushita kompresori jedni od boljih.
Pozdrav!

na zalost velicina klime nije srazmerna ceni i to samo zbog ponude i traznje, tj na nese trziste dolaze male kolicine manjih klima bar 80 posto su 12 a sve ostale 20% tako da i ako nadjes manju a veoma tesko se nalaze razlika u ceni ce biti maksimalno 50€. (recimo 7 u odnosu na 12)

Hauselova prozorska 5 je preko 9000 sa porezom ;)

ZAP je napisao(la):
na zalost velicina klime nije srazmerna ceni i to samo zbog ponude i traznje, tj na nese trziste dolaze male kolicine manjih klima bar 80 posto su 12 a sve ostale 20% tako da i ako nadjes manju a veoma tesko se nalaze razlika u ceni ce biti maksimalno 50€. (recimo 7 u odnosu na 12)

Hauselova prozorska 5 je preko 9000 sa porezom ;)

Znam sve to :( objashnjavao mi je jedan lik da uzmem 9btu..al moja soba ima 12 kvadrata..shta cje mi 9BTU ?

Da, sto da placas vise za nesto sto ti ne treba.
Mada i sa klimama postaje slicno, cini mi se, kao i sa monitorima manji se izbacuju iz proizvodnje jer veci modeli pojeftinjuju. Mozda da ipak sacekas do sledecde godine pa da do maja kupis klimu. Tada ce cene sigurno jos pasti u odnosu na sadasnje. Ionako su vrucine za ovu godinu na izmaku (ako ih jos i bude).
Pozdrav!

isnogood je napisao(la):
Znam sve to :( objashnjavao mi je jedan lik da uzmem 9btu..al moja soba ima 12 kvadrata..shta cje mi 9BTU ?

Moja soba je 2.2m x 4m = 8.8m2 i imam 9-ku koja sljaka fenomenalno. Pošto mi je ćale alergičan na klimu, kada on nije kući, otvorim vrata od sobe i za tili čas o'ladim i predsoblje i dobar deo dnevne sobe i kuhinje (mali stan, 46m2, ali dobar/idealan raspored prostorija).

ja bi stavio 12icu da sam na tvom mestu, od viska glava ne boli (sem ako ti ne duva u vugla direkt), a i krediti su prisutni, pa cekovi i odlozeno placanje istim na 12 rata...izadje te na kraju 30e mesecno...Ili to ili sacekaj dumping na jesen...

isnogood je napisao(la):

I moja spavaca soba ima 5.2*2.2m sto ce reci ~11.5 m2 i tu 12 radi savrseno ;) , ohladi za cas, a ako je i drugima vruce otvori im malo vrata pa ce i tvoj cale zavoleti klimu :) Javi mi se pa da ti nadjem nesto odgovarajuce tj nesto od klima koje su se najbolje pokazale ;)

izaberi "right tool for a job". Kada ides u centar u kupovinu neces paliti Scaniu. To sto kod nas preovladjuju 12-ke je samo filozofija trgovaca koju ti i ovde neki pokusavaju "prodati". Znas onaj iz Murphy-jeve zbirke --ako na proizvodu pise "jedna velicina odgovara svima(one size fits all)" obicno ne odgovara nikome!
Manje klime se upste ne prave manje od velikih, vec ih je samo na (nasem)trzistu manje. Ko bi jos ustvrdio da se mala kola nece vise praviti jer postoje i velika? a da od viska glava ne boli, pravili bi se samo minivanovi.
Karikiram naravno, ali mislim da smo se razumeli. Osim toga koliko god je za klimu stetno da radi non-stop, toliko je stetno za kompresor i da radi u ciklusima od par minuta,a to se desi kada stavis veliku klimu u malu sobu.
U Genelu u NS je 5-ica za kes ispod 9000. Cini mi se oko 8500

evo upravo gledam genelov racun koji stoji ispred mene hausel haw 05 ch5 9,817.92 dinara cena sa porezom bez poreza 8,181.60 i to je prozorska klima, a 5 split tesko da ces naci i napolju a kamoli kod nas. ;)

Evo posto si ti bio brz, evo zvao sam i ja pa proverio. Znaci prozorska "5" u Genelu, NS, 8.880,00 za gotovinu, sa porezom.

btw, mislim da je nesporazum u jednoj ceni za cash a drugoj za cekove, odnosno kredit

nije nesporazum, jedino ili je cena razlicita u NS i BGD ili je u zadnji 20 dana pojeftinilo :). ovo je samo placeno preko racuna bez kredita, cekova i sl. a cena 9 bez poreza je 9100 takodje pre 15 dana :)

Vrh Dno