Šta je novo?

Najlepsi Linux

shtaps

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2003
Poena
619
Dakle kao sto glasi pitanje iz naslova - treba mi preporuka za trenutno najlepsi Linux koji moze da se nadje kod nas. Treba da ga instaliram devojci koja ima osnovno znanje o racunarima (znaci zna da chatuje, posalje mail, nazove podrsku kod ISP, restrtuje racunar... :) salim se, poznaje W$ kao svoj dzep). Posto isti treba da je upozna sa linuxima uopste pozeljno je da nebude pretezak za prvi susret sa ovim OS. Jedino sto je ona trazila je da bude lep :)

pa po tom tvom opisu sistema, definitivno Mandrake 10.0 Official

posluzice on i za mnogo ozbiljnije stvari od ucenja, ali ce za ucenje biti najbolji...

kad dobro prouci Mandrake, javi se da ti preporucimo dalje korake :)

SuSE 9.1 Personal

Ide samo jedan ISO, downloadable sa SUSE sajta. Lepo izabrani paketi za pocetak za desktop odnosno radnu stanicu - izbaceni svi moguci serveri (ne i klijenti), development i ostalo sto prosecnom korisniku linuxa ne treba. Lagani konfiguracioni paneli, lagani apdejt, lepo ushminkano. Za naprednog korisnika i/ili developera bi trebao definitivno Professional paket, ali za pocetak i korisnicki nivo je personal ko naruchen.

Kod svake novije Linux distribucije korisnički interfejs može da se podešava prilično detaljno tako da "bude lep".

U svakom slučaju, Suse 9.x je pravi izbor

Poslednja izmena:
Uzmi knopix
pa ako joj se ne dopadne posle dva dana, samo izvadi cd...

Imam knoppix. Nikada nisam uspeo da ga konfigurisem u potpunosti. Ozbiljni problemi sa povezivanjem na internet... Previse toga u paketu, bojim se da bi se tu izgubila a bas i nije neki lepotan. Uzecu i Mandrake i Suse (preporucene verzije), namestiti ih kod sebe pa neka bira, imacu i ja priliku da pogledam sta se promenilo u mandrakeu od devetke a videcu i suse po prvi put.

Hvala svima.

Vrh Dno