Šta je novo?

najkvalitetniji brendovi

Potpisujem! Ali je po meni opet suludu dati 200e vise zarad bolje plastike, mislim, dobro, u redu ko ima para na luksuz nek' izvoli. Po meni i Acer i MSI su savsvim pristojni brendovi koji itekako mogu parirati skupljoj "braci"!

Ja ucestalo koristim Acer Aspire 9302WSMi (Turion64x2 1,6GHz, GeForce 7300go..) vec vise od godinu dana, gde je sve bio samnom i koliko je prasine i peska proslo kroz njega a da nije ni stucnuo, niti se bilo sta na njemu rasklimatalo... Evo sada sam na gradilištu u kontejneru i ovo kuckam sa njega. Inače svaki dan ga cimam sa sobom. Bio je samnom u Sibiru u Nižnjevartovsku, itd. I šta sada? Nije se raspao ni jedan put, a ne pet:-devil-:
Aj razumem da neko to kaže za neki jeftin FS, to sam video da se raspada, ili rikne ventilator u uslovima čiste kanceralije posle 6 meseci.

E nemam pojma koji model Acer-a je drugar uzeo u isto vreme, momak u BG-u non-stop, ne putuje, samo se igra na njemu (ima dobru grafiku :p ) ali taj lap je totalno smece, sa nekom jadnom integrisanom kamerom i jezivo losom tastaturom. Verujem da ga je do sad i zamenio! Takodje je drugi primer poznanica koja je dala ogromne pare za desktop replacement Toshibu i sad muku muci sa jedina 2 USB porta sa zadnje strane :trust: Hahaha, R_U_S nisi morao da ulazis u kontejner samo da bi meni odgovorio :p Nije poenta da ocrnim neki brend nego da ljudi obrate paznju na sve, za koji god se odluce. I sta sad? Eto sad izvini sto sam te dir'o u tvog Acer-a , nemo' se ljutis :)

Poslednja izmena:
Ma bre ljudi, koliko puta moram da ponavljam :)

Svi veliki svetski brandovi imaju svoje KLASE notebook-ova, koji su pravljeni za različite segmente tržišta.

Ja jesam Toshiba lover, ali nisam toliko glup da ne shvatim da je jedno Toshiba Tecra S5, a sasvim drugo Toshiba Satellite L30 ili L40. Kakve DODIRNE tačke imaju ta dva modela??? Ako ne računamo TOSHIBA logo na njima, gde je u prvom slučaju to zalepila Toshibina fabrika u kini, a u drugom Quanta fabrika, u, pogadjate takodje Kini.

Isto je sa većinom drugih "A" brendova, tj, Acer-om, Dell-om, HP-om, Lenovom ...

Svi oni imaju svoje "A" podbrandove, tj više i kvalitetnije, i one koje "pumpaju" brojke u IDC i ostalim izveštajima globalne prodaje. Morate biti makar malo u tom biznisu da shvatite koliko je njima svima bitno da budu dobro rangirani u tim izveštajima prodaje.

AMAN, NEMOJTE VIŠE govoriti da su neki "A" brandovi krš, a drugi su super, jer to jednostavno nije tačno. Ako ćemo pošteno, i iskreno, bilo bi fer da poredite ODREDJENE modele IZ ODREDJENIH KLASA sa drigim modelima iz ISTIH TIH KLASA DRUGOG PROIZVODJAČA.

Porediti recimo FSC Amilo 1510 i TM5520 nije fer, jer nisu ista klasa, naravno da će ga Acer oduvati. Ili porediti Tecru M9 i HP 6715 takodje je iluzorno, ako me razumete. Ali to ne znači da je HP loš kao brand???

Ove "b" brandove, kao MSI, ASUS, LG, itd za sada ne bih poredio sa "veličanstvenih 5", iako je i kod njih primetan napredak u kvalitetu, donekle. Iako još nemaju VRHUNSKI notebook, koji će se pamtiti godinama.

Ma bre ljudi, koliko puta moram da ponavljam :)

Svi veliki svetski brandovi imaju svoje KLASE notebook-ova, koji su pravljeni za različite segmente tržišta.

Ja jesam Toshiba lover, ali nisam toliko glup da ne shvatim da je jedno Toshiba Tecra S5, a sasvim drugo Toshiba Satellite L30 ili L40. Kakve DODIRNE tačke imaju ta dva modela??? Ako ne računamo TOSHIBA logo na njima, gde je u prvom slučaju to zalepila Toshibina fabrika u kini, a u drugom Quanta fabrika, u, pogadjate takodje Kini.

Isto je sa većinom drugih "A" brendova, tj, Acer-om, Dell-om, HP-om, Lenovom ...

Svi oni imaju svoje "A" podbrandove, tj više i kvalitetnije, i one koje "pumpaju" brojke u IDC i ostalim izveštajima globalne prodaje. Morate biti makar malo u tom biznisu da shvatite koliko je njima svima bitno da budu dobro rangirani u tim izveštajima prodaje.

AMAN, NEMOJTE VIŠE govoriti da su neki "A" brandovi krš, a drugi su super, jer to jednostavno nije tačno. Ako ćemo pošteno, i iskreno, bilo bi fer da poredite ODREDJENE modele IZ ODREDJENIH KLASA sa drigim modelima iz ISTIH TIH KLASA DRUGOG PROIZVODJAČA.

Porediti recimo FSC Amilo 1510 i TM5520 nije fer, jer nisu ista klasa, naravno da će ga Acer oduvati. Ili porediti Tecru M9 i HP 6715 takodje je iluzorno, ako me razumete. Ali to ne znači da je HP loš kao brand???

Ove "b" brandove, kao MSI, ASUS, LG, itd za sada ne bih poredio sa "veličanstvenih 5", iako je i kod njih primetan napredak u kvalitetu, donekle. Iako još nemaju VRHUNSKI notebook, koji će se pamtiti godinama.

word!
ali kako nekima objasniti!? :)

Potpisujem! Ali je po meni opet suludu dati 200e vise zarad bolje plastike, mislim, dobro, u redu ko ima para na luksuz nek' izvoli. Po meni i Acer i MSI su savsvim pristojni brendovi koji itekako mogu parirati skupljoj "braci"!

dok msi ima laptopove sa tribalima ja ga bogami necu voziti :)

da se razumemo, nadao sam se da ce tema NAJKVALITETNIJI biti dovoljno sugestivna i da niko nece predpostaviti da me zanima koj je NAJKVALITETNIJI LOW BUGET BRAND..... pricao sam o highlight primercima raznih proizvodjaca i cini mi se da u top klasi msi, fcs i acer nemaju sta da traze....

inace, moj izbor je pao na HP-a 8710w

E nemam pojma koji model Acer-a je drugar uzeo u isto vreme, momak u BG-u non-stop, ne putuje, samo se igra na njemu (ima dobru grafiku :p ) ali taj lap je totalno smece, sa nekom jadnom integrisanom kamerom i jezivo losom tastaturom.
Bas me zanima koji laptop ima tvoj drugar. Moje iskustvo je potpuno drugacije. Testirao sam desetine i desetine laptopova i najbolju kameru je imalo par Acer Aspire modela (npr 5920G kad se pojavio). Cuo sam da Acer ugradjuje 3 razlicita tipa kamerica, ali meni se nijednom nije desilo da mi zapadne na test losa.

Bas me zanima koji laptop ima tvoj drugar. Moje iskustvo je potpuno drugacije. Testirao sam desetine i desetine laptopova i najbolju kameru je imalo par Acer Aspire modela (npr 5920G kad se pojavio). Cuo sam da Acer ugradjuje 3 razlicita tipa kamerica, ali meni se nijednom nije desilo da mi zapadne na test losa.

i ja sam se to isto zapitao :)
video sam moj, markov, onaj TM sa testa,...itd. i svi su bili korektni sto se tice webcamere...

Ja sam pre tačno godinu dana kupio HP510, koji je tada bio dno ponude HP-a... Pre par dana sam kod drugarice gledao i čačako Acer Aspire 7520. Ova dva laptopa su kao nebo i zemlja. Po performansama njen je daleko ispred mog (logično), ali kvalitet izrade je ubedljivo i drastično bolji kod HP-a.
Možda sitničarim, ali ja zaista ne bih mogao da radim na laptopu na kojem se tastatura ugiba i pri najlaganijem kucanju, što je slučaj sa tim Acerom. Zatim touchpad na Hp-u je neuporedivo bolji i precizniji. Gneralno plastika na HP-u je neuporedivo jaca i kvalitetnija. Možda će neko reći da to ne vredi razlike u ceni, ali ja mislim da vredi... mene bi više koštalo da se svaki put kada vidim kako se tastatura ugiba iznerviram...
Pitanje je koliko ima smisla porediti ova dva laptopa, ali ako moj HP ima ovakvu izradu, onda sumnjam da jači i još skuplji modeli imaju lošiju.
Ako zadrže kvalitet izrade, moj sledeći laptop će definitvno biti HP.

Kad smo vec kod toga moj izbor pada na MSI EX610 - sve to za 650e!

Ako neko ima nesto bolje za te pare, neka slobodno kaze, jer ja nisam uspio da nadjem; cak, ljudi ga hvala na sve strane!;)

Samo da skupim kes, i uzimam!

ja sam pre nego sto sam uzeo ovaj laptop obisao i pregledao prilicno veliki broj proizvodjaca i hp je bar po meni naj kvalitetniji. bez preterivanja nisam video bolje izradjen komp od ove workstation serije....

inace, u vezi acer kamerice, ortak ima acer i kamerica je dno dna... ne znam cemu uopste sluzi takva kamerica....

@vlado samo napred, ja bih uvek dao neki dinar vise za dobru tastaturu nego za hw.... kad jednom sednes za dobar mis i tastaturu videces i sam... ekran takodje...:mad:

ja sam pre nego sto sam uzeo ovaj laptop obisao i pregledao prilicno veliki broj proizvodjaca i hp je bar po meni naj kvalitetniji. bez preterivanja nisam video bolje izradjen komp od ove workstation serije....

inace, u vezi acer kamerice, ortak ima acer i kamerica je dno dna... ne znam cemu uopste sluzi takva kamerica....

@vlado samo napred, ja bih uvek dao neki dinar vise za dobru tastaturu nego za hw.... kad jednom sednes za dobar mis i tastaturu videces i sam... ekran takodje...:mad:

Pa ne bas zbog toga sam i naveo laptop, pitam ako neko ima isti model ili iskustvo sa slicnim neka kaze bas to - kvalitet zavrsne obrede, ekran, kamerica; ova tema i jeste za to - da se vidi koji modeli valjaju cemu a koji ne, bilo bi dobro napraviti i neku listu cak, kao ono na fazon best buy za odredjenu svotu novca itd...:S:

koristim ASUS A4000 (AMD 3000+) koji koristim evo vec vise od 2 god, i DELL Latitude D830 (C2D, 2.0) kao novu masinu. Ne govorim o brzini nego o stabilnosti masina i mislim da nema potrebe da govorim sta bi bila moja preporuka. Imam jos i kontakta sa HP (neki NC 6120 mislim) i mogu samo da za njegovu stabilnost kazem sve najbolje. Mozda je HP ipak preporuka zbog visokih cena DELL-a kod nas.

Poslednja izmena:
koristim ASUS A4000 (AMD 3000+) koji koristim evo vec vise od 2 god, i DELL Latitude D830 (C2D, 2.0) kao novu masinu. Ne govorim o brzini nego o stabilnosti masina i mislim da nema potrebe da govorim sta bi bila moja preporuka. Imam jos i kontakta sa HP (neki NC 6120 mislim) i mogu samo da za njegovu stabilnost kazem sve najbolje. Mozda je HP ipak preporuka zbog visokih cena DELL-a kod nas.

cuo sam da je ovde veliki problem sa servisom za HP...

cuo sam da je ovde veliki problem sa servisom za HP...

nikada nisam kupovao komponenete gledajuci kakvi su servisi. mozda sam imao srece sa desktop racunarom jer su gotovo sve komponente Asus-ove, lap-top mi je Asus, a Dell je jos nov... HP je star oko 2 godine i nije stucnuo ni jednom, niti je bilo potrebe za reinstalacijom OS. Sve u svemu, garancija je dve godine i mislim da je sasvim dovoljna. nakon toga zamena komponenti je gotovo normalna stvar. kod desk racunara je dve godine period u kom vecina nas sa Benchforuma smatra da je vreme za zamenu hardvera. ako mislis na mrtve piksele na ekranu - tu ce da te od...be gotovo svaki servis, ako ih nemas bas veliki broj.
So, gledaj sa koliko para raspolazez, da li preferiras Intel ili AMD i kupi maksimum za te pare i uzivaj... nije sve tako crno

PS: Dell koji sam kupio za drugara je imao pogresno upakovane instalacione diskove, a dosao je sa instaliranim linux-om pa sam morao da zovem prodavca (za 1000€ iz principa nisam hteo da ih skidam sa neta). nakon dva poziva me je uputio u servis, i mogu samo reci da su ljudi stvarno OK. sa drugim serviserima nisam imao posla.

Од модела до модела

Лепо каже Алекс. Од модела до модела.

Данас сам имао прилике да радим на Acer TravelMate 6510 старом пола године. Брука како је добро одрађена завршна обрада! Колега га малтретира, носи га на факултет, кући у обичном ранцу... Нема огреботине, не крцка, немада се пластика увија под притиском, пластика одлично одрађена (матирана је, а не лакирана), фарба си ни мало није сљуштила, тачпад је прецизан, ма напросто сам одушевљен!

Видим да је Acer драстично повећао продају у Србији и пробио се на 1. место испред Тошибе. ;)

Poslednja izmena:
nikada nisam kupovao komponenete gledajuci kakvi su servisi.

pa kad ti crkne nesto - gledaces...pa se zapitaj kako je da ti komp ceka 30 (recima: trideset) dana u servisu!
I ova stavka mora da se uvede ako cete da gledate globalno koji je bolji brend...

A sto se tice HP-a, daleko od toga da je los!!! Pa ja imam jos Omnibook 4000C (iz davne '94-'95) koji i dan danas radi @Win 3.11 :D A preziveo je gadjanje u zid, otpadanje ekrana i sl :-devil-: I sledeci laptop ce opet biti HP - najverovatnije, ali samo ga necu kupiti ovde...

Poslednja izmena:
Evo slike tog MSI lap topa, pogledajte samo taj raspored tastera, pa ja ne znam ko je to smislio:wall::wall::wall::wall:
PS
moj lap u winrar ima 812KB/s, a taj MSI ima oko 780KB/s, zašto - nemam pojma:D

Smislio ga je notorni *****!

Notebook je OK, cena-performanse-design....sve je OK...ali...ALI, nekoliko modela MSI imaju te DEBILNE tatature di su jos utripovali da im je to prednost jer imaju dodatnu numericku tastaturu..... A najgore je sto je sve zbrkano, zbijeno, sto je ENTER MANJI OD NAJMANJEG, ne samo da nije SIROK ko kod FSC nego je jos i skracen....tek nesto veci od obicne tipke....shiftovi mali.....backspace....uuuuufff! :mad::mad::mad::mad:

Visegodisnje iskustvo sa racunarima mi je pokazalo da placanje branda nikada nije uzalud - cak je uvek bilo obrnuto. Svaki pokusaj da ustedim 10-20% sa no name ili slicnim proizvodima bio je promasaj i gubitak. Prica veci ili manji, bolji ili losiji brand je pomalo besmislena - sve zavisi od novcanika. Ko moze, uvek treba da kupi firmiranu stvar. Ko nema - super je i Acer. Sta mislis da li onaj ko vozi ono rumunsko cudo zaista misli da je Logan bolji od npr Toyote i postavlja pitanje sta to Toyota moze sto Logan ne moze. Ne, but ***. Nema se za Toyotu, pa je i Logan sjajan auto. Btw, to je verovatno ok auto, ali je ruzan, ruzan, ruzan...

POTPISUJEM!

"Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"
Engleska poslovica

p.s. videh juce u radnji neki FSC....Amilo 2727 (??? il tako nesto) za ispod 400 EUR... "Isti" takav kosta (normalan notebook) oko 500-pa na vise. Ko vole da "spara" - nek kupi tog FSC, ja vala ni za 300 eur na 15 rata :S: Ruzan, skart, odvratan, samo 12 meseci garancije......a SVE CIFRE, GIGABAJTI, INCI, MEGABAJTI....su tu :-devil-:

Ko voli - nek izvoli :-devil-:

VOILA!
:wave::wave::wave:

:wave:

Ja koristim ve vise godina IBM T42 i nije mi ni na kraj pameti da ga menjam! Probao sam neke novije Asus, FS, MSI i oni su elementarna nepogoda u poredjenju sa T42. Cak i par HP-ova, sto me je neprijatno iznenadilo.

IBM/Lenovo Thinkpad, HP 8510w/8710w i Apple MacBook Pro su po meni ubedljivo najkvalitetniji laptopovi. Naravno, cena govori tome u prilog (mada Lenovo sada ima neverovatne popuste ako kupite preko njihovog sajta, ko je u prilici naravno). Toshiba Tecra je takodje odlichna, ali su davno prestali da ih osvezhavaju.

Sve ostalo su igrachke :)

ibm/lenovo
...
hp, toshiba, sony
...
ostali

Ja preferiram HP. Pošto često menjam lapove, najduže sam zadržavao HP-ove mašine. NC6000 sam kupovao čak u dva navrata, pošto sam prvi primerak bio zamenio sa nekim uzasnim Fujitsu Siemensom (zbog specifikacija naravno). Sada imam opet HP 6910p i prezadovoljan sam njime. Merkao sam HP2910p, ali me je nedostatak keša sprečio u nabavci istog. Naravno nisam gadljiv ni na manje atraktivne brandove tako da u svom arsenalu imam i Acer 3680 (dve godine) i MSI VR630X.

ja sam imao FSC amilo por v2030 i PREZADOVOLJAN SAM. kod mene je bio pune dve godine, i bio je BAS koriscen... sto za igrice, sto za net i d-load... kasnije sam mu ubacio jos 512mb ram-a i instalirao vistu i sve je extremno dobro funkcionisalo...

ortak isto ima FSC ne znam tacno koji model, neki sa dual core procesoromvec godinu dana i radi isto extremno dobro..

tako da se ja kunem u FSC

edit:

i uvek bih pre uzeo FSC nego Acer

Poslednja izmena:
Moj prvi laptop je bio davne 1998 donet iz Amerike,Toshiba Satelite na 333mhz,32mb rama,win98.Tada je kosta oko 2-3k$ i dan danas mi stoji u ormaru kao da je iz fabrike izasao.Baterija drzi nekih 15 minuta i radi odlicno.Uradjen je savrseno :D plastika posle svog njakanja,decijeg koriscenja,worda itd.Tastatura se nije izgulila kao nova,mekana odlicna za rad,plastika je bas tvrda nigde skripuckanja niti cega drugoga.Tako da mi toshiba u srcu :D.Posle toga sam koristio neku toshibinu Tecru koja je isto bila savrsena pa NEC koji isto nije bio loseg kvaliteta (dobio sam ga tada povoljno).Imao sam priliku da radim na raznim Acerima,FSC i MSI koji su za mene dno dna.Jedan prijatelj je pre dve godine kupio neki Acer tada najjaci model,nosio ga po terenima,uvek u Samsonite torbi i sad samo sto se ne raspadne.Plastika skripi itd.Pre godinu dana sma uzeo HP6715b koji je dobro uradjen nikad problema sa njim,posle presao kod caleta koji dal ga upali jednom u mesec dana.Skoro je isao u servis (pakom je valjda ovlasceni) dno dna kakav je nas servis.

Sada se razmisljam da uzmem Dell XPS M1330 koji vidim svi hvale a imam ga povoljno mada nisam pametan,koristio sam model studio 1525 koji mi se ni svideo.Al opet to sve zavisi koja je klasa kao kod svega mobilnih,automobila itd jer nikad nece biti ista npr kamera kod mobilnog u modelu koji je izasao pre godinu dana i kostao 300-400 eura i u ovom novom od 150 eura.

Poslednja izmena:
Vrh Dno