Šta je novo?

Najjeftiniji razgovori izmedju dva broja?

Da da, i mene i devojku su zavrnuli... ali osim lelenora mislim da nema nista povoljnije.
I da pitam, jel moze omiljeni br u lelenoru da bude iz druge mreze?
A drugo, koliko zapravo minuta daju, a posle krenu da naplacuju (fair use @#$%)???

jel moze omiljeni br u lelenoru da bude iz druge mreze?
Jok.

koliko zapravo minuta daju, a posle krenu da naplacuju (fair use @#$%)???
neki su pisali da su bez problema trosili preko 1000min mesecno. verovatno i vise jer telenor dodatak za razgovore u mrezi kosta 290din za 1000min u telenoru.

Inace, nije bukvalno omiljeni broj ali postoji prepaid promocija u VIPu, deluje da bi ti resilo problem mada oboje morate u VIP prepaid: L I N K

Da da, i mene i devojku su zavrnuli... ali osim lelenora mislim da nema nista povoljnije.

Ako fair usage dozvoljava veliki broj minuta zaista, onda jeste odlicno.
Ako je limit 1000 minuta, za 250 din. moze da se uzme MTS KT500 (samo uz ugovor i onaj popust 50%), i dodatak minuti u mrezi 0.5 din. pa moze da se razgovara sa bilo kime u MTS mrezi poprilicno (oko 900 din je na raspolaganju za racun od 250 din.). To je jedini paket u MTS-u koji daje veliki broj minuta unutar mreze ili omiljenog broja a za relativno smesnu cenu. IMA uspostava veze (mislim da je 5din za KT, nije kao za prepaid?)

U VIP-u valjda uz svaki Postpaid/Smart mozes da dobijes +1000 minuta unutar VIP mreze? Pa i za najmanji - do 31. jula mozes da uzmes sa efektivnih 50% popusta bilo koji paket (ima uvek 25% uz ugovor, i do 31. jula + onih kao 10.000 popusta uz pakete - izadje +25% otprilike za manje pakete).

isto sam i ja primetio pre neki dan, za tu uspostavu poziva i dinar po minutu, i napusio onog mcenika najstasnije, nigde nisu ni objavili dasu promenili tarifu, sad ima neki kao omiljeni broj, ali kosta 250 din msesecno, i tandardno se naplacuje uspostava 9 dinara, ali je minut 0 dinara, mos misliti.. lopovi..inace je tarifa ona partizan...

*napisali su oko mesec dana pre promene da se MENJAJU PREPAID TARIFE.

Realno bi bilo da posalju SMS obavestenje u vezi takvih stvari.

Promena u tarifi moj klub nije samo uspostava veze, nego se sada naplacuju i minuti (1din/1min) - sto mu dodje za razgovor od oko 20min ~ 30din sa uspostavom veze. I naravno nikakvo obavestenje o tome. Malo sam se zbunio pre neki dan i ja, ali sam prvo pogledao na sajt da vidim dal su nesto menjali, kad ono :)

Imate bre Partizan/Zvezda postpaid paket kod mt:s-a.
Ja uzeo onaj Partizanov ZTE za dinar, prva 3 meseca po dinar, pa sledeca 21 po 750din. Imate 100min, 300sms, 300mb i ka 5 brojeva besplatne pozive i poruke. Kad potrosite besplatne minute samo je uspostava veze 2din. Stavio sam curu i porodicu, pa sa njima pricam za dz. Mislim da nema nista povoljnije od toga.
Da ne pominjem sto dobijate i solidan telefon bukvalno besplatno, posto taj telefon vredi oko 130e, a vi placate 6.25e*21=130e, a minuti, poruke, megabajti su poklon od drzave. Pored ovoga, ne znam ko jos uvek moze da sedi na prepaidu.

Neko ko nece da placa CAK 750 din mesecno. Jedino koga mrzi da ima dva broja.
Ali postoje jeftinije alternative za razgovor izmedju dva broja :)

750din su 3 piva danas, tako da to nije nista. Fiksni placas (skoro) toliko u startu, a ne dobijas nista za dz - ni uredjaj, ni sms, ni minut, ni mb... nista. Ovamo dobijas gomilu toga + besplatne razgovore i poruke prema 5 broja. Mozes i da prodas telefon i imaces dovoljno novca za skoro ceo ugovor, ako je neko bas u tolikoj frci sa parama.

Naravno da postoje jeftinije varijante i od ovog, uvek je tu Skajp.

Kazem - nekome ne odgovara!
Meni licno ne odgovara da mi racun i jedan mesec bude 5e! ;) I sasvim mi je dovoljno 250 min.

Pa ne odgovara svima, ali je za 98% ljudi bolje ovo što sam ja naveo nego tih 250min koje ti spominješ.

pa meni ne odgovara taj paket, posto pored ribe imam i druge ljude koje zovem, tako da mi je to malo, sto dalje znaci da bih ga prebacivao stalno...a za obavestenje, pa recimo da ima ljudi koji nemaju net, zasto mi je bilo tesko da puste po jednu poruku, nema puno moj klub brojeva vrvt, kad su vec promenili sve..al dobro, moze im se..

Pa baš zato će i većini više da odgovara, zato što nemaš jedan omiljeni broj, ili tri, već pet brojeva koje možeš besplatno da pozivaš.

da, koji su u mts mrezi, realnost je drugacija... ne kazem ja nista, kome ovaj paket odgovara, extra, ne kosta mnogo, ali su oni u velikoj manjini, a mi, kojima je odgovarali da imamo dodatni broj, zbog ove price, pa ja prvi ga vise necu uplatiti nikada,jer je krajnje bezobrazno navuci korisnike na jedno, da bi posle 5 meseci potpuno promenio tarifu...da vidim samo kad bi se ovako prodavali sa ovom tarifom od pocetka koliko bi ih prodali...ali dobro, eto im ga broj..

Pa ne odgovara svima, ali je za 98% ljudi bolje ovo što sam ja naveo nego tih 250min koje ti spominješ.

Pa baš zato će i većini više da odgovara, zato što nemaš jedan omiljeni broj, ili tri, već pet brojeva koje možeš besplatno da pozivaš.

Cisto sumnjam jer:
- Onih 100min se prvo trose, tj. ti ako planiras da sa 5FF brojeva razgovaras najvise, ti placas znaci 750din. da bi mogao da placas uspostavu veze 2 din. sa FF brojevima. Znaci treba ti jos jedan broj koji ces da koristis za obicne razgovore. Em ti je ovo postpaid, em mroas dva broja da imas. To ljudi mrze najvise - da ne mogu kroz jedan telefon da se hvale :)
- 250 min je sasvim dovoljno normalnoj osobi :)

Naravno - kome odgovara, super. Licno - ne zelim da placam toliko. Vecina ljudi koje znam je jos uvek na prepaidu i placa vise od mene. (tj. vise od 450 din koliko je moj Mix750 sa popustom). Ali oni uplate 200 kad ima promocija, taj se ispricaju kao ludi, i onda "zovi ti mene". Ali opet su to neke cifre koje su manje od 750 din. mesecno i za njih.

Znaci treba ti jos jedan broj koji ces da koristis za obicne razgovore. Em ti je ovo postpaid, em mroas dva broja da imas. To ljudi mrze najvise - da ne mogu kroz jedan telefon da se hvale :)
Kad sam bio na mts prepaidu prvi minut mi je bio skuplji od 20din, a sada je oko 7 ( kad ispucam besplatne, prema brojevima koji nisu f&f), tako da je u svakom slučaju ovo bolja kombinacija i ne trebaju mi dva telefona.
P.s. Izvinjavam se za dupli post, kucam ovo sa telefona, pa ne mogu dva puta zaredom da citiram dve različite poruke

Kako ti je uspeo prvi minut biti 20RSD? To ni na VIP-u bez citanja fine printa nisam uspeo da zeznem toliko :)
OK je FK tarifa ako ne razgovaras nesto sa DRUGIM, ne FF brojevima. Ovako, mislim da extra malo slucajeva moze da kaze da je FK bolja.

Daj nam tvoju kombinaciju, korisno je imati neki matematicki pregled za sta je koja tarifa isplativija.

Imao sam Toki tarifu, ka f&f brojevima 0din sms, ali zato mi je prvi minut bio 20din. Sad sam proverio i na sajtu-11,68din min van mts mreže+8.9din uspostava veze=20,58din za prvi minut.

Ja mnogo poruka iskucam u toku meseca, a i često mnogo pričam (uglavnom sa curom). U proseku pošaljem oko 1700-1800sms-a mesečno ( podaci iz DroidStats-a) i pričam oko 900min od kako sam prešao na postpaid. To je samo prosek, zna to i da ode mnogo nagore kada nemam obaveze, kao ovog leta npr. Zato je za mene ova "Mi smo Partizan" tarifa idealna.

Imao sam Toki tarifu, ka f&f brojevima 0din sms, ali zato mi je prvi minut bio 20din. Sad sam proverio i na sajtu-11,68din min van mts mreže+8.9din uspostava veze=20,58din za prvi minut.
Uspostava je bila manja do pre ~mesec dana, tako da to ne pije vodu :)

Ja mnogo poruka iskucam u toku meseca, a i često mnogo pričam (uglavnom sa curom). U proseku pošaljem oko 1700-1800sms-a mesečno ( podaci iz DroidStats-a) i pričam oko 900min od kako sam prešao na postpaid. To je samo prosek, zna to i da ode mnogo nagore kada nemam obaveze, kao ovog leta npr. Zato je za mene ova "Mi smo Partizan" tarifa idealna.
Poruke ka FF broju? Pricas skoro svih 900 min sa FF brojevima? Inace ne vidim kako moze da se isplati FK tarifa.

Znam da mi je i ranije skidalo oko 20din za prvi minut, ubeđen sam u to, a tu tarifu sam imao.
Aham, pa rekoh da sve to obično sa curom radim, mada sam i braću i ortake stavio na f&f, i sa njima se često čujem.

Telenor postpaid omiljeni broj za 290rsd mesecno. 0din/min bez uspostave veze. Trosi se pre minuta u paketu.
Omiljeni broj je u Telenor mrezi i svejedno prepaid ili postpaid.

Nije ni to loša kombinacija, ako imate samo jedan broj koji često pozivate.

Na kraju se sve svodi na to da li je neko dugogodišnji korisnik neke mreže i da li želi da je promeni.

Znam da mi je i ranije skidalo oko 20din za prvi minut, ubeđen sam u to, a tu tarifu sam imao.
Aham, pa rekoh da sve to obično sa curom radim, mada sam i braću i ortake stavio na f&f, i sa njima se često čujem.

OK, znaci ti ne razgovaras sa drugima uopste mobilnim, pa ti nije bitno da li imas 100 ili 500min za razgovore ukupno.
Kome treba, ne znaci mu nista ako tek POSLE tih minuta moze sa F&F da razgovara jeftino :(

Pa nije baš uopšte, ali mi van tih 5 f&f brojeva ode max 50min mesečno

Problem je ako ti odu NAKON 100 min. ka F&F brojevima... sto vrlo lako ode. Koliko te izadje racun min/prosek/max.?
Nemoj misliti da blanko kontriram, bash zelim da vidim racunice drugih za pakete koje koriste, mozda nesto propustimo mi drugi, koristice.

Najveći račun do sad mi je bio 401din, a tada sam bio 11 dana u C. Gori, pa sam tada ceo račun napravio tamo, i ja i cura smo koristili samo moj telefon pošto prepaid roaming dere. I sam sam se iznenadio što mi je račun bio tako mali, mislio sam da će biti bar duplo veći, pričali smo poprilicno. Najmanji je bio oko 170din. Prva 3 meseca je preplata 1din, a trenutno je četvrti mesec koliko imam ovo.

OK, znaci ispada da samo sa F&F brojevima razgovaras. Sa 170RSD preko pretplate ne mozes razgovarati 50-ak minuta sa drugim brojevima nakon potrosenih minuta (u stvari.. ne mozes ni 15 minuta). Za takav tip primene telefona, ima smisla itekako FK tarifa.

Nemas drugi broj?

Nazad
Vrh Dno