Šta je novo?

najjeftiniji internet provajder za 10mbps

los.Mi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.06.2012
Poena
170
koji je najjeftiniji provajder sa 10mbps i da je upload iznad 1mb, sada koristim beotel 4/1 mbps za 1000din mesecno :cool:, imam ponudu za 5mb za 1550din mesecno i 10mb za 1890

Ne znam odakle si, ali Targov internet paket 10/5 Mbps (u praksi 12/6) je najbolje resenje, pod ugovorom na 2 godine izadjete 1590din mesecno! realno nema boljeg interneta u Srbiji!

Poslednja izmena:
Ne znam odakle si, ali Targov internet paket 10/5 Mbps (u praksi 12/6) je najbolje resenje, pod ugovorom na 2 godine izadjete 1590din mesecno! realno nema boljeg interneta u Srbiji!

Kad nemas Targo kao mogucnost onda nije dobar :D

Ne znam gde živiš, ali recimo SBB? 10/1Mbps za 1566 dinara ugovor na 12 meseci...

Isto tako ako si na jugu Srbije / delovima šumadije (Niš, Kruševac, Jagodina, Paraćin, Ćuprija, Leskovac, Pirot, Prokuplje, Ćićevac, Varvarin, Babušnica, Svrljig ...) Možda i ExeNet, konkretno 10/2Mbps imaš za 1850 (ugovor na 1 godinu), odnosno 1720 (ugovor na 2 godine).

Za ADSL imaš Verat standardnu ponudu 10/1 za 1890 dinara na ADSL-u, s tim što je to realnih oko 8.6 / 0.86Mbps.

Koju si metodologiju koristio za testiranje kvaliteta interneta u Srbiji kad si izveo takav revolucionaran zaključak?

Dobro malo sam preterao...Ako ima mogucnosti da postane Targov korisnik, onda mislim da ne treba da razmislja o drugim provajderima. Jednostavno Optika pobedjuje kablovski i ADSL internet. Targo ne daje brzine manje od deklarisanih (tako pise u ugovoru, mada naravno moze da se desi na speedtestu da jednom u zivotu bude manja brzina nego sto treba). A realna brzina Targovog interneta cesto bude 12/6 Mbps. Ako uzima kablovski u zavisnosti od lokacije, negde ce imati problema sa internetom zbog vremenskih uslova a kod Targa ne, jer je njihova mreza zasticenja i ide pode zemljom. Naveo je da mu treba upload veci od 1 Mbps, tako da Targovih 5 Mbps je sasvim dovoljno. Ne znam da li ce ti neko u Srbiji omoguciti FTTH tehnologiju za 1590din mesecno.

Poslednja izmena:
u beogradu zivim, imam opciju da nastavim da koristim beotel ali da mi povecaju sa 4/1 na 10/1, gledo sam targo ista cena samo je 10/5 znaci upload je malo bolji, al ne znam dal da prekidam ugovor sa ovima samo zbog malo boljeg uploada , jos kada se setim da moraju da buse zidove i milion modema nekih optickih i kablova da stavljaju ovi iz targo.... video sam ima i sbb neki fiber opticki 15/4 ili 15/6 za 1.600 al mislim da je ista procedura za postavljanje modema i sl.

^^
ADSL i Optika ne mogu da se stavljaju u isti koš. Ako imaš mogućnosti za Targo pređi kod njih.

u beogradu zivim, imam opciju da nastavim da koristim beotel ali da mi povecaju sa 4/1 na 10/1, gledo sam targo ista cena samo je 10/5 znaci upload je malo bolji, al ne znam dal da prekidam ugovor sa ovima samo zbog malo boljeg uploada , jos kada se setim da moraju da buse zidove i milion modema nekih optickih i kablova da stavljaju ovi iz targo.... video sam ima i sbb neki fiber opticki 15/4 ili 15/6 za 1.600 al mislim da je ista procedura za postavljanje modema i sl.

Kod Targa ti izbuse jednu rupu u stanu da bi sproveli opticki kabl do tebe i treba jos nesto za napajanje. I ne treba ti milion modema, nego samo jedan ONT, na koji mozes da prikacis 4 racunara. Inace preko tog ONT-a moze da ide i signal za televiziju i telefoniju, tako da ti je to kao neki all in one uredjaj...Inace ONT ti se nalazi kod ulaznih vrata stana a mogu da ti stave ONT u sobu gde hoces ali ti onda naplacuju metar optickog kabla. Nekome su dali 15m optickog kabla dzabe, nekom ne, a daju ti beslpatno 3m kabla sve preko 3m se naplacuje.SBB nudi Fiber power, ali FTTB tehnologiju (Fiber to the building) sto znaci da kod tebe u stan dolazi coax kabl a ne opticki, dok kod Targa je FTTH (Fiber to the home). Na tebi je da odlucis....

Poslednja izmena:
S' tim sto SBB nudi FTTB samo na papiru. U praksi, ta usluga ne postoji osim za par malih delova grada. Cela prica je cist marketing kako bi se smanjio odliv korisnika na TT, i kako bi izgledalo da SBB radi nesto po pitanju poboljsanja usluge.

Zovi ih i pitaj za dostupnost optike, pa ces videti i sam.

Pozdrav

+1 za Targo. Upload od 6Mb vs 2Mb (ili 1Mb) nije za potcenjivanje! Ja sa njima zadovoljan, prešao sa i.oma. A vidim i da im je cena u poređenju sa gore navedenim ok!

A da li se zna da li će se i kada širiti na ovaj deo grada?

srecom ne zivim u stanu imam kucu pa jel i dalje treba taj masovni ONT ili ne, samo ne znam dal da predjem na targo ima dosta cimanja sa tim busenjem samo zbog malo veceg uploada koji ne znam dal mi treba posto samo igram ponekad igrice

Pazi,
ti možeš da u isto vreme koristis dva interneta i onda kad dobiješ
Targov net raskineš sa prethodnim provajderom. Što se tiče bušenja
maksimalno će ti napraviti 2 rupe.

Targo neće doći na Konjarnik pre 2014.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno