Šta je novo?

najjeftiniji ADSL

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
1) koj provajder nudi ADSL po najmanjoj ceni (ne flat, nego nesto tipa 200-300mb). Treba mi za babu :d

2) koj provajder nudi najjeftiniji FLAT ADSL? (protok ne toliko bitan)

molim sve koji imaju ADSL da ukratko napisu kod koga su (ako vec nema tog provajdera) i protok/kolicinu mb/cenu/neki komentar da ne bi sad ko ***** isao od sajta do sajta provajdera (ima ih pun *****)

:wave:

Ja sam uzeo 256/64 flat paket na sezamu, Nema ogranicavanja p2p, DL 27,kusur.
Fino radi, tu je i call centar koji radi 7 dana u nedelji do 22h ako ti nesto ne funkcionise. Cena je 1709din. Poz

1) Sezam - 849 din. za 100MB.

2) EUnet - 256/64 sa agregacijom 40:1 za 1390 din.

Dakle ovo su najnize cene. A koliko se isplati uzimati ove pakete to je vec druga tema. ;)

dosta je skup taj adsl... 100mb 850din :( kablovski kod sbba je znacajno jeftiniji - tipa 500din 200mb. a 200mb je dovoljno za neki lagani surf... valjda?

Pa pazi...ja sam ti rekao najnize cene, tako si trazio. :)

Postoje mnogo bolje ponude, recimo 256/64 kod Beotela, 1GB protoka za 1099 din. To je vec malko bolje. ;)

Za mesec dana je 200MB zaista malo...

Na dial-up-u gde se u proseku surfuje oko 2 sata dnevno ( bez downloada )
mesecni protok je 300-600MB.

dakle bar 500-1GB

jel ima josh neka ponuda u tom opsegu?

Beotel 1GB - 1099 din. (dodatnih 0.5GB - 150 din, 1GB - 250 din, 2.5GB - 500din )
EUnet 1GB - 1190 din. (dodatnih 200MB - 120 din.)
Sezam 2GB - 1249 din. (dodatnih 1GB - 330 din.)

Sve u svemu nemas nikakav ADSL bez minimum 1000 i kusur dinara mesecno.

Poslednja izmena:
srce mi stalo kad sam video ono... 16000kbps :(

nego da se vratim temi. beotel na papiru izgleda najbolje ali citam nesto onaj thread o njemu i izgleda se ceka po par meseci (a meni treba za juce) znaci njega necu. Jel ima neko iskustva sa Sezamom i EUnetom? na eunetu sam ja bio na dialupu i respektujem ga... mada je uvek bio najskuplji :(

Poslednja izmena:
beotel na papiru izgleda najbolje ali citam nesto onaj thread o njemu i izgleda se ceka po par meseci (a meni treba za juce) znaci njega necu.

Nema to veze sa Beotelom. Vecina centrala je prebukirana i ako nema slobodnih portova cekaces par meseci kako god da okrenes.

Ja koristim ADSL kod Beotela 512/128 paket i sa studentskim popustom
placam 2000 din . 256/64 je sa popustom 1250 din naravno flatrate .
Gledaj da se ubacis kod Beotela, jer ce ove akcije sigurno ponavljati .

da nemas neki info kad ce ponovo da daju popust?

256/64 je sa popustom 1250 din naravno flatrate .
Gledaj da se ubacis kod Beotela, jer ce ove akcije sigurno ponavljati .
da ne ponavljam,Beotel je definitivno bestbuy(pod uslovom da imas studentski popust)akcija cje se sigurno ponavljati uskoro, najbolje da ih zovnes i pitas

Poslednja izmena:
2) koj provajder nudi najjeftiniji FLAT ADSL? (protok ne toliko bitan)
Kada sam uzimao ADSL /pre godinu ipo/ Verat je imao najpristojniju cenu - paket na kom sam, 512Kbps flat kosta 2450 din. mesecno, sto mu je tada doslo jeftinije i od famoznog Beocity-ja /30e/ koji su svi izbegavali, ali primecujem da ga sada sve vise ljudi koristi.. Obzirom da opremu kupujes sam tj. da ti je ne daju niti za stalno niti dok si korisnik /rent/ + da su se cene drugih provajdera za razliku od Veratovih /koje su od pocetka pa do dana danasnjeg - iste/, menjale tokom vremena /na dole/, izvesno moze biti da, bez ikakvih popusta, kod drugih ISPova mozes naci flat 512Kbps paket za < od 2450 din.. Vodjen iskljucivo cenom, ja uzeh od njih i - ostah, bez da sam ikada imao osetnih problema sa protokom. Yet, u slucaju da se pojavi ili da saznam za ISP koji daje isti paket za primetno nizu cenu /500 dindzi i vise/, a i za stalno /dakle ne promo koji traje neko vreme pa - prestaje/, prvi cu reci - goodbye V.

11.09.2006
Studentski -30% popust za ADSL

BeotelNet od 10. septembra do 31. oktobra studentima Beogradskog, Novosadskog i Niškog Univerziteta odobrava popust -30% za ADSL flat pakete. Popust se odobrava na godinu dana, odnosno 12 mesečnih uplata. Postupak prijavljivanja za dobijanje popusta je sledeći: ako ste student koji tek želi da uvede ADSL: popunite pristupnicu na adresi adsl.beotel.net, zatim broj telefona, na koji uvodite ADSL, i ime i prezime pošaljite na mail [email protected] ako ste student koji već ima ADSL paket kod nas pošaljite ime i prezime, broj telefona na koji ste uveli adsl i korisničko ime kod BeotelNeta na mail [email protected] Ukoliko ostvarite pravo na popust, na potpisivanje ugovora ili prilikom novembrske uplate, treba da donesete overen indeks ili potvrdu sa fakulteta. Od 15. septembra BeotelNetovo prodajno mesto nalaziće se novoj lokaciji u TC Futura na Slaviji, Nemanjina 40. Sve studente koji ostvare pravo na popust obavestićemo mailom na kraju akcije, 1. novembra.

Dakle navalite... :D

Mi smo chobani nevidjeni. Ovaj nas net je cista pljacka.
Nismo. Ovaj naš ADSL je još super povoljan u odnosu na okolne države gde igru drži Deutsche Telekom (Makedonija i Hrvatska). Njih su navukli nekim povoljnim ugovorima (neograničen download, brža veza nego kod nas, obaveza da se ugovor potpiše na godinu ili dve, plaćaju se penali u slučaju raskida...). Posle par meseci su im uveli malu kvotu za download uz plaćanje velikih para za dodatnu kvotu. U Makedoniji su prvo pisali neku peticiju (mislim d aje neki kolega iz Mk svojevremeno pisao nešto o tome ovde) to je odložilo odluku Telekoma na par meseci, ali su na kraju uveli ono što su hteli.

Slazem se sa wiz011. :)

Kada se uporedi nas net i net u drzavama sa kojima mozemo da se poredimo (Hrvatska, Bosna, Crna Gora, Makedonija) nasa ponuda je vise nego dobra.

srce mi stalo kad sam video ono... 16000kbps :(

Jel ima neko iskustva sa Sezamom i EUnetom? na eunetu sam ja bio na dialupu i respektujem ga... mada je uvek bio najskuplji :(

Koristim Sezam Flat 256/64 (oko godinu i dva meseca), sto mu dodje oko 1800 dinara (ili manje jer imas neke popuste ako uplatis preko bankomata ili ako odes kod njih, tako da varira izmedju 1700-1800). Do sada nisam imao skoro nikakvih problema, DL mi je oko 27kb i ne znam da l mi je padao ispod toga (ovo se ne odnosi na torente ali to vec zavisi od drugih stvari) . Da imam prekid neta mi se desavalo par puta po par sati i to u pocetku, ali su me mahom za svaki prekid ili promenu parametara obavestavali blagovremeno, telefonom ili mailom. Pre ADSLa ih nisam koristio ali sam se opredelio za njih jer kad sam konkurisao za ADSL pre godinu ipo dana (tada nisam imao "tehnicke mogucnosti"), konkurisao sam kod tri provajdera i kad sam stekao uslove, iz Sezama su mi poslali SMS da imam uslove i ADSL sam dobio u roku od 7-8 dana (dok telekom odradi sta ima), a ostala dva provajdera (jedan od njih je ovde cesto pominjani) su mi javlili da imam uslove 2 meseca nakon sezama (ja sam tad vec uveliko imao adsl). Od tad su jos par mojih drugara uzimali ADSL preko njih i uglavnom se cela procedura od prijavljivanja do uzimanja opreme, zavrsavala za nekih 7-10 dana.

Drugo na Sezamu sam prvi mesec platio a sledeci sam dobio gratis e sad ne znam da li im je to i dalje praksa.

Tehnicka podrska im je skroz korektna i nisam imao problema sa njima.

Ne znam kakvi su ostali provajderi ali ja sam ovim skroz zadovoljan, mada je ovo moje iskustvo ne sumnjam da ima i onih koji su imali drugacije. Inace sam na Zvezdari kod Kluza (ne znam koja je to centrala).

Izvinjavam se ako je odgovor preobiman a ako imas jos neko pitanje, tu sam..

Pozdrav

Poslednja izmena:
Takodje koristim Sezam 256, 2GB mesecno=1200din.
E sad sto se download-a tice brzina u jutarnjim satima je oko 26-27Kbps, vec od 8h30 pocinje rapidno da pada i od 9h je maksimum 7 a najcesce 5Kbps.
Moze biti da se to razlikuje od centrale do centrale.

prijavio sam se za Beotelov stud. popust...videcemo sta ce biti. nadam se da necu morati da postujem u sobi "ADSL cekanje" :d

Beotel...

prijavio sam se za Beotelov stud. popust...videcemo sta ce biti. nadam se da necu morati da postujem u sobi "ADSL cekanje" :d

Nemoj da cekas da te obaveste, vec ako zelis idi odmah kod njih da potpises ugovor.

Ja sam kod njih na 256 flat, placam 1250din i za sada je ok. Koristim ga par dana tek, jer sam do juna bio na eunetu. Jeste, da, cekao sam tri meseca da bih dobio signal kod beotel-a, ali to je zato sto nije bilo portova u mojoj centrali.

Slobodno uzmi beotel. Vec 3 meseca koristim i prezadovoljan sam.

Nemoj da cekas da te obaveste, vec ako zelis idi odmah kod njih da potpises ugovor.

Ja sam kod njih na 256 flat, placam 1250din i za sada je ok. Koristim ga par dana tek, jer sam do juna bio na eunetu. Jeste, da, cekao sam tri meseca da bih dobio signal kod beotel-a, ali to je zato sto nije bilo portova u mojoj centrali.
stigao mi je odgovor da imam tehnickih mogucnosti, ali to ne znaci da ima slobodnih portova. a ako bih ga sad uzeo pukao bih 1800din sto je pljacka, a posle bih morao da ih preklinjem za popust. ko mi garantuje da bi ga uopste dobio? mogu lagano da me otkace i da kazu: "zao nam je, ali niste dobili popust" i onda bih imao dve opcije. da raskinem ugovor i vratim se na dial up i da nastavim da placam astronomskih 1800din.

ptt adsl recimo paket 512/128 bez ogranicenja 2500din ali prva 3 meseca imate popust (1500din mesecno)
ne placa se nikakav setup, potpisete ugovor i sve sljaka za 4-5 dana
mozete i da picite 512/128 3 meseca (tako sam ja) po pomenutoj ceni sa popustom od 1500din, a onda da se jednostavno prebacite na 256/64 (promena se ne naplacuje) 1700din mesecno
http://www3.ptt.yu/usluge/index.php?id=adsl

nego da li neko zna ista o eunetu-adsl 256/64 agregacija40:1 za 1390 din
interesuje me pomenuta agregacija (koliko je to lose?)
pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno