Šta je novo?

Najisplatljivija graficka karta

Učlanjen(a)
14.06.2008
Poena
301
Znam da postoji mnogo grafickih i znam koja je najbolja ali kod te najbolje cena je uvek extremno visoka pa me interesuje koju graficku je najisplatljivije kupiti da su preformanse u igrama dobre, klokovanje solidno, i cena razumna.

da izvinete ispod 100 ima samo tog palitovog GSO (koga opet nema u NS, a dosta mi je "expressa" za neko duze vreme)... svi ostali su skuplji i onda su u rangu sa 3850...

Stvarno, prvi put čujem da bilo ko ima neki problem sa tom ATI integrisanom zvučnom, ako zanemarimo situacije kada se ljudi ne instaliraju drajvere, pa se čude šta je to u device manager-u ili kada se default sound output prebaci sa glavne zvučne karte, pa nemaju zvuk dok se ne sete da to vrate.

Poslednja izmena:
Nvidia takodje ima HDMI sa zvukom.
For instance karta iz mog potpisa ima pored SLI konektora mali prikljucak iz koga idu
2 zicice koje se kace na zvucnu karticu, kako bi sa HDMIja isao i zvuk.

Kod ATIja imas Realtek HD audio, koji se po pravilu ne slaze sa postojecom zvucnom, i mora da se disejbluje /moguce je da kod nekih primeraka i nema konflikta /
ali su svejedno prednosti od te On-VGA zvucne kartice nikakve .

Milsis samo na 9xxx serije nvidie da imaju u hdmi zvuk? A ovo za ati i zvuk stvarno nisi u pravu.Samo se instaliraju driveri i za zvucnu na grafulji i sve radi...

Taj izlaz za HDMI postoji i na nVidiinoj 8xxx seriji, / serija 9 je ustvari malo prepeglana serija 8, a to svi vec znate /
I sto cepidlacite sto se tice ATIjevog precious Realteka.

I po urednoj instalaciji drajvera za HDMI, mora se postaviti podrazumevani sound device na karticu koju inace imas u kompu.

Bas me interesuje koliko vas koristi taj Realtek ?

A sto se tice konflikta sa postojecom zvucnom imao sam ih kod Sapphire i Palit verzija RV600 / 650 , na Biostarovoj p35 i kod 945 Gigabajta

Pa dobro, ubij me sad.
Auuu bre, poenta cele price je da i nVidia ima zvuk preko HDMIja,

a ne to da li je neko budala sto je kupio ATI, i kako treba odmah da ga baci na djubre.

Izneo sam licno misljenje da ubacivanje posebnog Zvucnog kontrolera na graficku i nije najsrecnije resenje, ali to nikako nije poenta moje poruke.

Uopste nisam fanboy, i kupujem proizvode obe firme, u skladu sa kvalitetom i value for the cash,
takodje smatram da ATI ima savremenije i mocnije GPUe,
sto se vidi iz odnosa FireGL mod/ Quadro Mod
gde ATI po pravilu daje mnogo bolje rezultate za ulozene pare.

Sto se tice igrica , ista prednost je na strani nVidie. Toliko.

Da, i bas mi je drago sto nemas problema sa konfiguracijom :)

sta sad gso 85 ******* gt 107 ? el vredi gt 20******* razlike?

Sada definitivno treba sacekati ATI 4000 seriju, sada je bukvalno
bacanje para uzimati neku jacu graficku da bi ne znam crysis nesto bolje radio..
Nece dugo potrajati (neka 3 mesec od izlaska) od kako Radeon 4850 padne
na veoma razumnu cenu i onda ce sve sadasnje i nadolazece igre raditi
odlicno u 1680+AA..samo treba malcrpljenstrpljenja :)

"Zacarani krug"...

Ima palit 9600gso u NS ;)
Ako sam ja uspeo 10 da uzmem, mozhe i neko 1 d anadje.

Imash PM :)
Vidim ja da cju da dobijem rent-a-tvoja zhena na vikend:) LOL

Korisnik danijel00 je kanda nestao u mrak ili se pokrio ushima :)

Pozdrav,

Da li je ova 9600GSO sa 384MB i 192 bit magistralom dovoljna za igranje na 22" monitoru? Igrao bih u 1680x1050, pa me zanima da li je ovo ok za taj monitor...

Negde sam citao da bez 512MB i 256bit magistrale je nemoguce igrati normalno na 22" monitoru...

Mogucje je igrati se...ali se necjesh naigrati....ovo je ko stvoreno za 17/19 monitore...za JAKO malo para...sasvim ok kartica:) Evo ja sam danas naruchio josh 5 kartica.....znachi prvih 10 je bash posluzhilo svrsi....

Pozdrav,

Da li je ova 9600GSO sa 384MB i 192 bit magistralom dovoljna za igranje na 22" monitoru? Igrao bih u 1680x1050, pa me zanima da li je ovo ok za taj monitor...

Negde sam citao da bez 512MB i 256bit magistrale je nemoguce igrati normalno na 22" monitoru...

za sada jedino crysis ce ti raditi lose u toj rezoluciji... i neke igre mozda uspore ako poteras AA pa 384MB rama ne bude dovoljno...

FoxConn 8600GTS, 256MBDDR3, 128bit, garancija 3 godine - 5200 dinara (65 evra)

U klasi do 100e definitivno 9600GSO za 85e. U klasi oko 150e 4850 za 155e. U klasi 200e+ 4870 za 230e. U klasi 300e+ 2x4850 CF za 310e. U klasi ~500e 2x4870 CF za 460e. U klasi >500e (citaj nebo je granica) 2x 280GTX SLI za nekih 1000e.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno