Šta je novo?

Najcudniji problem sa procesorom

D_Radenkovic

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2005
Poena
304
Dakle imam Celeron 2.0 i plocu ASUS P4PE-X.
Sa procesorom se desila cudna stvar:
On na defaultu radi na 1.525v, i na tom naponu se budi na nekoliko ploca (na svim na kojima je proban), ali ne moze da se instalira windows. Instalacija stigne do negde i komp se restartuje iz cista mira. Ponekad stigne do trenutka kada ispisuje jos koliko minuta je ostalo do instalacije, ponekad ni do te tacke, ponekad izlecu plavi ekrani (gde pise DUMP MEMORY...).
Medjutim, kada se napon podigne na 1.7v, nema nikakvih problema, instalacija prodje bez problema, windows XP radi savrseno stabilno (nema plavih ekrana i sl.)
Probane su sve moguce varijante menjanja napajanja, memorije, ploca, svih kartica, razlicitih verzija windowsa (Professional i Home Edition) i uvek isto. Dok se ne digne napon, nista. Kad se napon digne na 1.7v, moze i da se klokuje do 2.4 Ghz i radi stabilno.

Da li je neko, moooozda, imao nekakvo slicno iskustvo i kako ga je resio.
Resio sam da prodam plocu i procesor, pa ne znam kako potencijalnom kupcu da objasnim ovaj problem.

Izgleda da je procesor delimicno ostecen i velika je verovatnoca da ce uskoro otici u vecna lovista.

to slicno se i meni desilo jer mi nije bio instaliran SATA ili IDE (ne secam se) drajver...

Imao sam identicam problem, i posle vise dana mozganja i menjanja komponenti, ustanovio sam da je problem bio u ramima, tacnije u jednom modulu od 256 DDR NCP

Slažem se sa eatmyshorts! Ako kažeš da i na drugim konfiguracijam gde si stavljao svoj procesor isto to se dešava, znači da ti je procesor delimično oštećen i da je spreman za večna lovišta, naravno to može da se desi brzo, ali može i da potraje! Drži ga na tom naponu pa dok radi radi! Ja imam isto jedan Celeron 1,7 GHz koji može da radi samo u WIN 98 ili ME, ali koči posle odredjenog vremena! Problem je što je ploča čuvena ZIDA :wall: poznatog prodavca JUGODATE :S: i što ne dozvoljava dizanje napona! Inače procesor je 100% neispravan, ali sa većim naponom mislim da bi radio kao i taj tvoj! Pozdrav!

Jel imao neko iskustva, ili zna nekog, kome je procesor riknuo posle odredjenog vremena (a ko je imao slican ovakav problem), ili su to samo pretpostavke.

Nazad
Vrh Dno