Šta je novo?

Najbrzi USB

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
koji USB flash bi bio najbrzi? kapacitet treba da je sto manji (da bi bio jeftiniji) ali bar 1Gb.
hteo bih da instaliram butabilni Linux ili WindowsPE.

Od onoga sto moze da se nadje kod nas... a da je "sigurica", tj da ne bajas i gledas da li ce da ti uleti dobra serija... Apacer HT203.

Kapaciteti 1, 2 i 4GB... malo poskupo, ali Boze moj :d... u Imtelu, jos malo pa nestalo :p

Koliko brzo je dovoljno brzo? Verbatim stor-n-go, ili tako nekako, upisuje brzinom od 15-16 Mb/sec, za samo 1600-1700 din, kapacitet 8Gb. Odličan flash.

Koliko mi je poznata problematika rekao bih da je naveći problem kako se fleševi nose sa čitanjem i pisanjem velikog broja malih fajlova.... tako da to što flaš piše na testovima sa 13-15-17Mb ne mora da znači da je najbolji izbor.

Moj glas za Trascend. Imam JetFlash koji je prema Verbatimu mnooogo brzi. Verovatno jedan od najbrzih koje sam uopste i koristio. Cuo sam da Corsair ima ekstra brze fleseve, ali ne znam dal imaju gde da se kupe.

Hmmm, nakon svih hvala sad ti kažeš da tebi isto dodju V10 i Cruzer... zar ne bi trebalo V10 da bude u rangu Contour-a?

Da ti kazem iskreno imam oba!!!! transcend je skoro duplo jeftiniji od ovog mog kruzera koji sam uzeo a brzina je jako jako slicna, cak sta vise kvalitetnija mi je izrada sandisk-a i onaj jezicak sto izlazi je mnogo cvrsci. Da mene pitas da biram izmedju ta dva uzeo bi sandisk micro cruzer...

imam ova 2 i moj glas ide za cruzer!

18108.jpg
18900.jpg

Poslednja izmena:
Imam Sandisk Micro Cruzer od, ne mogu reći 8 GB jer nema toliko - mada na njemu to piše, već od 8.054.599.680 bytes, tj. okruglo 7,50 GB. Mehanizam jeste OK, kao i brzina čitanja, ali brzinu pisanja us**še dibidus, po meni ne vredi te pare. Verbatim koji sam gore spominjao košta 700 din. manje, a više je nego duplo brži za upis, i nešto malo brži za čitanje.

@ lepiboki - kakva je varijanta od 4 Gb po pitanju brzine?

Ovde je neko lud a neko zbunjen....

Na forumu nahvališe V10 za brzinu pisanja. Ja lično imam Sundisk Micro Cruser 8Gb već malo više od godinu dana i lično sam zadovoljan sa njim iako mu je brzina pisanja sasvim solidna... čitaj ništa specijalno. Po priči sa foruma V10 bi trebalo da je brži, zato sam i prokomentarisao post lepogbokija kad ih je uporedio.

Inače volim da dobijem više potvrda o brzini jer sam ja lično video Kingston Treveler 100 koji piše sa 15-16Mb.... ali jedan jedini, ostala 4 u mojoj okolini postižu 9Mb upisa.

Sa druge strane proizvodjači redovno navode klasične veličine za 10Mb čitanje i 3Mb pisanje.... recimo Apacer..... a više komada raznih modela Apacera koje mi je prošlo kroz ruke je pisalo sa solidnih 10Mb

poinstalirajte neki HD Tune naprimer, pa lepo screenshot rezultata a ne `e moj flash je brzhi`

ja jos uvek koristim corsair flash voyager od pre par godina (naravno gumenu kapicu odavno izgubio ;) ) ne moze da se nosi (brzinski) sa ovim novim jeftinijim flashevima, tehnologija uznapredovala sta ces, ali quality build se jos uvek `oseca`

Ako neko nadje flashic koji ima pristojnu brzinu brzinu upisa sitnih fajlova (koji moze lako da se nadje kod nas naravno - ne treba mi neki vaporware brzinski sampion) , nek prijavi, da uzmem i prikacim uz voyagera ;)

Nece ti lepiboki odgovoriti, popio je zasluzeni ban...

Ipak ce odgovoriti, a tvoje misljenje sta je ko zasluzio ipak zadrzi za sebe!

Prosek na pisanje je nekih 13-15mb na cruzeru...al sam ujedno shvatio da ima 2 varijante istih, jedni se pakuju u kini i imaju neku deklaraciju drugi se pakuju u nekoj velikoj kutiji izgledaju kao sa pijace, mozda u tome lezi problem.

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1801530&postcount=904

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1762747&postcount=891

To vam je sto se V10 tice ...

Sto se kvaliteta izrade tice ... Istina posle godinu dana nehumanog koriscenja , malo se "ralzabavila" mehanika za slide mehanizam , ali i dalje ne pravi probleme. Ulazi bez problma u usb port , i kada se zatvori ne otvara se slucajno etc... Ovaj od 8gb koristim poslednjih 3 meseca za ready boost pod ntfs formatom , i mogu reci da je odlican feel, nekako je sve "zivahnije" na 7ci tako :)

Poslednja izmena:
Sto se tice kaliteta izrade prenecu iz prakse:

Imam oko godinu dana taj transcend od 8GB i vise puta mi se desilo da kad pokusam da gurnem u usb da se jezicak vrati sam nazad i usb se vrati nalad, prosto sklizne. Evo prosle 13 meseci konacno je i crkla, sta je razlog ne znam al jednostavno stalno trazi format kad se klikne na nju, Pak imam isti od 4GB kod kojeg se to isto ne desava. Dok se na cruzeru to nikad nije desilo. Takodje bih svima kojima je brzina bitna pored cene da se zadrze na 4GB modelima koji su po meni kvalitetniji, ovi veci kao da se rade ofrlje radi sto nize cene. Ne zaboravimo da koka kola u limenci, staklenoj flasici pa i plastici do 0.33l ima mnogo bolji ukus nego ona u 2l. Jednostavno tako je.

Da ti kazem iskreno imam oba!!!! transcend je skoro duplo jeftiniji od ovog mog kruzera koji sam uzeo a brzina je jako jako slicna, cak sta vise kvalitetnija mi je izrada sandisk-a i onaj jezicak sto izlazi je mnogo cvrsci. Da mene pitas da biram izmedju ta dva uzeo bi sandisk micro cruzer...

imam ova 2 i moj glas ide za cruzer!

18108.jpg
18900.jpg

Dajem glas za transcend,jer ga i sam imam,radi fenomenalno,a i same dimenzije su extra...hmm mislim da je trenutno kingston skroz podbacio sto se ovih memorija tice,cist su promasaj

Sto se tice kaliteta izrade prenecu iz prakse:

Imam oko godinu dana taj transcend od 8GB i vise puta mi se desilo da kad pokusam da gurnem u usb da se jezicak vrati sam nazad i usb se vrati nalad, prosto sklizne. Evo prosle 13 meseci konacno je i crkla, sta je razlog ne znam al jednostavno stalno trazi format kad se klikne na nju, Pak imam isti od 4GB kod kojeg se to isto ne desava. Dok se na cruzeru to nikad nije desilo. Takodje bih svima kojima je brzina bitna pored cene da se zadrze na 4GB modelima koji su po meni kvalitetniji, ovi veci kao da se rade ofrlje radi sto nize cene. Ne zaboravimo da koka kola u limenci, staklenoj flasici pa i plastici do 0.33l ima mnogo bolji ukus nego ona u 2l. Jednostavno tako je.

Ne znam sad... To je tvoje licno iskustvo slazem se , ali ako cemo najiskrenije svuda na netu gde pogledam ... Ama isto je pakovanje za sve v10 modele samo druga boja plastike ... Isti slide mehanizam isto sve... To sto je tebi taj od 8 crkao , je 1 primer ... A ovo za koka kolu ... Pa da ima 2l u staklenoj flasi bio bi isti ukus kao ta od 0.33 :D Primer je knjaz milosh ... Najbolji je uvek bio 1l staklena flasha , bolji i od ovih malih 0.2 u staklu DALEKO :)

Poslednja izmena:
SanDisk Cruzer Contour... 4, 8, 16 gb izaberi koja ti veličina treba i pevaj... 25/18 je read/write..i postiže toliko u realnom radu....

Koliko brzo je dovoljno brzo? Verbatim stor-n-go, ili tako nekako, upisuje brzinom od 15-16 Mb/sec, za samo 1600-1700 din, kapacitet 8Gb. Odličan flash.

Imas Verbatim pro (plavi) ili Verbatim carabiner (tuff-clip)?

Imam Sandisk Micro Cruzer od, ne mogu reći 8 GB jer nema toliko - mada na njemu to piše, već od 8.054.599.680 bytes, tj. okruglo 7,50 GB. Mehanizam jeste OK, kao i brzina čitanja, ali brzinu pisanja us**še dibidus, po meni ne vredi te pare.

Sandisk Micro cruzer mi je interesantan jer je u3.
Nisam nasao nigde koliki mu je write speed ? Ako je Verbatim OK, da li je san otprilike duplo sporiji ili za 1/3 sporiji ili za 2/3 sporiji? :)

@ joojant200 - Možda zavisi i od primerka, moj piše brzinom izmedju 6 i 7 MB/sec, čitanje 27-28 MB/sec. Verbatima mi ima drugar, plavi sa kliznim mehanizmom.

Nisam se mogao odluciti hocu brzi ili hocu pametni pa sam kupio Contour koji je oba :D

30 evritja, ali bar znaš šta si kupio. Kako stoji sa brzinama? Moj sledeći flash disk biće USB 3.0 barem 32GB, još samo da ih naprave...

Brzina je ok, imao sam stari Plavi VerbatimPro od 1gb (koji mi je bio super brz ali je odavno postao premali) i sigurno je brz koliko i on sa malim fajlovima a verovatno i brzi sa vecim sve sa ukljucenom enkripcijom.

Juce sam se prosetao i pogledao sta ima od usb-ova (jedino corsair gt nije bio nigde). Novi verbatim mi je bio ruzan :S: pa ga zato nisam uzeo, a mini cruiser je bio samo od 4 i 16 gb.

Sto se tice izrade, nisam odusevljen sa time sto:
1. Pise da ima hardwersku 256-bitnu aes enkripciju ali mozes da se logujes koliko hoces puta tj. brute force ce razbiti zastitu, neverovatno mi je da nisu napravili da se formatira/zakljuca disk posle x neuspelih pokusaja?
2. nema rupu da se okaci vezica koja se kaci oko vrata, vec se dobija 'torbica' sto mi je neprakticno jer
* sam navikao da okacim usb oko vrata kada necu da ga zaboravim i
* sto sada ne treba da mislim gde mi je kapica od usb-a vec gde mi je torbica :)
3. led lampica na kojoj pise cruzer me nervira -kako se ovo gasi? :whip:
4. mehanizam za otvaranje i zatvaranje je zanimljiv prva 2 puta a posle smara, i skoro svaki put se malo vrati unazad kada se utacinje u usb, a ne bi trebao.

Poslednja izmena:
Brzina je ok, imao sam stari Plavi VerbatimPro od 1gb (koji mi je bio super brz ali je odavno postao premali) i sigurno je brz koliko i on sa malim fajlovima a verovatno i brzi sa vecim sve sa ukljucenom enkripcijom.

Juce sam se prosetao i pogledao sta ima od usb-ova (jedino corsair gt nije bio nigde). Novi verbatim mi je bio ruzan :S: pa ga zato nisam uzeo, a mini cruiser je bio samo od 4 i 16 gb.

Sto se tice izrade, nisam odusevljen sa time sto:
1. Pise da ima hardwersku 256-bitnu aes enkripciju ali mozes da se logujes koliko hoces puta tj. brute force ce razbiti zastitu, neverovatno mi je da nisu napravili da se formatira/zakljuca disk posle x neuspelih pokusaja?
2. nema rupu da se okaci vezica koja se kaci oko vrata, vec se dobija 'torbica' sto mi je neprakticno jer
* sam navikao da okacim usb oko vrata kada necu da ga zaboravim i
* sto sada ne treba da mislim gde mi je kapica od usb-a vec gde mi je torbica :)
3. led lampica na kojoj pise cruzer me nervira -kako se ovo gasi? :whip:
4. mehanizam za otvaranje i zatvaranje je zanimljiv prva 2 puta a posle smara, i skoro svaki put se malo vrati unazad kada se utacinje u usb, a ne bi trebao.

Koliko ja vidim, ti ovdje pises o SanDisk Cruzer Contour-u, a ne Mini-ju...? Ili su jako slicni!? :D
Ja imam Contour, kad sam ga tek uzeo, suocio sam se sa slicnim "nelagodnostima", ali kasnije kad se naviknes, bukvalno ti postane nebitno!
Torbicu ces tesko izgubiti, kapica je mnogo problematicnija, ako mene pitas. Slajd mehanizam stvarno nije na nekom vrhunskom nivou, ali meni evo radi posao vec godinu i pol! Jedino sto je malo preglomazan za danasnje vrijeme i aktuelne USB flash-ove, ali utisak popravlja metalni dio... ;)
Nedostatak 'rupice' za vezicu mi je bas smetao na pocetku, kasnije sam se privikao, ali i dalje smatram da je to najveci nedostatak!
Brzine, kod mene 15-Write/26-Read, i zadovoljan sam (pogotovo sam bio ponosan prije nepune 2 godine)! :D

Poz

EDIT: Tek sad vidim da si i pisao o Contour-u, izvinjavam se na ispravci sa pocetka teksta (pogresno sam skontao)! ;)

Poslednja izmena:
1. stavi dovoljno dugacku sifru.. nondictionary words i ostalo...
2. i mene nervira isto
3. lemilicom |>>>
4. moj je ko nov jos uvek, a imam ga godinu dana...

Nazad
Vrh Dno